A kormányfő szokás szerint a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában indította a napot.

Orbán Viktor szerint csak a magyar modell működikMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán a rádióinterjúban az izraeli helyzetről beszélve

elfogadhatatlannak nevezte a terrort, és azt is közölte: Magyarország Izrael oldalán áll. A Hamász támadása kapcsán azt mondta, ilyenkor látszik, milyen érték a béke és a stabilitás, a választott vezetőknek pedig az a dolga, hogy ezt megvédje.

Kijelentette: Magyarország mindig is a terrorizmus ellen volt, és elismeri Izrael jogát ahhoz, hogy megvédje magát. A magyar kormánynak emellett deeszkalációs politikát kell folytatnia, hogy ne alakuljon ki államközi háború.Elmondta azt, remélik, mindenkit ki tudnak hozni, aki magyar, és ki akar jönni. Hozzátette: nincs tudomásuk arról, hogy az áldozatok között lenne magyar.

Ezután a veszélyek koráról beszélt, arról, hogy ilyenkor is helyt kell állnia a magyar államnak.

A világjárvány, az orosz-ukrán háború és most a terrortámadás Izraelben azt mutatja, hogy a veszélyek korában élünk, de ez nem jelenti azt, hogy beletörődhetnénk, hogy a biztonság szintje Magyarországon csökkenjen; a veszélyek korában is helyt kell állnia a magyar államnak.

A kormányfő kifejtette: Magyarországon van Európa egyik legnagyobb létszámú zsidó közössége, "persze ez egy színes világ, ortodoxok is vannak, neológok is, pont úgy, mint Izraelben", nyilván különböző politikai nézeteket is vallanak ezek az emberek, de mindannyian Magyarország polgárai. "Ők magyar állampolgárok, és őket a magyar államnak meg kell védeni" – hangsúlyozta.

Kiemelte: nem lehet megengedni, hogy a származásuk vagy a vallásuk miatt magyar állampolgárok veszélyben érezzék magukat. "Ezt meg kell akadályozni, ez egy biztonságos ország" – tette hozzá Orbán Viktor.

Az interjú alatt migránsozott is, elmondta: a migránsokkal szemben csak a magyar modell működik.

 A migránsokkal szemben csak a magyar modell működik, az Európai Unió pedig ahelyett hogy átvenné ezt a modellt, le akarja rontani. Orbán kiemelte: Brüsszel azt akarja, hogy "osztozzunk a biztonsági kockázatban, amelytől ők szenvednek a korábbi években meghozott rossz döntéseik miatt".

Kifejtette, olyan szabályokat alkotnak, amelyekkel rá akarják kényszeríteni Magyarországot, hogy engedje be a területére azokat az embereket, akik a déli határainál erőszakosan lépnek fel, agresszívek, fegyvert használnak a magyar határőrök ellen.

„Minden tiszteletem mellett azt kell mondanom, hogy vakok”

– jegyezte meg az uniós migrációs csomagról.

Orbán Viktor a Nobel-díjazottakról is beszélt.

Szerinte a Nobel-díjjal kitüntetett két magyar kutató a mély Magyarország világából jött, és ez azt üzeni, hogy magyaroknak nem kell félniük, mert elég tehetségesek ahhoz, hogy a legnehezebb időkben is sikerre juthassanak.

A kormányfő Karikó Katalin és Krausz Ferenc Nobel-díja kapcsán azt hangsúlyozta: két olyan magyar tudósról van szó, akik "mély Magyarországból" jönnek, egyikük a kun-jász vidékről, a másik pedig Mórról, ami sváb vidék.

Úgy értékelt: a két Nobel-díj jó biztatás a jövőre nézve, és azt üzeni, hogy "ne féljetek magyarok, elég tehetségesek vagytok ti ahhoz, hogy a legnehezebb időkben is sikerre juthassatok".

Forrás: MTI

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
„Minden tiszteletem mellett azt kell mondanom, hogy vakok”

Te meg egy önző, gonosz, hülye seggfej vagy!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
„Minden tiszteletem mellett azt kell mondanom, hogy vakok”

Te meg egy önző, gonosz, hülye seggfej vagy!...
justhpeter
Az Orbán szerinr követendő magyar példa összefoglalva: kip-csak lop-csak.
Béla333
"Orbán Viktor szerint csak a magyar modell működik"

