Új törvénytervezetet dolgozott ki az Igazságügyi Minisztérium, leginkább a fogyasztóvédelmi és piacfelügyeleti eljárásokat érintené a változtatás, írja a Portfolio.

Orbánék tizenötezerszeresére emelnék egyes bírságok felső határát

A parlament honlapján megjelent tervezet szerint jelentősen növelnék a fogyasztóvédelmi bírságok összegét, mert a jelenlegi bírságok olyan alacsonyak, hogy nem jelentenek igazi visszatartó erőt a cégek számára.

A tervezet szerint a bírságok alsó és felső határa is jelentősen emelkedik:

a fogyasztóvédelmi tételek esetében az alsó határ 15 000 forintról 1 millió forintra, míg a felső határ 200 000 forintról 3 milliárd forintra emelkedik.

A piacfelügyeleti eljárások esetében is jelentős változások jöhetnek, különösen azoknál, amelyeknél a fogyasztók testi épségét vagy egészségét veszélyeztető vagy jelentős vagyoni hátrányt okozó jogsértéseket állapítanak meg.

A szabályozást az online piacterekre is kiterjesztenék, itt a jogsértéseknél a bírságok összege a vállalkozás árbevételének 5 százalékáig terjedhet majd.

Az új törvénytervezet emellett tisztázza és kibővíti a fogyasztóvédelmi hatóság jogköreit a légitársaságokkal szembeni panaszok kezelésére, többek között a visszautasított beszállás, a törölt vagy hosszú ideig késő járatok esetén.

Forrás: Telex

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A nagy fogyasztóvédelem a nyugati cégek kisöprését jelenti.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@balos: A nyugati árszínvonallal lehetett valamikor hülyíteni a népet. Jelenleg, sajnos, a nyugati árszínvonal rengeteg esetben sokkal alacsonyabb a hazainál.
Eladott Ország
Olyan fura ez a háborús infláció, csak Magyarországra van hatással. HUNGARIKUM! Mindennek során – az erről szóló törvénnyel ellentétben – nem számít tisztességtelen forgalmazói magatartásnak, ha a kereskedő a beszerzési árnál olcsóbban árusít. Ez ugyanis általában tilos, de ezt a kivételt alkalmazzák az ársapkák esetén is. Más farkával bverni a csalánt. Régi NER szokás. "A háborús élelmiszerár-infláció csökkentése érdekében szükséges intézkedés" a qrva agymosó anyátokat, azt. Fegyházba a feketézőket, Magyar Kommunista Párt. Közhely, de a történelem ismétli önmagát.
uploads.disquscdn.com/images/9abc9a47b7067141d61730832359c25eed149c8df4a9dca5642806fbcaf2e30e.jpg?w=800&h=1605
Már a kib@szott háború előtt bevezettétek az árstoppokat ti férgek. Azok az idióták akik rátok szavaznak persze egy aranyhal memóriája jutott. És akkor azt mondta: „ A háborús élerlmiszer infláció csökkentése érdekében hozott intézkedés.” Ha ettől nem csökken az infláció, akkor semmitől. Már az ársapka is hogy bejött.
uploads.disquscdn.com/images/9cb0dd96c77d987ebd47ff083cd41b254d615e1f4dd766a335f2eb27b77c14a9.jpg?w=800&h=406
Vajon a kormány a gázzal villannyal ezt az akciózást miért nem játssza el? - Mert az a saját zsebére menne. Mikor lesz a kötelező akciózás a gázár esetében? Ja nálunk csak egyféle -orosz- gáz van és akkor azzal nincs akciózós kötelezettség. "A háborús élelmiszerár-infláció " helyett a hozzánemértésük miatt elkúrt és szétlopott gazdaság" találóbb lett volna. Bezzeg az ÁFA és az ágazati különadók ( 27 + 4,1%) nem gond, ugye ? „Kiskereskedelem adója 2022. február 1-től 2,7 %-os mértéke 4,1 százalékra emelkedik.” És ettől valóban kisebb lesz az infláció, idióták.
kereső
Majd a coop, a cba, a reál megveszi a rohadt nyugati multik boltjait, és nemzetiszinű pántlikát köt a megemelkedett árakra, a romló minőségre. De az a "miénk" lesz, és lesz belőle nem csak mészárosnak yachtja, hanem minden valamire való magyar oligarchának. Jujj, de jó lesz - és még a pöttyös túrórudi ÁFA-ja is csökkenni fog. Edd, hülye magyar...a szlovákiában gyártott coopos "magyar brand" termékeket.
balos
@lusta: Ezt Mi tudjuk,de a "sötétség-katonái" is tudják?Szerintem azok még a koronánál tartanak ami úszik a Dunán!Egyenlőre még a ácsingózója nélkül!
csak úgy....
eljön az idö mikor az ö lopásaik,csalásaik,hazudozásuk is tizenötezerszeresen lesz büntetve!
a fák sem nönek az égig...
jáger laszló
A fantáziának nincs határa!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.