A legnagyobb bűne azonban az, hogy a hogy a lelkeket megrontotta. Így összegezte a Hírklikkel folytatott beszélgetésük tartalmát Szentpéteri Nagy Richard.

Elárulta az alkotmányjogász – Ez Orbánék legnagyobb bűne

Az alkotmányjogász, politológus szerint ez a mostani rendszer akkor változhat meg, ha a nemzetközi helyzet úgy alakul. Akkor is évtizedekbe telik, mire újra fölépül itt egy normális világ.

Nem tudnak igazából cselekedni addig, amíg nem mondják meg nekik, hogy mit csináljanak. Amikor világossá válik, mondjuk egy kormányülésen, hogy egy adott dologért ki a felelős, és mi a határidő, akkor tudják, hogy azt nekik meg kell csinálni. És nemhogy nyilvánosan, hanem még azt megkerülve se vethetnek föl kérdést vagy kételyt.

- mondta.

Az egykori honvédelmi miniszterre az volt bízva, hogy csináljon kerítést. Ő pedig azt mondta, hogy ilyen nagy kerítést ennyi idő alatt nem lehet megcsinálni, mire rögtön leváltották.

- emlékezett a szakember, aki szerint neki ugyanis nem az a feladata, hogy nemet mondjon, hanem, hogy csinálja meg, vagy legalábbis csináljon úgy, mintha csinálná, és a végén mondja azt, hogy megcsinálta.

Szerinte egy másik példa, a World Press Fotó kiállítás. A kormány nem azt akarta, hogy kevesebb gyerek lássa a fotókiállítást, magasról tett rá, hogy hányan látják, mert magasról tett a gyerekekre.

A kormány nem velük foglalkozott, hanem azokkal a választókkal, akik nemhogy nem jártak még a Nemzeti Múzeumban, hanem 200 kilométerre laknak onnan.

Ők pedig azt érzékelték ebből az egészből, hogy Budapesten fertő van, alkalmatlan a fővárosi vezetés, de a kormány megvédi őket ezektől. Igaz, hogy nincs veszély, de „a kormány megvéd”.

Nem azokat a gyerekeket védi, akik bementek a World Press kiállításra, legyen ezer, vagy tízezer a számuk. Az pont nem érdekli a kormányt, mert cserébe nyert százezer új szavazót. Ez érdekli, csak ezt az ellenzék nem ismeri fel.

- mondta.

A szakember szerint Magyarország természetesen nagyon rossz állapotban van. Erkölcsi értelemben különösen, mert a gyerekeink is ebbe születnek bele, ezt tanulják, és ehhez igazodnak. Nagyon könnyű hozzá igazodni, nagyon könnyű megtanulni.

A gyerekeink például tanulhatnának hat évig az egyetemen, és mondjuk orvosok lesznek. De van egy könnyebb út: igazodni. Itt van például a nagyon kistafírozott MCC, több ezer milliárdnyi vagyon van benne. Ott lehet jó pontot szerezni egy képzésen, ami még a felvételibe is beszámítható 70 pontig.

- árulta el a lapnak.

Vagyis a gyerekeink nem a jót, nem a demokratikus politizálást, nem az együttműködést tanulják meg, hanem a nyomulást: „egyszerűbb lesz az életem, és nagyon gazdag leszek, ha nem a tehetségem szerint megyek, hanem elkövetem az első hazugságomat. Csak azt kell mondanom, hogy az illiberális rendszer jobb, a keleti nyitás jobb, és akkor tulajdonképpen „benn” vagyok.” Persze, ez nem igaz, mert Magyarország mindig a Nyugathoz akart tartozni, de bemagolom, még ha nem is hiszek benne, ezt mondom. Így kezdem a karrieremet. Később aztán el is hiszem, és nekem ez nagyon jövedelmező lesz. Így már nem is érdekem, hogy megváltozzon ez a rendszer, hanem szeretném ennek a rendszernek a fenntartását a maga korruptságával, romlottságával egyetemben, mert benne vagyok, és ez nekem megéri. És mindez vonatkozik az ellenzékre is.

