Megosztjuk a NAV tapasztalatait a gazdaságfehérítésben.

Magyarország gazdaságfehérítésben és adósságkezelésben elért eredményei Georgia számára is mintaként szolgálnak

– jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a magyar és a georgiai kormány csúcstalálkozóján a georgiai Tsinandaliban a Pénzügyminisztérium csütörtöki közleménye szerint. A tárcavezető megbeszélést folytatott Lasha Khutsishvilivel, georgiai kollégájával, majd kétoldalú együttműködési megállapodásokat írtak alá az e-adózásról, valamint az adósságkezelésről és állampapír forgalmazásról.

Varga Mihály szerint olyan fehér a magyar gazdaság, hogy Georgia is tőlünk akar tanulni

Varga Mihály. Kép: MTI/Illyés Tibr

Varga szerint a NAV gazdaságfehérítésben szerzett tapasztalatai a georgiai adóhatóság számára is hasznosak lehetnek – áll a közleményben az egyik megállapodásról. Magyarország az együttműködési megállapodás keretein belül olyan digitális technológiákkal kapcsolatos tudását osztja meg Georgiával, mint az előre kitöltött személyi jövedelemadó bevallások, az online pénztárgép, valamint a gépjárműadóhoz kapcsolódó újítások.

Georgia célja, hogy Magyarországhoz hasonló eredményeket érjen el az adósságkezelésben

– közölte a másik megállapodásról a miniszter. Varga hozzátette, Magyarország az elmúlt évtizedben sikeresen strukturálta át az államadósságát, annak jelentős része mára nem a külföldiek, hanem hazai szereplők kezében van. Végül hozzátette:

A tudáscserére épülő együttműködés ösztönzés lehet Georgia számára, amely abban gondolkodik, hogy a kiemelten sikeres magyar lakossági állampapír programhoz hasonló programba kezdjen.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Nézzék csak meg a hófehér gázszerelőnket és majd rájönnek, hogy mennyi színárnyalat is van...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
A szürke ötven árnyalata, Misikém. Tőletek csak tanulni lehet a tolvajtempót.
kulabombaafityiszre
Georgia is tőlünk akar tanulni...korrupciót.
rakitics41
Misi!Ezt , amit a cím idéz tőled,a grúzok mondták neked, vagy magad találtad ki?Ha ez utóbbi , akkor nagyon el tudod absztrahálni amit gondolsz erről.Tőlünk tanulni gazdaság fehérítést?Na ne mond már!Ugye csak ugratni akarsz bennünket, hiszen itthon sem fehéredik a gazdaság!Az eus pénzt is azért tartják egyrészt vissza mert a korrupció csökkentésében nem teszünk semmit, és nem is törekszik a bűnüldöző hatóság ennek a követelésnek eleget tenni.
kereső
Misi! Ezért van a NAV listán 1321 gazdálkodó szervezet, amelyek 100 millió Ft adóhátralékkal rendelkeznek? Ezért van a NAV listán több mint 2000 magánszemély akik egyenként 10 millió fölötti adóssággal rendelkeznek? Egy nagy szerencsétek van még, hogy vannak tisztességes vállalkozások- akik mindent bevallanak, hellyel- közzel. Az igaz, hogy most is divik a 4 órás bejelentés-de dolgozik a pógár 12 órát, a különbözet meg zsebbe megy. Hogy honnan keletkezik erre zsebes bevétel- nem is tudom. Bizonyára a nagyon fehér gazdaságból.
Mivé lettél Mihály?
human
@kulabombaafityiszre: Orbán egész Európában a NER rendszerével házal hosszú évek óta. Hátha talál erre fogékony széljobb vagy szélbal pártot. Orbán Európájában csak hozzá hasonló korrut állami vezetők léteznek majd. Ott már nem lesz téma a jogállam, csak a közös biznisz.
namihami
Grúzia tőlünk akar fehérítést tanulni!?!?!?! Akkor van még nekik is lejjebb?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.