Belépéskor nem kérhet személyit a múzeum.

Kiderült, hogy lehetetlen kitiltani a 18 évesnél fiatalabbakat a Nemzeti Múzeumból

Kép: L Simon László / Facebook

Nem tudja jogszerűen végrehajtani a Magyar Nemzeti Múzeum a kulturális és innovációs miniszter felszólítását, miszerint 18 évesnél fiatalabbak ne látogathassák a 2023-as World Press Photo kiállítást – derül ki az L. Simon László vezette kulturális intézmény AFP-nek küldött tájékoztatásából. A közleményt idéző Népszava szerint a problémát az jelenti:

A Magyar Nemzeti Múzeum senkitől nem kérheti el a személyi igazolványát.

L. Simon László volt kulturális államtitkár, a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója sem hagyta szó nélkül a helyzetet. Facebookon ezt írta, a múzeum előtti sorról készült képhez:

Él és virul a nemzet múzeuma. Köszönjük, kedves Dúró képviselő asszony... Különösen köszönjük a közönségünk figyelmét, szeretetét és megértését.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese próbálta elérni október végén, hogy a Nemzeti Múzeumban megtekinthető Nemzetközi Sajtófotó Kiállítást ne látogathassák 18 évesnél fiatalabbak.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
vajon az 0rbán gazsi melyik múzeumtól lett buzi? :) a krétára kiruccanó bayer- kocsis duettröl nem is beszélve...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
A náci dórinak, elmélyültek a "gödröcskék" az arcán..., az általa anno széttépett könyvért is sorba álltak a szülők- jó reklám volt az is.
sokanvagyunk
Kormányunk küldeményét hozta a posta, nyugdíjasoknak, igencsak befóliázva - biztos valami nagyon disznó tartalmú lehet...
Yoda69
Legalabb jo ingyen reklamot csinalt a fideSS a kiallitasnak. Igy mar az egesz orszag tud rola.
csak úgy....
vajon az 0rbán gazsi melyik múzeumtól lett buzi? :) a krétára kiruccanó bayer- kocsis duettröl nem is beszélve...
szép új világ
Dórika csak maradjon meg Ásotthalmon (Átokházán), az az Ő színvonala. Ott biztos, hogy senki sem megy múzeumba és könyvet sem kell ledarálni, attól tartva, hogy valamelyik alattvalója olvasásra vetemedne.
Nessy
Azt az időt és energiát, amivel 16-18 éves értelmes fiatalokat "védenek" az irodalomtól, művészetektől, valós problémákra is fordíthatnák! Drog, alkohol, iskolai és internetes zaklatás, a közösségi oldalak csapdái, ami valós veszély! De erről ugyebár szakember nem beszélhet a gyerekeknek!
namihami
Ennek a kiállításnak tizedennyi fiatalkorú látogatója nem lett volna vagy nem lenne, ha nem éppen a Kúró Nóra és az ő bölcseletére ugró Orbáni agylövés nem veri a nyálát erről a kiállításról! A sorállás éppen ennek a hülye reklámnak köszönheti megalakulását! (lásd még könyvfóliázás)
CsipkeRózsa
Az okos miniszter, aki elrendelte a kitiltást, nem tudta, hogy nem lehet megoldani az ötletét?
Sakk Matt
El szájmon ezt benézte!
Az életkort nem ellenőrizni kell, hanem bizonyítani! Vagyis a fiatalnak kell bemutatnia olyan iratot, amelyből kiderül, hogy elmúlt 18 éves. Mint a nyugdíjasoknak, ha ingyen utaznának. Ellenkező esetben megtagadható a belépés! Ez egyszerűen megoldható: nem adnak ki belépőjegyet. Ha ennek ellenére megpróbálna bejutni, akkor a fegyveres őr intézkedhet.

"Ha a fegyveres biztonsági őr jogsértő cselekményt észlel, jogosult annak elhárítására. A fegyveres biztonsági őr szolgálatának teljesítése során bárkit felszólíthat a biztonságot sértő vagy veszélyeztető tevékenység abbahagyására, s igazoltathatja is az illetőt."

...és itt mindjárt meg is van az életkor ;)
vacsi
A gyerekeink 8-10 évesek voltak, amikor már rendszeresen vittük őket múzeumokba. A Nemzeti Múzeum a kedvencük volt.
Nessy
@Sakk Matt: Ne adj ötleteket! Hidd el, egyetlen gyermek sem fog nemet váltani a kiállítás után. :-))
NKF
Mi a túró van a múzeumba? Mert nem értem?
rakitics41
Jó kis reklámot csinált ez a szemellenzős, , nem gondolkodó DD.Egy olyan kiállítás megtekintését megtiltani 18 év alattiaknak amelyet a világ számos országában bemutatnak és amely kiállítás egy egységes összeállítás szerint került összeállításra szerintem ép elméjű ember nem fogadhatja el, s ez ellen tiltakozni kell.Miért kell egy magyar 18 év alattinak kevesebbet tudni a világról mint egy olyannak akinek a hazájában ezt a kiállítást egyetlen hatóság sem kifogásolta?Hogy van másság a világon és az megjelenik a világban , arról a mi 18 év alatti gyerekeink nem szerezhetnek tudomást, nem láthatják képeken a DD szerint inkriminált képeket?Ez a "Mégis mozog a Föld !"mai magyar változata!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.