Az Igazságügyi Minisztérium tervezete törvényt módosítani – talán senkit nem fog meglepni, milyen irányban.

Marad a háborús vészhelyzet Magyarországon – Jövő nyárig tarthatMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az Igazságügyi Minisztérium tervezete módosítaná az orosz-ukrán háború, illetve humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról és kezeléséről szóló törvényt. Az index.hu szemléje szerint az egésznek az a lényege,

hogy Magyarországon 2024. május 23-áig érvényben maradhat a háborús veszélyhelyzet.

A magyar kormány az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása és kezelése érdekében tesz javaslatot a veszélyhelyzet további 180 nappal történő meghosszabbítására – írja a dokumentum.

A jelenleg tartó veszélyhelyzeti szakasz 2023. november 25-éig tart, ha a módosító javaslatot elfogadja a parlament, akkor 2024. május 23-áig minden változatlan marad.

Márpedig sejthetjük, hogy meg fogják szavazni. A háborús vészhelyzeti rendelkezés egyébként először tavaly május végén lépett életbe, azóta lehetőség van rendeleti kormányzásra. A törvénymódosítás ennek folytatását is jelentené, amely értelmében továbbra is rendszeresen módosíthatók a törvények alacsonyabb rendű jogszabályokkal és kormányrendeletekkel.

Forrás: index.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rakitics41
Lehet hogy Orbán titokban az ukrán elnöknél járt és arra kérte hogy a jövő nyárig háborúzzanak már az oroszokkal mert ő jövő nyárig még fenn akarja tartani a háborús vészhelyzetet, még van egy két dolog amit egyedül akar intézni, törvényerejű jogszabályokat alkotni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rakitics41
Lehet hogy Orbán titokban az ukrán elnöknél járt és arra kérte hogy a jövő nyárig háborúzzanak már az oroszokkal mert ő jövő nyárig még fenn akarja tartani a háborús vészhelyzetet, még van egy két dolog amit egyedül akar intézni, törvényerejű jogszabályokat alkotni.
Nessy
@rakitics41: Semmi gond! Ha véletlenül véget érne a háború, előveszik a migráns kártyát, és marad az egyszemélyi kormányzás, napi költségvetés módosítás, osztogatás, fosztogatás, egy rendelettel, visszamenőleges hatállyal!
Juhász István
Ha agyonütnek, akkor sem tudom megmondani PONTOSAN, hogy hány ország van jelenleg a FÖLD nevű bolygóban, bolygón. És... egyes egyedül MAGYARORSZÁGON van háborús vészhelyzet. Persze, mi attól még rendezünk pl. Atlétikai Világbajnokságot, meg mindenfélét is, de a Vészhelyzet, az marad.
izéke
Nem szóltak orbánnak,hogy ez nem háború hanem különleges katonai hadművelet? Még a végén putyin dutyiba dugja vagy kiejti a kegyeiből,egy ablakon...mondjuk mi csak nyernénk bármelyik opcióval
pultosjocó
ha " háborús vészhelyzet " van...hol vannak a cigóra vadászó szabadcsapatok..?...itt egyetlen veszélyforrás van, orbán rendszere, amit írmagjáig ki kéne gyomlálni a magyar történelemből..csak sajna ,ebben a birka országban hiányoznak az igazi " ellenállók "...!
izéke
@pultosjocó: dehogy hiányoznak,bátran ellenállnak abban amire épp utasítja őket orbán.
dr. prédikátor
mocskos féreg cigány kókupec!!!ROHADJ MEG ÉLVE!!!
Néro2
Trágyisztán Nemzehy vezetője zakkant agyában van vészhelyzet.
Grác ?
Bár új helyet kéne keresnie eddig is már többször sikertelenül kezelték.
Egyébként várbeli desznyó vészhelyzetben csak a közkassza van minden napi mértéktelen fosztogatásotok miatt.
Dr. Proktor
Nagyobb nálunk a háborús vészhelyzet mint Ukrajnában, csak mi nem a ruszkiktól tartunk hanem Orbántól...
Önvészhelyzet!
jáger laszló
Fogadni merek,hogy ebből a vészhelyzetből a vezérünk a győztesek oldalán fog kivezetni!!
Erről ne legyen senkinek kétsége!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
Ezt hogy kell értelmezni? Lopnak mint az állat, de megérdemeljük, mert nem rúgjuk őket 3.14csán!...
twitter.com/RetroNaplo/status/1656640666724716546/photo/1
A dagadt bűnöző, hazaáruló, politikai prosti román cigány az EU-ban a Lep Ke Fing
twitter.com/GutyinaI/status/1657464919413911555/photo/1
Béla333
Mocskos maffia, szemét maffiózók, akiknek elfogadhatatlan a demokrácia...!!!
Béla333
Mocskos hazaáruló maffiózók abban reménykednek, hogy győznek az oroszok, visszajönnek és O1G-t teszik meg örökös magyarországi helytartónak.
A hülyemagyar maffiózóknak ez lenne az egyedül elfogadható. Ezért hülyemagyarok...!
kereső
@Béla333: Ok. De nem magyarok. Mert hitványak- a hitvány meg alkalmatlan magyarnak.
kereső
Minek ez a bohóckodás? Mondják már ki, hogy Magyarországon egyszemélyes kormányzás, és rendeleti törvényalkotás van. A "fügefalevelet" meg fel kell oszlatni, mert csak a pénzt viszi- haszna az országnak belőle meg nincsen, csak orbánnak- elfedi a valóságot, hogy egy maffia megszállta az államot, és a maffia feje úgy garázdákodik az ország "javaival", mintha minden a sajátja lenne. Fejezzük már be ezt a hazug bohóckodást. Orbánnak gyermekkorában "játszóháza-bábszinháza" sem volt. Most már az is van.
ómió
Miért? Efftársilag "megszűnt a háború"!?
Eladott Ország
404! Felelős kormányzás nem található! Úgy tűnik nincs itt semmi , csak gyenge forint, gyenge kormány és gyatra kormányfő. Gyere vissza később!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/289687098_1374910946322142_3661980186524784204_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=5614bc&_nc_ohc=xSMd5gDxDGEAX-opT9g&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCvf47bABBpR95LnIezfk9o0O1sKruACjyMRgRQHnc_pg&oe=65244B0C
Annak a társadalomnak amelyik elhiszi a tv-nek, hogy a kezébe nyomott százötvenezer forintos fizetés voltaképpen háromszázezer forint és a boltokban tapasztalt 40 %-os drágulás csak 8% , annak nem rendszerváltás kell , hanem matektanár. Illetve nem matektanár kell, hanem elmeorvos. De az az ember is forduljon pszichológushoz aki azt elhiszi,hogy a szomszédos háború miatt jut kevesebb pénz neki
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/291041475_1750465971966118_611318421146808154_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=49d041&_nc_ohc=h1rttuyYMywAX_oqINs&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCrzxCNjBOHE6VSNFhwC4h6xZRmlgC5YNopSjBNpq43FA&oe=65243CB0
Orbán szerint 2010 óta csapások sújtják az országot! Pontosan! Ő és a fidesz!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/292308129_1380700809076489_2911169085784310037_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=5614bc&_nc_ohc=tLjQe7O4rYMAX_EQZe3&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfD0VplZnQBiASY1xGc5EHbzd4VegHat8tWmVbPgh3yl0g&oe=6524459F
csak úgy....
nagyon helyes, mert míg 0rbán a király addíg vészhelyzetben a magyarság!
Aki Én
@ómió: Megint hülyére vettek, suttyó bolsi csicska?
Először a járvány miatt volt, aztán Európában egyedülálló módon a háború miatt van Magyarországon vészhelyzet, miközben ugyebár nincs is háború.
Nehéz eldönteni, hogy te tényleg mindent egy pillanat alatt beszopsz, mert ennyire seggbuta vagy, vagy ez az ócska bolsi hazudozás a feladatod. Egyik sem jobb a másiknál, te elmebeteg kotorék.

