Direkt36 egy egyéves nyomozás során számos új részletet feltárt a kórházi fertőzésekről.

A most induló, Semmelweis Projektnek hívott négyrészes cikksorozat első részének főbb megállapításai a következők:

1. A magyar állam és a politikusok tisztában vannak a probléma súlyával, de több energiát fektetnek a tagadásába és a szőnyeg alá seprésébe, mint a megoldásába

2. Szándékosan és változatos eszközökkel titkolják, hogy valójában mi a helyzet az egyes kórházakban, nehogy „megijedjen a lakosság”;

3. A helyzet még a hivatalos statisztikáknál is súlyosabb, és a valóságban lényegesen több a kórházi fertőzés;

4. A lap szakemberek segítségével készített egy Magyarországon egyedülállóan részletes, néhány évvel ezelőtti adatokon alapuló elemzést, amelyből nagy biztonsággal meg lehet mondani, hogy a magyar kórházak hogyan teljesítenek egymáshoz képest, hány fertőzést azonosítanak;

5. Európai összehasonlításban több mutatóban is sereghajtó Magyarország: kevés kézfertőtlenítő fogy, kevés a laborvizsgálat, kevés a nővér, miközben még mindig sok a többágyas kórterem.

Ezek a tényezők mind segítik a fertőzések terjedését.

Direkt36: Ezrek halnak meg brutális fertőzésekben, a kormány mindent titkol

Illusztráció: 123rf.com

A részleteket a Direkt36 egyéves nyomozás után készült riportjában lehet elolvasni! 

Forrás: Telex.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ilyen tényekkel kellene telerakni a még függetlennek mondható médiákat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Ilyen tényekkel kellene telerakni a még függetlennek mondható médiákat.
kereső
@sgl: akkor mostan mennyi is a nyugdijas infláció??? Vagy lecsökkentették a nyugdijas bevásárlói kosárban az élelmiszerek ,gyógyszerek súlyát- lett helyette okosóra, meg okos tepsi??
Nessy
Bejön a kedves beteg, nincsenek tünetei, aztán pár nap, és mind a négy szobatársa covidos, vagy egyéb fertőzött. Az állandó látogatási lehetőség a másik probléma. Természetesen még amit jelentenek is a kórházak, arról is mélyen hallgatnak!
Nessy
@sgl: Ennél már csak az rosszabb, amikor létfontosságú gyógyszerek vannak hiánylistán, és van, amelyiknek helyettesítő gyógyszere sincs.De a helyettesítő sem mindig tökéletes. Hiába azonos a hatóanyag nem mindegy a többi összetevő milyensége és mennyisége.
rakitics41
Nem lepődtem meg hogy a kórház titkolja fertőzések következtében elhunytak számát, mert ezzel nem tudnak dicsekedni.Az hogy a kórházi fertőzések következtében elhunytak száma nagy, nem meglepő. Korábban is sokan elhunytak fertőzésben a kórházakban és akkor sem igyekeztek megszüntetni ezt a halálozási okot.A kórházi ellátás színvonal LASSAN VISSZAESIK AZ 1800-asÉVEK KORÁNAK SZÍNVONALÁRA, CSAK MOST MÁR NEM KELL AZ ORVOSOKAT FELSZÓLÍTANA AZ OPERÁCIÓ ELŐTTI KÉZMOSÁSRA.Azt gondolom, hogy amelyik kórházban kórházi fertőzés miatt meghal valaki akkor azt a kórházat egy egyezményes jellel kell ellátni, hogy a biztosított betegek messze kerüljék el az az intézményt, és a kórház igazgatót fegyelmi és büntető eljárásban kötelező legyen megítélni!Amelyik intézmény nem tudja teljesíteni a biztonságos működés körülményeit például pénz hiány miatt, akkor az igazgatót kell felelőssé tenni a halálozásokért, mert nem szüntette meg, vagy nem zárta be az intézményt a fertőzések megakadályozása érdekében!Szigorú felelősségre vonás indokolt a halál esetek miatt!
ómió
Pedig Komáromi efftársék, "az árnyékban", 70 kórház bezárásával "enyhítettek volna a problémákon"!
Nessy
@rakitics41: Ne a kórházakat okold! Ők precízen lejelentik más évtizedek óta. Hogy aztán "feljebb" mi történik az adatokkal, azt jótékony homály fedi!
szegfue
@sgl: A másik kezük mutató és középső ujját "keresztbe" tették és ilyenkor nem érvényes az eskü... gyerekkoromban mi igy "esküdtünk" játék közben..
balos
Amire a geciék ráteszik az enyves nemzethy vértől mocskos kezüket az nem az ország érdekében történik!Az ezer év alatt sikeresen megoldották okosba,ha hatalomba kerültek a híáikból soha nem okuló sötétségtől duzzadó gyilkosaink!A geci is csak a gyülőletét tudta megmutatni a neki felszopóknak,akiknek szintén ez az ismérvük!A gyilkos szavak jó "talajra" találnak a sötétségben élő polgári ökröknek!Akkor sem látják az "erdőt",ha a seggükből nő ki az akác!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.