Kedden tartották Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter meghallgatását az Országgyűlés Gazdasági Bizottságában – számolt be róla az Alfahír.

A Fidesz-KDNP iparszerűen hozza az ázsiai migránsmunkásokat – Számonkérte Szijjártót a Jobbik

A meghallgatáson felmerült a kérdés, hogy tulajdonképpen mit akar a kormány: a munkakeresők foglalkoztatásával, vagy Ázsiából behozott vendégmunkásokkal akarják megoldani a munkaerőhiányt. A bizottsági ülés után Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke tartott sajtótájékoztatót.

Elmondta:

Azt látjuk, hogy az ázsiai migránsmunkások gördülékenyen jönnek be az országba, de a magyarok kevesebb támogatást kapnak.

Rámutatott:

Ha egy magyar ingyenes átképzési programban részesülhetne, elképzelhető, hogy be tudná tölteni azokat az álláshelyeket, ahova a Fidesz-KDNP iparszerűen hozza az ázsiai migránsmunkásokat.

A Jobbik alelnöke többször hangsúlyozta, hogy csakis a magyar munkavállalók támogatása lehet a megoldás a munkaerőhiányra.

Szerinte még inkább irritáló a lakhatás kérdése, hiszen miközben a magyar adófizetők pénzéből munkásszálló építési programot finanszíroz a kormány, ezeket egyre nagyobb hányadban távol-keleti vendégmunkásokkal töltik fel. Eközben ha egy magyar ember dolgozik ugyanilyen munkakörben, neki nem fizetik ezek a multi cégek a lakhatását és az étkeztetését, csak kap egy szerény fizetést, és abból mindent önmagának kell megoldania.

Ez olyan, mintha az ázsiai migránsmunkás egyfajta a magyar adófizetők pénzéből támogatott lakhatási cafetériát kapna. A magyar pedig nem kapja meg ugyanezt.

Z. Kárpát Dániel számonkérte a külügyminisztert, de a kormány álláspontját nem sikerült megtudnia.

Az ellenzéki párt a Magyar Kvóta névű javaslatával szeretné megoldani a helyzetet: Ennek lényege, hogy csak és kizárólag olyan cég részesülhessen állami támogatásból Magyarországon, amely vállalja, hogy 90 százalékban az EGT belüli, tipikusan magyar munkavállalókat foglalkoztat. Ezt a „nemzeti minimumot” teszik le a parlament asztalára.

Bár a mai meghallgatáson nem sikerült kicsikarni a Fidesz-kormány álláspontját – tette hozzá a jobbikos politikus –, az elkövetkezendő hetekben megmutatják az országnak, hogy valójában ki van a magyar munkavállalók oldalán, ki védi az érdekeiket.

Az is ki fog derülni, hogy ki látja a munkaerőhiány megoldását az ázsiai migránsmunkások tömeges betelepítésében, és ki szemléli passzívan a magyarok kivándorlását.

Z. Kárpát Dániel leszögezte:

a Jobbik minden esetben a szülőföldön való boldogulásra és a a magyar munkavállalók kiemelt érdekvédelmére helyezik a hangsúlyt, és ehhez tartják magukat hosszú távon is.