,,2022. május 24-én éjfélkor lépett életbe az új különleges jogrend, a háborús veszélyhelyzet. Addig a Covid-járvány miatt volt, azóta az ukrajnai háború miatt van ilyen. Egyikre sem lett volna igazán szükség, de közös bennük, ami miatt mégis életbe léptek: biankó felhatalmazás a kormány szinte bármilyen döntésére. Ezt Orbánék – ígéretük ellenére – már-már visszaélésszerűen ki is használják."
,,Ahogy a gyűjtőfogalom elnevezése is utal rá, az a közös bennük, hogy ezek életbe lépése után jogilag speciális körülmények érvényesek:
kisebb-nagyobb mértékben rendszerszinten változik meg az állam működése és jelentősen kibővül a kormány jogköre: kormányrendeletekkel hatályos törvények rendelkezései átmenetileg felülírhatók, sőt alapvető jogok is felfüggeszthetők."
verőce21
beteg aberráltak provokálják a normálisokat?
Aztán miért nem jók ezek a 180 napos kirárályságok Magyarországnak?
kereső
@Aki Én: Kihagytad 2015-tól a "migráncsos" veszélyhelyzetet. Akkor kezdődött, csak akkor még egy kicsit szolidabban.
csak úgy....
@verőce21: mert beteg aberrált a királyotok és ti alája valók is azok! :)
Nessy
Minek ez a bolha cirkusz a hosszabbíttassa?l Alaptörvény! Magyarország működési formája: vészhelyzeti, egyszemélyes rendeleti kormányzás! Téma lerendezve!
Aki Én
@verőce21: ,,beteg aberráltak provokálják a normálisokat?"

Ezt teszitek 2 millióan 8 millióval szemben.
Megint nem látod a fától az erdőt. Ahogy látom, megint be vagy baszva.
Béla333
Akinek megfelel a demokrácia nélküli uralkodás, az menjen Felcsútra vagy Hatvanpusztára jobbágynak... De a többiek nem kérnek ebből az aberrált uralkodásból!!!
justhpeter
Nem tiszta, most kivándorlási-, bevándorlási-, vagy mindkét vészhelyzet van ? Elképzelésem szerint CSAK kormányzati vészhelyzet van, de az már 2010 óta. Vagyis igazolt, hogy a kormányrúdnál vagy analfabéták vagy gazemberek állnak.
ómió
@Aki Én: Ha nincs háború Ukrajnában, miért nem vonultok oda a tetvesbolsi efftársaiddal, némi "újjáépítésre", bolsiék agyhalottja!? Utána jóval kevesebb magadfajta bolsi elmebeteggel találkozhatnánk!
@m73: Milyen háború, bolsiék idiótája!? Menj oda, majd megtudod!
Lepényleső
...s ha véletlenül leáll a Putyini agresszió,s béke ütné fel a fejét,
- itt a hatalmat bitorlók akkor is kiötlenek valamit,
hogy a vajda megtarthassa egyeduralmi helyét?
Havanagi
Semmi nem indokolja az évek óta tartó ilyen-olyan vészhelyzetet,annál inkább a "Tolvaj kormány miatti vészhelyzet"-kellene már végre meghirdetni.A nyomorult ellenzék még ötletelni sem tud.
Nessy
De hamisan turbékol??, vijjog ez a "békegalamb"! Célja a mielőbbi béke, de a háborús vészhelyzet marad! Most melyik az igaz??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.