Kedden tartották Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter meghallgatását az Országgyűlés Gazdasági Bizottságában – számolt be róla az Alfahír.

A Fidesz-KDNP iparszerűen hozza az ázsiai migránsmunkásokat – Számonkérte Szijjártót a Jobbik

A meghallgatáson felmerült a kérdés, hogy tulajdonképpen mit akar a kormány: a munkakeresők foglalkoztatásával, vagy Ázsiából behozott vendégmunkásokkal akarják megoldani a munkaerőhiányt. A bizottsági ülés után Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke tartott sajtótájékoztatót.

Elmondta:

Azt látjuk, hogy az ázsiai migránsmunkások gördülékenyen jönnek be az országba, de a magyarok kevesebb támogatást kapnak.

Rámutatott:

Ha egy magyar ingyenes átképzési programban részesülhetne, elképzelhető, hogy be tudná tölteni azokat az álláshelyeket, ahova a Fidesz-KDNP iparszerűen hozza az ázsiai migránsmunkásokat.

A Jobbik alelnöke többször hangsúlyozta, hogy csakis a magyar munkavállalók támogatása lehet a megoldás a munkaerőhiányra.

Szerinte még inkább irritáló a lakhatás kérdése, hiszen miközben a magyar adófizetők pénzéből munkásszálló építési programot finanszíroz a kormány, ezeket egyre nagyobb hányadban távol-keleti vendégmunkásokkal töltik fel. Eközben ha egy magyar ember dolgozik ugyanilyen munkakörben, neki nem fizetik ezek a multi cégek a lakhatását és az étkeztetését, csak kap egy szerény fizetést, és abból mindent önmagának kell megoldania.

Ez olyan, mintha az ázsiai migránsmunkás egyfajta a magyar adófizetők pénzéből támogatott lakhatási cafetériát kapna. A magyar pedig nem kapja meg ugyanezt.

Z. Kárpát Dániel számonkérte a külügyminisztert, de a kormány álláspontját nem sikerült megtudnia.

Az ellenzéki párt a Magyar Kvóta névű javaslatával szeretné megoldani a helyzetet: Ennek lényege, hogy csak és kizárólag olyan cég részesülhessen állami támogatásból Magyarországon, amely vállalja, hogy 90 százalékban az EGT belüli, tipikusan magyar munkavállalókat foglalkoztat. Ezt a „nemzeti minimumot” teszik le a parlament asztalára.

Bár a mai meghallgatáson nem sikerült kicsikarni a Fidesz-kormány álláspontját – tette hozzá a jobbikos politikus –, az elkövetkezendő hetekben megmutatják az országnak, hogy valójában ki van a magyar munkavállalók oldalán, ki védi az érdekeiket.

Az is ki fog derülni, hogy ki látja a munkaerőhiány megoldását az ázsiai migránsmunkások tömeges betelepítésében, és ki szemléli passzívan a magyarok kivándorlását.

Z. Kárpát Dániel leszögezte:

a Jobbik minden esetben a szülőföldön való boldogulásra és a a magyar munkavállalók kiemelt érdekvédelmére helyezik a hangsúlyt, és ehhez tartják magukat hosszú távon is.

Forrás: Alfahír

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Érdekes mód, milliárdokat költ a kormány az adófizetők pénzéből, hogy a határon túli "magyarok" otthon tudjanak boldogulni. Miközben itthon tétlenül nézi, hogy egyre többen hagyják el az országot értelmiségiek, szakemberek, szakmunkások. Hogy ebben mi a ráció? Valakiknek pénz és hatalom. Az ország lakossága öregszik, és egyre fogy a magyar ország határon belül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@KisTehen: Édes, ahogy az egyik hülye vigasztalja a másikat.
Cappuccino
@verőce21: Ugye mindenki magából indul ki.
verőce21
@Cappuccino: te édes együgyűségben élsz!
lusta
A beruházásunkon 10 indiai is dolgozott. Ketten maradtak a végére, de a többiek nem mentek vissza.
ómió
Bolsevista-nyilaséknak, akkor, a munkaerőszükséglet még mindig nem érthető!?
telegdilaci
@Nessy:Ennek a hitvány hazaáruló kormánynak mindenki fontosabb mint a Magyar Állampolgárok,érthetetlen hogy minden határon túl élőt jobban támogatnak,mint az Országban élőket,és még várják hogy haza csalogassák a külföldre vándorolt Magyarok haza költözzenek,azt gondolják hogy vannak olyan eszement Emberek akik egy számukra biztonságos megélhetést nyújtó Országot otthagynák egy olyan bizonytalan helyzetben lévő hazáért ami elől annak idején elhagyták a hazájukat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.