A polgármester hozzátette, hogy bár korlátozottak az eszközeik, mindent megtesznek azért, hogy megvédjék a Pázmány Campus épületeit – írta meg a 24.hu.

Pikó a kivonuló fideszesekről: „Egy dolog erkölcstelennek lenni, másik dolog gyávának”

Pikó András, a VIII. kerület polgármestere beszédet mond a felújított fővárosi Blaha Lujza tér átadásán 2022. december 10-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Pikó András, Budapest VIII. kerületének polgármestere, a közösségi médiában egy fotóval hívta fel a figyelmet arra, hogy a helyi Fidesz képviselők elhagyták a közmeghallgatást, mielőtt a Pázmány-fejlesztéssel érintett épületek változtatási tilalma ügyében kellett volna szavazniuk.

A képviselők távozása ellenére a többség megszavazta a változtatási tilalmat, amely az állítólagos elköltözés előtt kötelezné az érintett terület védelmére.

A Pázmány-fejlesztés keretében az állam átadta a területet a katolikus egyháznak, ahol a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új otthonát tervezik. A 24.hu szerint önkormányzat korábban ideiglenes védelmet biztosított az épületegyüttesnek, hogy megakadályozza a bontást, de a kormány visszamenőleges rendelettel megakadályozta, hogy az önkormányzat egyedi védelmet biztosítson az érintett épületeknek a kiemelt állami beruházások esetében.

Forrás: 24.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Ez van ha a pártjuk érdekeit helyezik a lakóhelyük érdeke elé...nem véletlenül akarja orbán eltüntetni az ikonikus épületet,nehogy egy újabb forradalomnak adjon otthont...meg bántja putyin szemét is
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@Shikari: nyazsgem az összes keletről ide szivárgott migránsaitoknak és hogy érezd a törődést a covid legyen veled,mikor legjobban élveznéd a szájerlukát!
polgarb
@Shikari: Kapd be a libnyákok f@szát!
balos
@Shikari: nedvesköcsögeamuszkatörökconbónak!élvezd a segget amíg mozog benne a nyelved!
simmering73
@Shikari: Te melyik tábort erősíted, idegen? Erkölcstelen vagy, vagy gyáva? Szerintem mindkettő.
evacica
A fidesz mind a kettő!Főnökükkel együtt!
Lepényleső
Szuverenitás törvény erőszakos iktatása, = a diktatúrának elengedhetetlen állomása?
(Aki többszörösen visszaeső rablógyilkost készül jobb belátásra bírni demokratikus vívmánnyal,
az a tapasztalat szerint igen jó politikus,vagy süket mindenhez az összes felesleges tudományával?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.