Forrás: Alfahír

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Érdekes mód, milliárdokat költ a kormány az adófizetők pénzéből, hogy a határon túli "magyarok" otthon tudjanak boldogulni. Miközben itthon tétlenül nézi, hogy egyre többen hagyják el az országot értelmiségiek, szakemberek, szakmunkások. Hogy ebben mi a ráció? Valakiknek pénz és hatalom. Az ország lakossága öregszik, és egyre fogy a magyar ország határon belül.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
Nemzethi hazaárulók , ahelyett , hogy a magyar bérek emeléséért dolgoznának inkább kiszolgáltatják a magyar dolgozókat , ráadásul ahol ezek a migránsok ott vannak, ott a bér sem fog emelkedni , mivel olcsóbban dolgoznak mint a magyar munkavállalók .
jáger laszló
A minimálbér emelése nem a vendégmunkások miatt fog +valósulni az biztosi!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Érdekes mód, milliárdokat költ a kormány az adófizetők pénzéből, hogy a határon túli "magyarok" otthon tudjanak boldogulni. Miközben itthon tétlenül nézi, hogy egyre többen hagyják el az országot értelmiségiek, szakemberek, szakmunkások. Hogy ebben mi a ráció? Valakiknek pénz és hatalom. Az ország lakossága öregszik, és egyre fogy a magyar ország határon belül.
Eladott Ország
Idén már nem üdülhetnek az akadálymentes agárdi hotelben a beteg gyerekek, mert az egy akkugyár munkásszállója lett.
Ahhoz már nagyon aljas rohadéknak kell lenni, hogy mozgássérült gyerekeknek átalakított szállodából kib@szni a fogyatékkal élő gyerekeket, hogy ne tudjanak nyaralni. A fasiszta rendszereknek az az egyik ismérve, hogy mindig a leggyengébbekbe rúgnak bele, de hát mimagyarok ezt szeretik, mert épp olyan rohadékok mint akiket megválasztanak. Az emberség. Amit szeretek a NER-ben, az az emberség. Ja, nem ide. Elveszik tőlünk a vizünket; elszennyezik a környezetünket; kizárnak minket az életünkből. Mindezt a főtolvaj geci miatt, aki mini Versailles-t épít magának a mi és az EU pénzén.Úgy látom a proletár/jobbágy gyerekek majd várnak a következő 1919-re, a következő Tanácsköztársaságrá, hogy a Balatonra jussanak. A beteg gyerekek csak viszik a pénzt, a vendégmunkások meg csinálják. Egyèrtelmű, hogy a gyerekbarát kormánynak melyik a prioritàs. Rosszabul nyaralunk mint négy éve. Megvédjük a matyar’ gyerekeket az üdülési-lobbitól. Erre szavazott Mo. 2022. ápr. 3.-án ! Rohadjatok meg mocskos hazaárulók. Az akkugyártás oltárán feláldoznak mindent. Az egészségünket, termőföldet, vizet, levegőt. Veszélyeshulladék tároló lesz egész Gecisztán.
uploads.disquscdn.com/images/4b51e03908b4a008b967ed879cbf30b776445342db9ecfe952373162e6f2227f.jpg?w=800&h=435
kép2
velenceblog.files.wordpress.com/2023/05/velenceszekesfov.gyermeknyaraltatas1930k.jpg
Havanagi
@Nessy: Dehogy nézi tétlenül.Ezt akarja,kifektetni Magyarországot.Ha ezt ennyire hagyja a nép,megérdemli a sorsát.Az iskolázatlanoktól megvonnám a szavazati jogot.Legalább ezt intézte volna el az ellenzék.Nélkülük lehet,más lenne a helyzet.
Eladott Ország
Eddig tartott a családbarát politika. A falvak kiürülnek, a házakat bérbe adják csillagászati árakon. A legjobb lenne valami "Beloiannisz falu" jelleget adni a településeknek. Ott csak görögök laktak, jellemzően a katonai junta elől menekültek Magyarországra. Sokan itt is maradtak. Iváncsa környéke pedig lehetne valami koreai enklávé. Belépés csak koreaiaknak! Lenne koreai óvoda, iskola, éttermek, boltok, templomok. És ilyen enklávékat lehetne létrehozni minden akkugyár közelében. Adhatnánk nekik állampolgárságot és akár szavazati jogot is. Jól értem, hogy a bizniszben a Máltai Szeretetszolgálat is érdekelt? Vajon a Hatvanpusztai kéjlakban hány férőhelyes a munkásszálló?- Pont akkora mint a karmelitában. Akku? Qrvа аnуàtokat. Itt lesz/van az egy főre jutó legtöbb vendégmunkás. Covidban is elsők lettünk, a geci már csak a kétes versenyeket nyeri, de azokat toronymagasan! És így foglalják el az akkugyárak meg a migráns vendégmunkások ezrei-tízezrei Magyarországot. Ha Magyarországra jössz nem veheted el a magyarok munkáját - igaz-e Orbán? És láss csodát, Orbán utasítására létrejönnek a migránsgettók indai, mongol, pakisztáni, fülöp-szigeteki vendégmunkások ezreiből. Kérdés, hogy a település eredeti lakói mennyire "örülnek" ennek?!
Nessy
@Eladott Ország: És mindeközben kereszténységről, szociális érzékenységről, családok, gyermekek védelméről szónokolnak Itthon és szerte a világban. Novák Katalinnak erről nincs véleménye???
verőce21
Először is, a vendégmunkásokat nem lenne szabad összekeverni az illegális bevándorlókkal...!
Nagyon mások az ismérveik, jogi helyzetük...!

Én amondó vagyok, csak hozzunk bátran ázsiai vendégmunkásokat - a filippinók különösen szorgalmas emberek -, ez a fajta foglalkoztatás a "kanyarban előzünk" program része...! :)
izéke
@verőce21: akkor ezzel azt mondod,hogy a magyar munkavállalók nem " különösen szorgalmas " emberek ... vagyis lusták ?
verőce21
@izéke: óriási a különbség a két értelmezés között...!
Ugyanolyan rosszindulatú a megfogalmazásod, mint a címben a nemlétező "migránsmunkás" megfogalmazás...! :)
simmering73
@verőce21: Én meg amondó vagyok, hogy te egy fizetett provokatőr vagy.
simmering73
@KisTehen: Édes, ahogy az egyik hülye vigasztalja a másikat.
Cappuccino
@verőce21: Ugye mindenki magából indul ki.
verőce21
@Cappuccino: te édes együgyűségben élsz!
lusta
A beruházásunkon 10 indiai is dolgozott. Ketten maradtak a végére, de a többiek nem mentek vissza.
ómió
Bolsevista-nyilaséknak, akkor, a munkaerőszükséglet még mindig nem érthető!?
telegdilaci
@Nessy:Ennek a hitvány hazaáruló kormánynak mindenki fontosabb mint a Magyar Állampolgárok,érthetetlen hogy minden határon túl élőt jobban támogatnak,mint az Országban élőket,és még várják hogy haza csalogassák a külföldre vándorolt Magyarok haza költözzenek,azt gondolják hogy vannak olyan eszement Emberek akik egy számukra biztonságos megélhetést nyújtó Országot otthagynák egy olyan bizonytalan helyzetben lévő hazáért ami elől annak idején elhagyták a hazájukat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.