Nagyon szépen lehet rangsorolni a bűneiket. Az egyik valóban az, hogy a lelkeket megrontották.

- nyilatkozta.

Néhány területen azonban még nagyobb a kár, mint a többinél. Az egyik az a hibás irány, ami a miniszterelnök saját ötlete: az autógyártás, az akkumulátorgyártás, az összeszerelő üzem idetelepítése. Ő azt mondja, hogy az autógyártás rengeteg család megélhetését szolgálja, és azért, hogy itt maradjon, kell az akkumulátorgyártás. Különben is van elég vizünk, több folyik ide be, mint innen ki. Ezekből a rossz premisszákból pedig katasztrófa lesz ebben az országban. A másik nagy baj, amit a környezetvédelemmel csináltak. Nem tisztelték és nem is tisztelik a környezetet, ahová megyünk az országban, e téren mindenhol csak a pusztítást látjuk. De ugyanilyen probléma az épített környezet átalakítása, teljes lerombolása is, csak azért, hogy abból pénzt nyúljanak le. Vagyis, az életünk nem számít.

Forrás: Hírklikk

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Sajnos igaza van Szentpéteri Nagy Richárdnak! A kormányzáshoz, a gazdasághoz dilettánsok, de a gyűlölet keltésbe,n uszításban jeleskedik pártunk és kormányunk!
Csizmás Kond
...vannak bajok... szóval ahogy így év végefelé látszik, és az ünnepek is közbejönnek, azt kellene leginkább elmagyarázni, kiértékelni, hogy ki mit csinált vagy mit nem, hogy ide érkeztünk, legyen az alkotmánybíró, államelnök, vagy akárki...a saját részvétét magyarázza el ebben az egész rendszerbe...na de azt várhatjuk...
...Boldog Karácsonyt !
Peller Anikó
@Órnagy: Magadra ismertél a cikkben, látom megszeppentél, mert leleplezte a társadalom megrontásának a valóságát, amiben te aktívan résztveszel.

"'"'egyszerűbb lesz az életem, és gazdag leszek, ha nem a tehetségem szerint megyek, hanem elkövetem az első hazugságomat. Csak azt kell mondanom, hogy az illiberális rendszer jobb, a keleti nyitás jobb, és akkor tulajdonképpen benn vagyok. Bemagolom, még ha nem is hiszek benne, ezt mondom. Így kezdem a karrieremet. Később aztán el is hiszem, és nekem ez jövedelmező lesz. Így már nem is érdekem, hogy megváltozzon ez a rendszer, hanem szeretném ennek a rendszernek a fenntartását a maga korruptságával, aljasságával, romlottságával egyetemben, mert benne vagyok, és ez nekem megéri."'"'

Ez vagy te, szar ember.
Peller Anikó
@Horizont: Tökéletes rajzolat ezekről a soknikkű szemét románokról ez a cikk.

