1956 küzdelme minket is kötelez: bármilyen rázós utat elviselünk, bármilyen terhet felvállalunk, bármilyen ellenerővel szembe szállunk, csak hogy a magyarok jövőjét biztonságban lássuk – hangsúlyozta beszédében Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett állami ünnepségen vasárnap, a Műegyetemen.

Dömötör Csaba a Műegyetemen: "most olyan korszak kezdődött, amelyben újra meg kell küzdenünk az önálló vélemény jogáért"
Fotó: MTI

A politikus szavai szerint a forradalom napjai olyan napok voltak, melyek "nehézségeikben is dicsőségesek, és okkal vésődtek be a legnagyobb magyar tettek könyvébe". Úgy fogalmazott: a forradalmároknak a haza- és szabadságszereteten kívül nem sok fegyverük volt. De ez a szeretet erősebb volt minden harckocsinál – mondta. Hozzátette: "ha ezek a falak nem csak beszélni, hanem kérdezni is tudnának, talán azt kérdeznék: mi adnánk-e az életünket a hazánkért?"

Dömötör Csaba kifejtette: most olyan korszak kezdődött, amelyben "újra meg kell küzdenünk az önálló vélemény jogáért, a politikai függetlenségért, azért, hogy a jövőnkről szóló legfontosabb döntések jogát továbbra is a saját kezünkben tartsuk".

"Ha a jövőnkről szóló döntéseket csak azért is a kezünkben tartjuk, Magyarország legszebb napjai még előttünk vannak" – húzta alá.

Forrás: mti.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Küzdjél hülyegyerek, küzdjél!
Mint a disznó a jégen! Annyi eszed neked is van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
és nem fütyülték ki csacsi csabit az egyatemisták a sületlen duma miatt?
Qqberci
Dörmike, kár lenne azért a szép épületért, ha a fejedre szakadna...
Béla333
Küzdjél hülyegyerek, küzdjél!
Mint a disznó a jégen! Annyi eszed neked is van.
Pági
Édes Istenem! Műegyetem meg Dömötör! Hova jutottunk, hogy ünnepi beszédet mond egyilyen figura.
Péter2
" az önálló vélemény jogáért, " hiszen a köz és a többi fidesz által 98% felvásárolt médiából 24 ömlik a mocsok , hazugság , uszítás , lejáratás, ha ez nem elég nekik , mit akarnak még ? !
" politikai függetlenségért " talán akkor nem kellene az Oroszok és a Kínaiakat kiszolgálni főleg a magyar emberek érdekeivel szemben valamiért . " Magyarország legszebb napjai még előttünk vannak " Ez viszont így igaz , mikor majd meg fog bukni ez az autokrata konzervatív rezsim . " Dömötör buta vagy mint hat ökör " .
rakitics41
Csaba !Úgy gondolod, hogy 1956-ban az önálló vélemény alkotás jogáért küzdöttünk meg?Ennyit tanítottak neked történelemből, vagy csak ennyit jegyeztél meg?Én azt tanultam, hogy 56-ban az ország a függetlenségéért és szabadságáért harcolt, ami azért valamivel több mint az önálló vélemény alkotás jog.Ha csak ennyi mondanivalód volt 1856-os szabadságharcról , ezt otthon is elmondhattad volna a családnak, de hogy a Műegyetem előtt mondtad ezt, azért ez nagyon kevés volt.
Nessy
Drága Dömötör!! Tudja mi volt kérdés 56. október 23.-án a Bem Téren?? "Rabok legyünk, vagy szabadok??" Az önálló véleményalkotáson már túl voltunk!! Szabadulni akartunk a szovjet befolyástól, a katonai megszállástól! Nem meghajolni előttük. mint manapság!
balos
Azért kiváncsi lennék,hogy mennyit kaptak per kop az ott megjelent "le-hallgatók"?A megszólaló fashion pedig vajon mit fog kommunikálni,mikor az orosz tankok lövik a házát?
ómió
Azelőtt, bizony, Moszkvából jött az "önálló vélemény", ma meg Brüsszelből küldenék!
lampa laz
@balos: Még arra is kíváncsi lennék, h a hallgatóságot honnan fuvarozták oda? A hirekben mutatott képsorokon az látszott, h hátizsákkal, reklámszatyrokkal vonultak az 1 napra kinevezett egyetemisták.
Menőmanó
@ómió: Nem tudom Brüsszelből mit küldenének, mert pénzt biztos nem, de az "önálló vélemény" most is Moszkvából jön.
Meg is illetődött tőle a Geci, hirtelen azt se tudta, fiú-e vagy lány.
balos
@lampa laz: Gondolom,hogy a névsoruk hosszú arról lehet válogatni a tapsolókat!A cucc amivel megjelentek a lölö mészar-székéből érkezett tekes ajutón!
Aki Én
@ómió: Van annak valami bája, hogy ostoba propagandistaként saját véleményről hadoválsz :)
ómió
@Menőmanó: Régóta "kevered már" a Moszkvából jövő gázt, olajat, Paks2-t az "önálló véleménnyel", vagy csak direkt hazudtok egybe mindent!? Úgy az "efftársias"!?
@Aki Én: A te bolsi elmebajod "diszkrét bája" az, ami belőled időről időre hazudozásban "kiköszön"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.