Szijjártó Péter külügyminiszter a külügyi bizottság hétfői meghallgatásán azt mondta: hosszan beszélt Szergej Lavrov külügyminiszterrel az 1956-os hősökről, akikre egy orosz állami tankönyv fasiszta lázadókként hivatkozik.

Szijjártó hosszan beszélt Szergej Lavrovval az 1956-os hősökről, akikre egy orosz állami tankönyv fasiszta lázadókként hivatkozik

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezekben a tankönyvekben az 1956-os magyar forradalom eseményeiről úgy írnak, mint lázadó radikálisokról; hogy „a fasiszta Magyarország volt katonái” fogtak fegyvert, akik rengeteg gyilkosságot követtek el.

„Magának a külügyminiszternek hoztam fel a kérdést, hosszan beszéltem róla, és világossá tettem számára: elfogadhatatlan számunkra az '56-os hősök ilyen minősítése egyes oroszországi tankönyvekben. Ezekben a kérdésekben mindig határozott álláspontot képviseltem, a miniszternek szemtől szembe, kellő keménységgel ezt elmondtam”

– válaszolta Szijjártó a meghallgatáson. 

A 444.hu kérdéssel fordult a külügyminisztériumhoz, hogy mit jelent ebben az esetben az „elfogadhatatlan”, kért–e a miniszter kollégájától intézkedést, esetleg kapott–e ígéretet erre, vagy maradnak–e fasiszták az '56-os hősök az orosz tankönyvekben.

A minisztérium Szijjártó egyik szeptemberi videónyilatkozatát küldte el válaszként, minden további kommentár nélkül.

Forrás: 444.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Havanagi
Ócska faxkalap.Putyinnak egyik nagy harcos sem merte feltenni a kérdést,vagy tiltakozott volna.Nemzetbiztonsági átvilágitás???Sokadszorra teszem fel itt a kérdést.Mik ezek a védett pöcsök,hogy semmit nem lehet kezdeni velük.? Nagy szabadságharcos nép(aminek orbán nevezi a magyarokat) ,válaszolj!!!
simmering73
Miért ezen rugózol még szunyogcsődör. Miért nem azt pofázod, hogy békét akarunk.
lampa laz
"kellő keménységgel ezt elmondtam”... uhh pötyi, miközben lavor letolta a gatyáját?
Sámannus
Petya ki nem xzarja le a fejedet? Te még azt hiszed hogy kioktatsz valakit? Lavórból iszod a kumiszt, akkor se győzöd meg a kólegádat. Csak tollat lopni jársz oda is.
Béla333
Petya megbeszélte Lavor haverjával, hogy hol tárolja, mivel tisztogatja, fényesíti a tőle kapott hazaáruló kitüntetését...
Hogy a beszélgetés alatt nem volt ideje 1956 ügyét megbeszélni? Sebaj!
A mocskos kis hazaárulónak ez nem fáj...
balos
Hát én a lavórban még fürődtem!A nemzethy meg úszik a muszka szútykában elég jól,mert megkapta a nagy valagrendet a szarcsimbókokkal!
jáger laszló
Gondolom Szijjártó +osztotta a szabadságharcos tapasztalatait és minden hősi harci élményeit!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
És lett valami eredménye? Bezuztak ezeket a hazug tankönyveket?
Na ugye hogy nem. Szarba se veszik szarjártót.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.