Csak az nem tűnik fel nekik, hogy amit művelnek az nem fenntartaható, a társadalom összerogy és az ő fizetésükért a bán az Eu-nál esedezik, na jó követelőzik. Amiért küzdöttünk, egy békés, tudásalapú társadalomért, abból mostanra egy hülyék gyülekezete lett köszönhetően egy hazudós-lopós cigány bűnözőnek.
Eladott Ország
Orbán maga nyilatkozta: „kultúrálatlanságból jöttem.”... és oda húzza le az egész országot maga mellé. Amint látszik már van is érdeme a sikerének ! Az ország 2/3 része már mellé is áll . 54,13 % = kétharmad ?! A fidesz matek szerint igen! 2022. évi országgyűlési képviselők választásának végeredménye
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/280587548_1342833752863195_2054752751608015071_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=dd5e9f&_nc_ohc=6PoHz58EaQ0AX9Sy58I&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDQfl7I9V41bZwGdkDPRCxjZojMcG55Dq0ignWkNiXTtQ&oe=658E8D79
aqua40
Sajnos nem az egyetlen nagy hibája, hanem hogy még mindig ott van, ahol nem kellene lennie a körítésével együtt, de, nincs egymást nem marcangoló generáció, akik tudnának rendet csinálni. Mindenki félti még az alamizsnáját is, hát, akkor, ne kritizáljunk. Meddig lehet ez így?
jáger laszló
Az őrnagy +érne már már 1 előléptetést ,. mert olyan vehemensen védi a hazát a hazaárulóktól,hogy az csoda
Én csodálom ámbár nem szererem,mert nem az esetem!!
Javasolnám,hogy ne szavakkal hanem igazi fegyverrel harcoljon a harcmezőn!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
@Pusztai: ma, 16:52 ♦ De még ez a kétharmad is csak csalással jön ki, erre akartam fókuszálni. A fideszes választási törvény alkotmányellenes több nemzetközi jogász szerint is!
Eladott Ország
"Ébredj, hazám, mert ha most nem ébredsz,
Soha többé nem lesz ébredésed,
S ha ébredsz is, annyi időd lesz csak,
Míg nevedet sírkövedre vésed!"
(Petőfi Sándor)
Nincs egyszerű dolga egy fidesz szavazónak: El kell tűrnie hogy meglopják, hazudnak neki és még hülyének is nézik.
pbs.twimg.com/media/FsIEOurXgAAMxzV?format=jpg&name=small
justhpeter
Orbán lezüllesztette az országot a saját szintjére.
bence
@aqua40: ! Ameddig az alamizsnáért hagyjuk ! Másutt már kettéhasították volna !
balos
@Pusztai: A csalás a vérükben van!Lásd a csúti törpét,mikor vigyorog és a szája sarkából lenyalja a muszka-kinai spermát!
Eladott Ország
@Őrnagy: ma, 17:32 ☻ Kim Lane Scheppele: "Magyarország már nem demokrácia"...
hvg.hu/vilag/20180914_Kim_Lane_Scheppele_Magyarorszag_mar_nem_demokracia
Nem véletlenül vannak befagyasztva a pénzcsapok, érdekes csak nálunk, mert mindenki hülye csak a fidesz a helikopter.
Eladott Ország
@Őrnagy: Majd ő elmondja, hogy mi a jó az országoknak, már csak tudja, vagy várjál csak... ? Orbán: Pont indulni akartam
uploads.disquscdn.com/images/149d407eb3df41af798545ce7723ff073529e2eb4f409f78640c777abbd650a7.jpg?w=800&h=508
Orbán végre kimondta. Mind a 26 ország vezetője hülye, csak ő helikopter ( már nem először). Vagy az országunknak lesz vége vagy neki. Választani kellene. Ez a szardarab erre játszik. Orbán: „még egy kicsit ki kell bírni?” 14 éve van 2/3-os tejhatalmad vagy 5 éve kormányzol rendeleti úton a saját parlamented megkerülve, ezidő alatt volt: rekordszámú kovid halott, Európa rekorder infláció, a gazdaság folyamatosan zsugorodik a beömlő euromilliárdok ellenére, 18 ezer milliárdról 55 ezer milliárdra növelted az államadósságot, a földön itt a legnagyobb az adó de ennek ellenére folyamatos a költségvetési hiány, a forint az elmúlt 10 évben 40 % -kal ér kevesebbet a vásárlóerő tekintetében jövőre előznek a bulgárok és így hivatalosan is a legszegényebb tagállam leszünk az oktatásról egészségügyről most nem is írok vagy az országimázsról hogy nyugati politikus nemtudom hány éve nem volt itt. A gengszterváltáskor kellett volna egy rendes tisztogatás. Az emlékük se lenne meg ezeknek a tetveknek. Éppen ez a szélkakas volt az egyik "rendszerváltó". Mert utána kiabált a távozó ruszkiknak mint pincsi a postásnak a rácsos ajtó mögül. AZ EU 2. LEGSZEGÉNYEBB TAGORSZÁGÁNAK VEZETŐJE OSZTJA AZ ÉSZT Hogyan is kell a teljes EU-t a szegényházba söpörni? A kórházaiban nincs vécépapír meg szappan – csaxólok. Amennyit ott enni adnak, tán nincs is mit kiszarni.
Loksmith
@Őrnagy: De hát a Minidúcse mindenkivel háborúzik, csatába indul, móresre tanít. (ö mondja) Csak ha nem NER-es kérdezi, akkor akkor fut el, vagy bújik függöny mögé.
surdilloFUJT
@Őrnagy: @Őrnagy: EZEN AZ OLDALON EGY GYAGYÁS VAN,A FIDESS SZELLEMI TOPRONGYA,EZ A görnagy NEVŰ,IDIÓTA FAXSZOPÓ,A HOSSZÚ orbanbasiba ÉRŐ NYELVÉVEL,ÉS AZ AGYRÁGOTT 1 BITES AGYÁVAL!!!
surdilloFUJT
@Horizont: AZ AGYRÁGÓ BOGÁR MÁR ÉHENHALT AZ FIDKÁNY ,FEJÉBEN!!!
Peller Anikó
@Őrnagy: 17:06, "'"Magyarország szerencsére jelenleg nem áll senkivel háborúban!"'"

