Hiába hangoztatta 2010-es hatalomra lépése óta folyamatosan Orbán Viktor a keleti nyitás politikáját, csak a kereskedelmi hiányt halmoztuk Kínával szemben, a várt tőkebeáramlás elmaradt.

Mire összejött Orbán nagy álma, addigra kiderült, hogy már késő

Mostanra ugyan számottevően nőni kezdett Magyarországon az ázsiai működőtőke, csakhogy ennek alig van köze a keleti nyitás politikájának, annál inkább a globális gazdasági folyamatoknak – derül ki a G7.hu elemzéséből.

Mint írják, ez a fajta tőkebeáramlás valóban nagy segítség lett volna 10 évvel ezelőtt. Csakhogy a jóval magasabb gazdasági fejlettség és erősebb tőkeellátottság mellett mostanra ez már nem igazán segítség, hanem béklyó.

Az ázsiai vállalatok ugyanis pont azokkal az alacsony hozzáadott értékű gyártási folyamatokkal jönnek ide, amelyeken már túl kellene lendülnie a magyar gazdaságnak is.

Forrás: HVG

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Minden egy kolostormalacnak sem jöhet össze. Mára már csak egy tevékenysége van: a bukás gyújtózsinórjának folyamatos nyújtása, hogy minél később robbanjon. Ez a vezetés már nem képes annak belátására, hogy azon a szinten, ahol ma állnak már nem lehet értéket sem előállítani sem a meglévőt gyarapítani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Tévedni emberi dolog, mondta a sünmalac! Nagy vezérünk sem tévedhetetlen! Rgy gond van vele,hogy a plebsz fizeti a tévedése költségeit!
lusta
A nyitás sikerült. Igaz egy kicsit másképp és hoppá, gyarmat lettünk.
Clavigo
Kíváncsi leszek rá,,meddig megy ez még ?Úgy,összességében.. ..
Eladott Ország
A kormányváltás elmaradt, pedig 2022-től : A jövő a jó oktartás lett volna. A jövő az euró bevezetése lett volna. A jövő az olcsó kis állam lett volna, egyszerű bürokráciávall. A jövő a nyugat lett volna, nem a kelet. A jövő a jogállam lett volna...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/292246821_1384476515365585_7172725390964435195_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=dd5e9f&_nc_ohc=ANkGgpb1ei8AX86KF1a&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBg9Oui4R5lhtaqyocv8L5ffcYbjzTX5H4q3KO4GCOyzQ&oe=65781904
Eladott Ország
Odaadja a magyar földet kínaiaknak, fizet neki hogy akkugyátrakat építsen, aztán külföldi mukavállalókat hoz be hogy dolgozzanak, a profitot meg kiviszik. Te meg azért szavaztál rá mert megvéd az idegenektől. És ami haszon marad ebből, azt megtartja magának.
twitter.com/janos_hary/status/1725446357572276643/photo/1
Ez a felcsúti geci esetleg tájékozódhatna, mi történt azokkal az országokkal, amelyek kínai hitelt vettek fel. Zambia, Montenegro, Sri Lanka, csak néhány ország a végzetesen eladósodottak közül. A kínaiak a jól bevált "lassú víz partot mos" stratégiájukkal gyarmattá teszik Mo.-ot, az önálló gondolkodásra , életre képtelen idióta fideszes barmok meg tapsikolnak is hozzá.
jáger laszló
Én nem vágyok vissza se Levédiába,se Etelközbe!!
Maradok a Kárpát medencében,mert jobbat nem tudok realizálni.
csak ennyi
barátilag
J.L...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.