Levélben biztosította együttérzéséről az aktív eutanáziáért küzdő Karsai Dánielt Balog Zoltán református püspök a napokban.

Eutanázia: két püspökkel is találkozik Karsai Dániel, hátha...

A nagybeteg alkotmányjogász a volt emberminiszter levelére válaszul nyílt beszélgetésre hívta Balogot.

Az RTL megtudta, Karsai Dániel a jövő év elején Balog Zoltán református püspökökkel és Fabiny Tamással, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökével beszélget majd az életvégi döntésekről és az ezekkel kapcsolatos jogokról.

A püspök felvetette, hogy ha legalizálnák az aktív eutanáziát, akkor a társadalmi gondoskodás csökkenhetne vagy megszűnhetne. Erről Karsai azt mondta, a felvetés nem ésszerűtlen, de nincsenek erre utaló jelek, hogy mondjuk Hollandiában, vagy Luxemburgban visszaesne az egészségügyi szolgáltatások színvonala. 

Izgalmas ígérkezik a beszélgetés.

Forrás: rtl.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Remélem az RTLelejéről a végéig közvetíti !!!
vacsi
Nagy hiba lenne megengedni!
Azt sem hiszem el, hogy ha engednék, ez a Karsai valóban megölné magát... Az emberek, ha nagy bajban vannak, gyakran mondogatják, hogy bár már meghalnának - de az utolsó pillanatokban meggondolják.
Pusztai
@vacsi: soha egy szóval sem mondta Karsai MAGÁT megölné!
vacsi
@Pusztai: Ja, másokat bíztat rá?...
izéke
@vacsi: te annyira,de annyira alulmúlod önmagad...te mit tennél az ő helyében? Ő nemcsak magáért harcol,hanem azokért is,akik hasonló gondokkal küzdenek. Igen,megtehetné akár már ma is,hogy a te örömödre megölje magát,de meltósággal szeretne távozni,nem felakasztva magát,eltorzult arccal,kiugró szemmel. Nem megmérgezve magát,mivel nem orvos,így nem is tudhatja,hogy miből és mennyit használjon és nem akar két marék tablettát lenyelni és kínlódni.
sokanvagyunk
Bigott - vagy még rosszabb: megélhetési vallási vezetőkkel kár elkezdeni ezt a vitát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.