Ha valaki azt a célt tűzi ki maga elé, hogy szárazra lop egy országot egyúttal teljesen tönkre is teszi, akkor igaza van a maffia főnöknek.
jáger laszló
Felhívnám Viktor figyelmét.hogy olyan mint un magyar modell nem létezik!!
Csak a saját fejében létező gondolat foszlányokat nevezi nagyképűen magyar modellnek
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
Na, pont ezért előztek meg minket százzal a románok!
Csak mert olyan jók vagyunk...
Dr. Proktor
@jáger laszló: Nem foszlány az hanem lopvány...
Csak én is szólok!
kulabombaafityiszre
A skizofrén orbán kábította a rászavazó mentálisan beteg birkáit.Ez veszélyes.
Nessy
@KisTehen: Az nem zavarja , hogy 13 éve Orbán Vikrornak hívják a miniszterelnököt, és fidesz kormány van? Az elmút 13 évben hány oligarcha lett milliárdos, közpénzből, túlárazott közbeszerzésekből? Hány milliárd uniós pénz tün el értelmetlenül, láthatatlanul?
csak úgy....
@KisTehen: hozzád képest a vak kódis egy látnok!
"mi visszafizettünk miden adósságunkat ..." -ez tetszett! :) a szigorúan titkosítottakat is?
a románok azért elöztek meg benneteket mert 0rbán egy lopós balfax,akinek csak a szája nagy és a szarkeverésen és a csóreszoláson kívül semmihez sem ért!
Menőmanó
@KisTehen: Mit fizettünk vissza te istenbarma?
Az olcsó IMF hitelt egy méregdrágával váltotta ki a geci, hogy tudjon belőle lopni.
Nyírfa
Orbán és a tisztelet...nohiszen. Még eljátszani sem tudja, pedig az egész élete színészkedésből áll.
Menőmanó
A háborúról csak annyit, hogy Izraelben is kihirdették a háborús vészhelyzetet, de ott valódi háború van.
Rendkívüli intézkedéseket, rendeleteket KIZÁRÓLAG a háborúval kapcsolatos dolgokban lehet hozni.
Nem úgy mint itt, ahol a zsírdisznó családja, haveri köre ellopja a maradék országot, miközben nálunk nincs is háború, csak háborús veszélyhelyzet a hatékonyabb lopás érdekében.
kulabombaafityiszre
A magyar modell a következő képpen müködik.
A varga,matolcsy,nagy,orbán nevü fészbuk huszárok a fészbukon keresztül üzengetnek egymásnak.
Ez nem is lenne baj,ha nem pénzügyminiszter,a jegybankelnök,a gazdaságiminiszter,és a miniszterelnökről lenne szó.Na így müködik a magyar modell.Fészbukon keresztül.
Dr. Proktor
@KisTehen: Édes istenem! Te ilyen bárgyú lennél?
Hány éve volt Gyurcsánynak és hány Orbánnak?
13 év alatt mi a szentséget csináltak a fideszék a lopáson és korrupción kívül?
Ja, tudom! Erdő nélküli lombkoronasétányt, víz nélküli csónakázótót valamint esztelen költekezést...
dr. prédikátor
te mocskos cigány lókupec!!! te meg a MAGYAROKAT TERRORIZÁLOD MÁR 13 ÉVE!!!
nemkati
@KisTehen: Amit (ti???) az 0rbán-kormány visszafizetett, az nem az államadósság, hanem a baloldal iránti bosszú mert 0rbán 2002-ben elvesztette a választásokat.
Tanulmányozd egy kicsit ezeket a táblázatokat, hogy alakult az államadósság a Fidesz alatt, meg előtte. Mindent visszafizetett???
Peller Anikó
@nemkati: Jujjuj, a tehén mega tanulmányozás? Ez elég vicces.

Megmondta ez a szarvasagancsos marha, minden adósságunkat visszafizettük.

Hát nem aranyos a kis gügye?
nemkati
@Peller Anikó: Elfelejtettem berakni, de mostmár nézheti, mint boci az újkaput. :)
Menőmanó
"Magyarország mindig is a terrorizmus ellen volt, és elismeri Izrael jogát ahhoz, hogy megvédje magát."

