1956 küzdelme minket is kötelez: bármilyen rázós utat elviselünk, bármilyen terhet felvállalunk, bármilyen ellenerővel szembe szállunk, csak hogy a magyarok jövőjét biztonságban lássuk – hangsúlyozta beszédében Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett állami ünnepségen vasárnap, a Műegyetemen.

Dömötör Csaba a Műegyetemen: "most olyan korszak kezdődött, amelyben újra meg kell küzdenünk az önálló vélemény jogáért"
Fotó: MTI

A politikus szavai szerint a forradalom napjai olyan napok voltak, melyek "nehézségeikben is dicsőségesek, és okkal vésődtek be a legnagyobb magyar tettek könyvébe". Úgy fogalmazott: a forradalmároknak a haza- és szabadságszereteten kívül nem sok fegyverük volt. De ez a szeretet erősebb volt minden harckocsinál – mondta. Hozzátette: "ha ezek a falak nem csak beszélni, hanem kérdezni is tudnának, talán azt kérdeznék: mi adnánk-e az életünket a hazánkért?"

Dömötör Csaba kifejtette: most olyan korszak kezdődött, amelyben "újra meg kell küzdenünk az önálló vélemény jogáért, a politikai függetlenségért, azért, hogy a jövőnkről szóló legfontosabb döntések jogát továbbra is a saját kezünkben tartsuk".

"Ha a jövőnkről szóló döntéseket csak azért is a kezünkben tartjuk, Magyarország legszebb napjai még előttünk vannak" – húzta alá.

Forrás: mti.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Küzdjél hülyegyerek, küzdjél!
Mint a disznó a jégen! Annyi eszed neked is van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Azelőtt, bizony, Moszkvából jött az "önálló vélemény", ma meg Brüsszelből küldenék!
lampa laz
@balos: Még arra is kíváncsi lennék, h a hallgatóságot honnan fuvarozták oda? A hirekben mutatott képsorokon az látszott, h hátizsákkal, reklámszatyrokkal vonultak az 1 napra kinevezett egyetemisták.
Menőmanó
@ómió: Nem tudom Brüsszelből mit küldenének, mert pénzt biztos nem, de az "önálló vélemény" most is Moszkvából jön.
Meg is illetődött tőle a Geci, hirtelen azt se tudta, fiú-e vagy lány.
balos
@lampa laz: Gondolom,hogy a névsoruk hosszú arról lehet válogatni a tapsolókat!A cucc amivel megjelentek a lölö mészar-székéből érkezett tekes ajutón!
Aki Én
@ómió: Van annak valami bája, hogy ostoba propagandistaként saját véleményről hadoválsz :)
ómió
@Menőmanó: Régóta "kevered már" a Moszkvából jövő gázt, olajat, Paks2-t az "önálló véleménnyel", vagy csak direkt hazudtok egybe mindent!? Úgy az "efftársias"!?
@Aki Én: A te bolsi elmebajod "diszkrét bája" az, ami belőled időről időre hazudozásban "kiköszön"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.