Ezt elmondhatnád a kedves vezetődnek is, hátha ő ezt nem tudja, talán még nem mondták meg neki.
Cherry
Ennek a retkes zsiros szemétnek a lelke is meg van rontva,, a patás ördög száll ki belőle, Gyülölöm !!!
Cherry
Nézz rá arra sz öntelt beteg pofájára, nem is kell több ,egy felfuvalkodott elmebeteg patkány
Peller Anikó
@Órnagy: Ez a felfuvalkodott elmebeteg patkány te lennél? Az öntelt beteg pofájád alapján simán lehetsz.

Hitvány egy szerencsétlen balfasz vagy koma. Romániában sem kellettél?
NKF
OK,aláírom! Sok nyikhaj van a Fideszben! Akkor nézzük a másik oldalt!
Ki lenne alkalmas miniszterelnöknek?Jakabka,MZP,Kamu Geri vagy ki?
Minden bukott fasz új pártot alapít. Már azt sem tudom hányan vannak?
Eladott Ország
@NKF: ma, 08:52 ◘ Viktor várunk! A büntetés végrehajtás dolgozói. Ami késik az jön! ...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/261285886_629689175125533_6975904567008147860_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=524774&_nc_ohc=PF4TsKdHcuYAX-QwDfl&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDiaQlgYkKtF1dv5Qd58MBJPGkLqNhCXWPrbqj7cOTTtQ&oe=659201FA
Orbán: Tudjátok itt belül van a hiba.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/260411777_629688818458902_6482962410870181892_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=524774&_nc_ohc=KQlAg6X5OKQAX-3vsLr&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBJ40VoXW43s_HFjUVKOvuNqURI2NBDruSzn-3DfENJpA&oe=6593439D
Nevem Orbán Viktor és egy szemét tolvaj geci vagyok egy aljas gátlástalan és pszichopata diktátor, aki kirabolta a szerencsétlen, ostoba magyar népet, illetve tudatosan rombolta le a magyar demokráciát és a jogállamiságot.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/260807743_1504645939905133_493934966699210807_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=524774&_nc_ohc=Ox-UuKnKAncAX_tARsB&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAnL5lL8Obpww31CZngQb8RG2labTRebkfMOJvNO7EYsw&oe=6591ED96
Voltam én már KISZ titkár, voltam én már liberális, voltam én már minden... Csak becsületes épelméjű, normális ember nem voltam soha.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/261995867_629688941792223_5302268013756808799_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=524774&_nc_ohc=fjIhOOrLnhMAX90OaqW&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCyTk-A-9PT2On-jeS1K5K1snK_EVyXRHG1wOolBGmySw&oe=6591B053
Eladott Ország
És a magyarok legnagyobb bűne, hogy még mindíg hagyja működni az állami maffiát és még mindíg szabadlábon vannak, ahelyett, hogy elzavarnánk őket a negfelelő helyükre!
Ditrich
@NKF: Hát mondjuk Kim Dzsong Un? Amúgy sok mindenben hasonlítanak is egymásra a két ,,dalia,,!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.