De csak Izraelét. Az ukránokét nem. Ott az orosz terrorizmus mellett áll.
Milyen ember az ilyen? Egy alávaló geci.
kereső
Ezért aztán az Eu-nak "szabadkereskedelmi megállapodást" kéne kötni az Öböl-menti országokkal, és el kellene törölnie a vizumkötelezettséget. Ezt a külügyminisztered mondta orbán. És, vajh hány potenciális terroristának adtatok letelepedési kötvényt, és zzal együtt scengeni útlevelet? És hányan jutnak most ilyen útlevélhez a vendégmunkásaitok közül, akik egyszerűen tovább állnak? Ez a magyar modell orbán? A valódi, életveszélyből menekülők meg börtönbe. A magyar modell: engedlyük szabadon az embercsempészeket, had ostromolják a szomszédos országokat az illegálisok, mert a csoda keritésen, és határvédelmünkön úgy mennek át, mint a kés a vajon. Hány potenciális terroristát engedtetek be igy? Mert, ti engedtétek be-mert nincs határőrizet, csak a pofátok nagy, meg a markotok.
Eladott Ország
Orbán: "helyt kell állnia a magyar államnak." Mutatom idióta, cinikus, pofátlan, velejéig rohadt, szarházi, kolostorgeci:
Uniós szegénységi kritérium alapján a magyarok 70 %-a a szegénységi szint alatt él, további 20-30 %-a a nyomorgási szint alatt van.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/385066533_708847484606083_3926047655474772192_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=5r5u9sk94qQAX-vQauc&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDhE4vJ2O81XwV9Re3TWyymXk5lihvVo1u6FOQViP8lMw&oe=652EA432
Íme a magyar valóság...A kérdés egyedül az minek a magyar államszervezet közel 400 államtitkárral. miniszterrel ha minden gonddal egyedül kell megküzdened, mintha a dzsungel közepén élnél?
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/385033782_607580494864484_6787230884152991143_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=sqniIfS4NooAX_WKtmL&_nc_oc=AQn32WkluU_Uooac6c3_tFPO6qkNK1xDFhr5syaeiW_nVw1arwZhk0DHprHtlxUUuO4&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfC5rsikbTAYjZHjeMcVWAYuGUzhuSwAOHGlMlkdtVHXqw&oe=652D112C
Nyírfa
Orbán a műveletlen, tudatlan ember magyar modellje aki a mondókáját fontoskodással, cizelláltnak tűnő, valójában elképesztően dagályos, ízléstelen , zavaros stílusban adja elő.
Egy jobb színház maximum kellékesként tartaná, nálunk ő a miniszterelnök.
Miniszterelnök, aki nem ért semmihez, aki elefánt a porcelánboltban, aki annyira ágaskodik, hogy nagyobbnak lássék, hogy nem is érzékeli, mekkora hülyét csinál magából. Egyébként, hogy mennyire fél mindentől, azt a hatalmasra növő hasa mutatja, amely a vélt védelmet jelenti számára a külvilággal szemben, funkciója a távolságtartás megteremtése: ne férjetek hozzám, ne bántsatok!
csak úgy....
@Nyírfa: 0rbán a tudatlanok nyelvét beszéli és ez nem véletlen! ki van ez fundálva alaposan...
Aki Én
@KisTehen: ,,mi visszafizettünk miden adósságunkat ... na ezért tudtak megelőzni a románok"
Ezt kifejtenéd?
Nyírfa
@sgl: 11.56

Ja. Meg szed gyógyszereket, amelyek mellékhatása a féktelen étvágy és a hormonrendszer működési zavara.
És a gyógyszerek ellenére is láthatóak a betegsége tünetei. Megáll az ész, hogy ilyen mentális állapotban döntéseket hozhat egy ország életével, sorsával kapcsolatosan. Ez nemcsak indok, hanem nyilvánvaló ok a leváltására.
Nyírfa
@csak úgy...: 11.54

Lehet egy nép ilyen nagy számban tudatlan? Gondolkodom, hogy ne keverjem a tanulatlansággal, mivel sok embernél pótolja a hiányosságokat a józan ész.
Sok oka kell, hogy legyen a magyarság sorozatos megtorpanásának.
rakitics41
A magyar módszer működik- mondta Orbán Viktor, mégpedig úgy hogy OV lakása közelében 95 migránst fogtak el, a fővárosban a VIII.kerületben meg 83 -t!Így működik a magyar módszer , kicsit hézagosan , úgy mint egy szita, amelyen nagy lukak vannak, olyan magyarosan és az jön át rajta aki csak akar.Erről tudnának még mesélni az osztrák és a szlovák határőrök is akik visszaállították a magyar módszer miatt a határellenőrzést!
Aki Én
@KisTehen: Akkor megint hülye vagy, és nem is tudod mit hazudozol?
Peller Anikó
@Tehén: Egy másik hitelből te agyalágyult. Erre vagy büszke?
csak úgy....
hány százezer magyar menekült el az utóbbi 13 évben a "müködö magyar modell" elöl?
Nyírfa
@csak úgy...: 13.22

