Ma Magyarországon a leghiteltelenebb ember, aki 1956-os beszédet tarthat: Orbán Viktor – olvasható a Párbeszéd-ZÖLDEK közleményében.

"Orbán a leghiteltelenebb ember, aki beszélhet ’56-ról" – kemény kritikát kapott a miniszterelnök
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Mint írják, a magyar miniszterelnök veszprémi szónoklata a 67 évvel ezelőtti forradalom és szabadságharc meggyalázása volt, hiszen egy hete Pekingben az ’56-ot leverő szovjet rezsim szellemi utódjával, Oroszország háborús bűnös elnökével, Vlagyimir Putyinnal tárgyalt – egyedüli európai politikusként –, fejet hajtva, majdhogynem bokázva Szergej Lavrov külügyminiszter előtt. És hogy ezt tetézze is Veszprémben, a négy évtizednyi szovjet megszállásra utalva kijelentette: "Úgy kellett táncolnunk, ahogy Moszkva fütyült" – a helyzet az, hogy Orbán most is ezt teszi.

Az ellenzéki párt szerint elképesztő az a cinizmus, ahogy az országunkat újra az orosz érdekszféra részévé, gyarmatává tévő Orbán – a valóságtól elzárva, válogatott tapsolók előtt – ’56 kapcsán a "hazaárulókról" és a "szabadságról" beszélt (bármit is értsen alatta), és hogy ismét olyan csoportok és intézmények ellen uszított, amelyek az európai értékeket, a demokráciát, a jogállamiságot testesítik meg.

A miniszterelnök elnyomó rendszerek kiszolgálójává, szabadság- és jövőellenes vezetővé vált, aki képtelen reagálni a ma kihívásaira – közölte a párt.

Forrás: OS-MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Emlékszem 1956 okt.23-ra a Bem térre, ahol az volt a kérdés: Rabok legyünk, vagy szabadok! Szabadok a szovjetek távozása után. Nem mentek, inkább nov. 4.-én még jöttek, és feldúlták a fővárost.
Emlékszem 2006 okt. 23-ra. amikor Orbán beszéde után a vandálok feldúlták a belvárost.
És a mai nap? Az ország miniszterelnöke a Veszprémbe buszoztatott, kordonok közt, ellenőrzés után beengedett hívei előtt felolvassa a napi politikai propagandát. Előtte pár nappal meg Putyint parolázik, Lavros előtt hajlong.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@koszpeko: Tempózz egyet a bolsi latrinában! Ahova téged anno anyád pottyantott! Odavaló vagy!
ómió
@Yoda69: Gyagyás! Nem elég, hogy már a saját tetvesbolsi efftársaid felismerésére is képtelen vagy!? A bolsi latrinában való uszkálásodon túl, már csak a tetvesbolsi hazudozásaidban "maradtál otthon"!?
telegdilaci
@m73:Valójában teljesen hiteltelen,attól aki 2007-ben még azt nyilatkozta hogy nem engedünk a Kelet szorításának,miközben az Európai Országok vezetői közül Orbán a Putyin legnagyobb kebel barátja!
Nanya
@Őrnagy: Hogy mit csinálj velem? Mit is?
Hát nyald ki a seggem !
rakitics41
Hogy mennyire hiteltelen lett Ó.Viktor mi sem jellemzi jobban mint az, hogy egy fővárosi kerültben felszólították a helyi fideszes képviselőket hogy tartsák távol magukat az 56-os események megünneplésétől!Ilyen felszólítást még senki nem kapott,és ezt Orbán Viktor Moszkvával kapcsolatos baráti magatartása miatt és az Oroszországban megjelent tankönyvben írtak és annak szótlan elhallgatása miatt kérték a rendezők.
Sámannus
Ki csámcsámcsog? A picsámcsámcsog. Ez a fószer pont olyen ahogy magát putyin előtt illegette, a fasza biztosan felállt tőle! Mondanám én is kapd be a cumis üveget ne feszengj, Ha már oda mentél lehullott a lepel te csak egy hitvány pénzéhes foschtalicska bűnöző vagy, akit kurválkodáson kaptak, és velünk fizetteted meg a faxságodat te kibaxott gazember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.