Az M1-esen halálos balesetet okozó porátfúvás ügyében a rendőrség továbbra is ismeretlen tettes ellen nyomoz.

Tehetetlen a rendőrség: nincs felelőse az ország egyik legsúlyosabb közúti közlekedési balesetének

Képünk illusztráció Forrás: Pixabay

Március 11-én, Herceghalom térségében porátfújás miatt megszűnő látótávolság és emberi hiba okozott tömegkarambolt az M1-es autópályán. A balesetben 32 személygépkocsi, öt kisteherautó és hat kamion rohant egymásba, egy 44 éves sofőr meghalt, több tucat ember pedig, köztük tíz gyermek is, súlyosan vagy életveszélyesen megsérült.

A „Mészáros Lőrinc” cégének kiszervezett pályafenntartónál belső vizsgálat indult. A rendőrség pedig közúti baleset okozása miatt indított eljárást. Az illetékes, Lázár János vezette minisztérium márciusban még nem zárta ki, hogy ha a folyamatban lévő nyomozás ezt indokoltnak látja, szigoríthatnak a törvényi előírásokon is – írja a hvg.

Az illetékes kapitányság szóvivője, Szabóné Berki Bianka szerint "a nyomozás jelenleg is folyik, egyelőre ismeretlen tettes ellen", és, hogy "továbbra is szakértők bevonásával vizsgálják a körülményeket".

A tömegszerencsétlenség több mint 360 millió forintos kárt okozott.

Forrás: hvg
Fotó: Pixabay

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A tettes nem ismeretlen. Csak ti vagytok ilyen hülyék az idióta törvényeitek megfogalmazásai miatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
A tettes nem ismeretlen. Csak ti vagytok ilyen hülyék az idióta törvényeitek megfogalmazásai miatt.
Clavigo
@simmering73: Még ":dolgoznak rajta ".,,..hogy bele tudják varrni gyurcsány nyakába.
Nessy
A jó munkához idő kell??? Majd csak rájönnek egy év után, hogy a Jó Isten a hibás, mert nem szólt, hogy ha nagy szél van, mire kellene figyelni a pálya fenntartónak a milliárdokért! A közvetlen károkozó tettes a szél!
lampa laz
Azt csak tudják, h melyik bunkó NERparaszt földjéről vitte a szél a homokot. Látnia kellett a gyökérnek, h az erős szél miatt azt a mezőgazdasági műveletet nem lehet/nem lett volna szabad végezni. Ennyi lenne, de ez is legfeljebb úgy lesz elintézve majd mint a recski sárlavina, ráfogják az időjárásra. Az agroinfo.hu oldalán állandóan frissülő pontos időjárásjelentés követhető nyomon.
simmering73
@KisTehen: Te masszív alkoholista vagy? Mikor így delirálsz? Orbánbabád van már? Amit töcskölhetsz éjjelente.
Csizmás Kond
Ha jól tudom az a törvény miszerint elővigyázatosan kell vezetni bármely körülmény között még érvényben van. Tehát aki elsőre hajtott bele a másikba az a hibás.
Eladott Ország
Amikor elnyerték a koncessziót, arról nem volt szó, hogy be is kell fektetni az autópályákba. Úgy gondolták elég kilapátolni belőle a pénzt. „Az előzetes környezetvédelmi hatástanulmány nem jelezte szükségességét, ezért nem terveztek porátfúvás elleni védművet az M1-es autópályára – írta a HVG-nek a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt.” Így több pénz maradt a visszaosztáskor a NER haveroknak. Ami biztos: a kormányhoz közeli üzletemberek kezében lévő koncessziós közútkezelő az első haváriahelyzetben elégtelenre vizsgázott.” A lényeg, a fő stróman Mészáros nem vonható felelősségre. Ő már építhet vasbetonszerkezetet is betonacél nélkül, a hajaszála sen görbült meg a félanalfabétának, akinek vagyonkezelője a román cigány geci!
i-cdn.embed.ly/1/display/crop?height=300&key=fd92ebbc52fc43fb98f69e50e7893c13&url=https%3A%2F%2Fapi.hvg.hu%2FImg%2F52010989-4ea0-4841-b4d6-f1852ac05bb4%2Faed7fe87-aa27-4860-a2bb-673999d016a6.jpg&width=636
Eladott Ország
Amikor bűncselekmény és kártérítés, felelősség merül fel, abban az esetben már nincs NER. Meg minden magyart szeretünk és magunkhoz ölelünk. A károsultak olyan magányosan és leköpve állnak Orbán apparátusával szemben, mint a keresztény román pásztor a csíksomlyói búcsúban. Pfujj! Ez Magyarország, szarnak, bajnak nincs gazdája , ha NER csókost érint. Akkor majd ezt is felírjuk Soros számlájára. Biztos Brüsszel tüsszentett egyet, az okozta a porvihart. Akkor rájöttem. Ez a porvihar okozta az inflációt is. Pont az bizonyítja , hogy a hazánkban nincs jogbiztonság, hogy ennek az esetnek is csak egy politikai változás, egy kormány váltás kell. Egy Orbán nélküli kormány létrejöttével lesz meg valódi felelőse.
uploads.disquscdn.com/images/10cbf0dab137c06aefd198da5783d63aa89d4a3d0d6c9ed4586b4b0e17e7f714.jpg?w=800&h=538
Sakk Matt
Van itt felelős jó pár. Azok, akik nem a látási- és útviszonyoknak megfelelően vezettek és azok is, akik a porátfúvást előidézték.
Eladott Ország
@Sakk Matt: ma, 14:10 ☺ De a lényeg, hogy a bűnöző román cigány strómanja az autópálya kezelője, (Lölő) aki szent és sérthetetlen. Kártérítést pedig a büdös életben nem fognak fizetni, majd mi kifizetjük az adónkból. Ja, és minek van környezetvédelmi hatástanulmány nyomvonalas létesítménynél is?!
madlaci66
még nem tudták eldönteni, hogy az öreg vagy a fiatal Soros a hibás
namihami
@Eladott Ország: 13.23: Pont ez ugrott be! Az ún Közútkezelőnek van/volt felelős(!!!) vezetése, akinek ez IS, ennek az elhárítása is a feladata! Végrehajtotta? Nem? Akkor? Persze, kondatag az is! Ahogy, a hasonló esetekben se lesz hibás (csak elévülésig tartott vizsgálat), mert most már a Löli (Orbán&co) szedi a diszkréten megállapított autópályadíjat! (a sógorok olcsóbbak, kb 6x annyi útra---és a jövő évi 1 napos ára már előre is röhej)
Eladott Ország
@namihami: ma, 16:52 ♦ Brüsszel megállt, így Ausztriát is gyorsabban lehagyjuk! Előre a Lenini úton! Éves autópálya matrica ára: 2024- Magyar: 57 260 Ft - Osztrák: 36 500 Ft
twitter.com/gergo_z/status/1728692326879424766/photo/1
jáger laszló
1XŰ!!
A porátfúvás oka maga az okozója
Csak nehogy szélikére kenjék,mert hanyatt dobom magam!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.