Az Igazságügyi Minisztérium tervezete törvényt módosítani – talán senkit nem fog meglepni, milyen irányban.

Marad a háborús vészhelyzet Magyarországon – Jövő nyárig tarthatMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az Igazságügyi Minisztérium tervezete módosítaná az orosz-ukrán háború, illetve humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról és kezeléséről szóló törvényt. Az index.hu szemléje szerint az egésznek az a lényege,

hogy Magyarországon 2024. május 23-áig érvényben maradhat a háborús veszélyhelyzet.

A magyar kormány az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása és kezelése érdekében tesz javaslatot a veszélyhelyzet további 180 nappal történő meghosszabbítására – írja a dokumentum.

A jelenleg tartó veszélyhelyzeti szakasz 2023. november 25-éig tart, ha a módosító javaslatot elfogadja a parlament, akkor 2024. május 23-áig minden változatlan marad.

Márpedig sejthetjük, hogy meg fogják szavazni. A háborús vészhelyzeti rendelkezés egyébként először tavaly május végén lépett életbe, azóta lehetőség van rendeleti kormányzásra. A törvénymódosítás ennek folytatását is jelentené, amely értelmében továbbra is rendszeresen módosíthatók a törvények alacsonyabb rendű jogszabályokkal és kormányrendeletekkel.

Forrás: index.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rakitics41
Lehet hogy Orbán titokban az ukrán elnöknél járt és arra kérte hogy a jövő nyárig háborúzzanak már az oroszokkal mert ő jövő nyárig még fenn akarja tartani a háborús vészhelyzetet, még van egy két dolog amit egyedül akar intézni, törvényerejű jogszabályokat alkotni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Akinek megfelel a demokrácia nélküli uralkodás, az menjen Felcsútra vagy Hatvanpusztára jobbágynak... De a többiek nem kérnek ebből az aberrált uralkodásból!!!
justhpeter
Nem tiszta, most kivándorlási-, bevándorlási-, vagy mindkét vészhelyzet van ? Elképzelésem szerint CSAK kormányzati vészhelyzet van, de az már 2010 óta. Vagyis igazolt, hogy a kormányrúdnál vagy analfabéták vagy gazemberek állnak.
ómió
@Aki Én: Ha nincs háború Ukrajnában, miért nem vonultok oda a tetvesbolsi efftársaiddal, némi "újjáépítésre", bolsiék agyhalottja!? Utána jóval kevesebb magadfajta bolsi elmebeteggel találkozhatnánk!
@m73: Milyen háború, bolsiék idiótája!? Menj oda, majd megtudod!
Lepényleső
...s ha véletlenül leáll a Putyini agresszió,s béke ütné fel a fejét,
- itt a hatalmat bitorlók akkor is kiötlenek valamit,
hogy a vajda megtarthassa egyeduralmi helyét?
Havanagi
Semmi nem indokolja az évek óta tartó ilyen-olyan vészhelyzetet,annál inkább a "Tolvaj kormány miatti vészhelyzet"-kellene már végre meghirdetni.A nyomorult ellenzék még ötletelni sem tud.
Nessy
De hamisan turbékol??, vijjog ez a "békegalamb"! Célja a mielőbbi béke, de a háborús vészhelyzet marad! Most melyik az igaz??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.