Ifjabb Orbán Győző cégének adószámát a szabályok alapján már régen törölnie kellett volna a NAV-nak a határidők be nem tartása miatt.

Orbán öccsével biztos nem cserélne egy vállalkozó sem: Csoda, hogy megvan a cége, annyiszor indult ellene végrehajtás

Ifjabb Orbán Győző. Illusztráció: Reggeli Start / YouTube

Már lassan 9 éve csak agonizál Orbán Viktor idősebbik öccsének cége – derül ki az Mfor.hu cikkéből. Ifjabb Orbán Győző 2015 óta tulajdonosa a szóban forgó Gamma Analcont Ipari Folyamatműszergyártó Kft.-nek.

A főtevékenységként mérőműszergyártással foglalkozó cég ellen napra pontosan egy éve zajlik a legutóbb indult végrehajtás a lap szerint. De nem ez az első ilyen; az Mfor az Opten adatbázisát idézve azt írja:

Az elmúlt 14 évben összesen 9 alkalommal került bejegyzésre végrehajtási eljárás.

Ezek ellenére a cég gazdálkodása stabilnak tűnik, már amennyire a gazdasági portál ezt az elképesztő késésekkel leadott éves beszámolóikból meg tudja állapítani. 2021-ben például 461 millió forintos árbevételből 2,2 milliós tiszta profit maradt év végére. Azt ugyanakkor megjegyzi az Mfor:

A határidő be nem tartásának rendszerességét, valamit a késedelem mértékét tekintve szinte kisebb csoda, hogy a NAV nem törölte még hivatalból a cég adószámát. A szabályok szerint ugyanis ennek kellett volna történnie.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rakitics41
A család tagjaira nem vonatkoznak a törvények, még az Orbán törvényei sem!Biztos van valahol egy törvény, ha máshol nem a az ország vezetőinek a fejében, hogy a "család tagjai törvényen felül állnak, mondhatnám úgy is hogy törvényen kívüliek!"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Középen elválasztott egyen családi frizura. Ifjabb Orbán Győző. Ezek csak orkokkal barátkoznak? Amikor már az üzleti ügyekkel nem foglalkozó Miniszterelnök Úr öccse is akkorára nőtt, hogy azt nem vállalja fel, és ezért strómanokat alkalmaz. Sőt, már a minielnök öccsének veje is. Persze, azért, szívre a kéz, hát ki nem segítené a kislánya boldogulását, ha tehetné. Ezek az idióták, tényleg ennyire okosnak képzelik magukat, vagy minket hülyének?! A pofájára hűljön a bőr az ilyennek.
uploads.disquscdn.com/images/737f5745168f6974ac37ab91ea0b0882ab3d1c70577bbd857a02018146468103.jpg?w=800&h=568
Hogy ezeknek a baráti köröknek mindig van valami "üzleti ötlete" amit lehet vastagon támogatni, aztán ha mégsem jön be, akkor 2 nap alatt végfelszámolás. Jobb helyeken a 2. végfelszámolás/csőd után több évig nem engedik vállalkozni ezeket a pénzügyi zseniket. Az lenne a csoda, ha ezek normális piaci viszonyok mellett is tudnának működni. Két lehetőség van: a., állami pénz gyors lenyúlása b., uniós pénz gyors lenyúlása. Egy csomó közpénzt nem pusztán ellopnak, hanem elégetik, mert kezelni sem tudják. Ez klasszikusan a lottónyertesek problémája is szokott lenni (kevesebb kivétellel), hogy a nem "megkeresett" összeget nem tudják kezelni és idővel köddé válik. Sok a rokon, nulla üzleti érzék, "dolce vita" ...
vitriol
Ezért nem szeretem a családregényeket: végtelenül hosszúra lehet nyújtani és bármilyen tisztán indulnak a szereplők, a végén minden csupa mocsok és fertő!
telegdilaci
@rakitics41:Náluk nem szokás beleszólni a család belügyeibe,valószínű hogy a Bátyus miatt nem fogja semmilyen hátrány érni az öcsikét!
balos
@rakitics41: Hát,a földön kívüli szerintem sokkal kisebb tehert jelentene a jövő nemzedékének!Természetesen némi rásegítéssel gyorsabban célba érnének 1 fekete lyukban!
Clavigo
Értelmiséginek tűnik a csávó... Kb. mint a szájnylinkás ,,zsebberecskázó ,dagadt brtayója...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.