Ezt nevezik érvnek. :) Kirakatba kell tenni, hogy a vacsifélék is lássák.
csak úgy....
@Nyírfa: nincs akkora kirakat ami a fidesz okozta hályogot közömbösíti!
verőce21
A dr. Miniszterelnök Úr és kormánya évek óta ellenzi az illegális bevándorlást, szóvá is teszi minden fórumon...! - de a Soros diktátum alatt élő Nyugat-Európa nem hajlandó elfogadni, a saját bőrükön kell majd megtapasztalniuk a keserű ébredést...!
A hazai lipsiknek szerencséjük van, Orbán Őket is megvédi az illegális bevándorlástól...!
Nyírfa
@csak úgy...: Egyszer, amikor már nagyon fájt, hogy annyiszor kell szembe mennem a társadalmi szokásokkal, eszembe jutott a Tizenkét dühös ember. És az, hogy mindig van példa előttünk, miért érdemes kitartanunk a legnemesebb, legigazabb igazságaink mellett. Az ember fogékony a jóra, csak meg kell győződnie arról, hogy a tiszta lelkiismeret út az egészséghez.
csak úgy....
@verőce21: putyinnak több köze van az illegális migrációhoz mint sorosnak ,persze te csak m1. et nézel! :)
hemzseg a migráns magyarországon, ennyi még a büdös életben nem volt,erre te jössz az 0rbán megvéd benneteket süsü szöveggel! :)
"A dr. Miniszterelnök Úr és kormánya évek óta ellenzi az illegális bevándorlást" - "Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok" :)
csak úgy....
@Nyírfa: a tizenkét dühös embert még 1957 ben forgatták, azóta nagyot változott a világ!
kereső
@csak úgy...: Nem kellene emlegetni azt a 2015-öt!!!Vagy ha igen, akkor el kellene mondani azt is, hogy az azután /közben következett be, amikor is a szovjet armija x@rrá bombázta Sziriát, és földig Aleppót- a "hős" szurovikin tábornok vezényletével- aki meg is kapta érte a "bevcenevét", ő lett az aleppói rém. Azok a sziriai emberek szó szerint az életükért menekültek. Na, és ki volt a hunyó?? Putyin elvtárs, és terrorista bandája/ a wagner zsoldosok, és a armija katonái.
Orbán is szokás szerint hazudik ez ügyben is. És bizonyára tudott erről- mert 2015 tavaszán/áprilisban , mikor hazajött moszkvából- azután kerültek ki a magyar nyelvű kék plakátok ország szerte, pedig akkor hol voltun k még a "migránsáradattól". Csakhát aki "magyar nemes"-és nem olvas, annak nehezen esnek le az összefüggések.
Az európai unió destabilizálását szolgáló lépések ekkor kezdődtek putyin részéről.Amit követett az ukrajnai "különleges hadművelet"- immár a nato ellen is.
Nyírfa
@csak úgy...: 14.20

'57-ben még mi minden állt előttünk. És ma már mi minden van mögöttünk. Hogy azok, akik ellenállnak a fejlődésnek, és profitálni akarnak belőle, újból és újból a felszínre jutnak, természetes. Rettenetesen félnek a változástól, ezért nagy a hangjuk, kiabálnak, agresszívvé válnak, mások felülnek erre a félelemhullámra, és hasznot húznak belőle. A mi dolgunk a rettegőkkel nem az, hogy behúzunk nekik, hanem, hogy nagyon konkrétan láttatjuk a fejlődés előnyeit. Nem kis meló, és nem megy egyik napról a másikra.
A megveszekedettekre a rendészeti hatóságok és /vagy az egészségügy marad, de tágabb összesítésben mindig ők a kisebbség.
Aki Én
@verőce21: ezzel szemben csak és kizárólag a gazdád engedte be őket.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 09:22
Na pont ilyen egy fidernyák díszhúlye tehen,mint te.
Orbánod úgy visszafizette az adósságot ,hogy 21000milliárdból forintból lett 53000 milliárd forint.
Pedig orbán alatt az ország kapott kb.23000 milliárd forintocskát.sőt még a magánnyugdíj 3000 milliárd forintját is elszórták.Na erre varjál gombot díszhülye birka tehen.
balos
A baltás gyilkos mennyiért lett kiengedve geciéknél?A jó pénzért beengedett mindenféle "rációról" meg ne is beszéljünk!Ebben a disznóólban a geci önti a moslékot a szavazóinak!Attól hangos a karmel-ittas utca népe!
gina
Ez a zsiros hazaáruló szemét nem támogatja a terroristákat de Putyinnak lefekszik , ez egy retkes hazug cigány magát fényezi, egy szinészkedö zairos patkány
verőce21
Ha Magyarországon nem dr. Miniszterelnök Úr lenne a miniszterelnök, a muszlim csorda úgy menne át az országon, mint kés a vajon...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.