Hűtlen kezelés miatt rendőrségi feljelentést tesz a DK az árverezés alá került kínai lélegeztetőgépek ügyében.

Ez valakinek fájni fog: „az Orbán-kormány kétszeresen lopta meg a magyarokat”, most feljelentikMTI/Nemes János

Mint ismert, a magyar kormány a covid-járvány első hullámában gigantikus összegeket felemésztve vásárolt össze kínai lélegeztetőgépeket, összesen 16 ezret. Ezekért 300 milliárd forintot adtunk, ami brutális összeg. Ezzel még nem is lett volna akkora baj, ha a vásárlás nem lett volna teljesen felesleges, most ugyanis kiderült, hogy a kormány elárverezi ezeket a gépeket.

Ahogy azt megírtuk, a két tételben meghirdetett lélegeztetők kikiáltási ára 650 millió+323,7 millió forint. Ez 1,3 millió forintos darabár, miközben a szerződésben még 10,7 millió forint szerepelt. Ha pedig nem kellenek senkinek, akkor a következő kikiáltási ár már ennek töredéke lesz.

Most pedig úgy tűnik, hogy az ügylet nem marad szó nékül.

Varga Zoltán, a DK parlamenti képviselője, a népjóléti bizottság elnöke szombati online sajtótájékoztatóján elmondta: a feljelentés célja, hogy végre bíróság elé álljanak azok, akik több mint 300 milliárd forintnyi közpénz eltüntetéséért felelősek.

Kitért arra, hogy a DK megnyert egy adatigénylési pert, amelyből kiderült, a lélegeztetőgépekből egy darabot sem sikerült felhasználni vagy értékesíteni 2020 óta.

A népjóléti bizottság elnökeként bejuthattam abba a raktárba, ahol negyedik éve tárolják a senkinek sem kellő lélegeztetőgépeket

– tette hozzá Varga Zoltán.

Szerinte a túlárazva megvett kínai lélegeztetőgépeken a Fidesz-közeli milliárdos elit gazdagodott meg, miközben a Covid-járvány során magyar emberek tízezrei veszítették életüket.

Az Orbán-kormány kétszeresen lopta meg a magyarokat a lélegeztetőgépekkel. Először, amikor túlárazva megvették ezeket, másodszor pedig, amikor feleslegesen kellett fizetni a tárolásukért

– mondta Varga Zoltán.

Forrás: MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
polt mindent megold...,a külügyi mászkerát nem zárathatja börtönbe mert a dzsudzsija össze sírná magát!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
polt mindent megold...,a külügyi mászkerát nem zárathatja börtönbe mert a dzsudzsija össze sírná magát!
csak úgy....
@KisTehen: hisztis ganaj paraszt,te mindíg másokra kenyed a szennyet!
csak úgy....
@KisTehen: a tahó butaságod csípi legjobban! - menj be a szent jánosba és nézesd meg a nyakadon lötyögö töködet!
nejlontacskó
@KisTehen: Rendben, Ursula tekintetében igazad van, nem vitatható, de kérdem én, ez mennyiben menti fel a kormányt?
Mert ugye, rohantok minden hová, hogy Ursula befingott a szobába, de arról azért bölcsen kussoltok, hogy ti meg az asztal közepére szartatok, azért van olyan büdös...
Havanagi
Melyik fidesz alomból származnak ezek a gépek?Mert voltak néhányan. Netán az egyik volt tőzsdei cégtől? Az OTTone? Aki (Mayer Bálint)száz milliókkal verte át a kisbefektetőket,akit sokan fel is jelentettek(én is) az ORFK-nál?Erre is rárepülhetne már valaki.
madlaci66
@KisTehen: a megrendelt, majd lemondottakról beszélsz?
lusta
Majd egy olyan 2 éves nyomozgatás után lezárják bűncselekmény hioányában az ügyet.
Nincs itt semmi látnivaló, lehet tovább menni.
Peller Anikó
@Tehén: Hát jelentsd fel te tehénszar.

Az nem az ursula bűne ha outsiderekkel veszi magát körbe az utálatos vezíred te marha. A lélekeztető légkondícináló hajszárítókkal foglalkozhatsz, amiért egyetlen értelmes szakértővel sem konzultáltatök aki felvilágosította volna ezt az elbaszott bagazsét, hogy mennyi gép kellhet, hányat tudnak beállítani, van e rá szakképzett ember és hányan halnak meg tőle amikor lenyomják a torkán a slagot te ostoba ganajparaszt.

Ja, hogy ez nem is volt a cél, csak a horribilis lopásüzlet. Ne pofázz már annyit te barom.
kereső
Bizonyitékok megsemmisitve- az ügyészség nem talál hőtlen kezelésre. Szerintem +-ban még sikkasztás, számviteli fegyelem megsértése, esetleg még okirat hamisitás is szóba jöhetne. De druzsba pjotr fúrkésző-és portyázó szent tehén - úgyhogy ebből sem lesz semmi.
Yoda69
@Shikari: Hulye vagy bringas! Senki nem mondta hogy majd 20 ezer gepet kell venni. Sot a szaktarca kulon felhivta a figyelmet, hogy maximum 3-4 ezer gep uzemeltetesere van kapacitas. orbanek egyertelmuen megmutyiztak az uzletet, es a jarvanyhelyzet moge akartak bujni.
Kovács Máté
Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora 2020 decemberében azt mondta, hogy a magyar egészségügy teherbíró képessége ezer lélegeztetett beteg körül határozható meg, ekkora és ennél nagyobb számú súlyos állapotban lévő beteget hosszú időn keresztül az ellátórendszer nem bír el. 2021 márciusában az RTL Híradónak azt mondta, hogy a járvány alatt ez a kapacitás akár a duplájára is növelhető, vagyis kétezer lélegeztetett beteg is ellátható.Lantos Gabriella egészségügyi szakértő szintén 2021 márciusában azt mondta a 24.hu-nak, hogy 1800 hadra fogható intenzíves ápoló lehet, vagyis egy műszakban országosan mintegy hatszázan tudnak dolgozni. Lantos szerint ideális helyzetben egy intenzíves ápolóra két lélegeztetett beteg jut, így 1200 betegnél többet nem lehet jó minőségben ellátni Magyarországon.
16 ezer lélegeztetőgép nem semmi amit fentebb a szakemberek elmondtak.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Shikari: Te pedig egy magyar ökör vagy a tehénnel együtt!
Peller Anikó
@Tehén: Világos, a közpénz a ti pénzetek. A végén még elhiszed.
percsi
Addig míg nincs független ügyészség, bíróság, rendőrség, addig nem lesz hűtlen kezelés!
Mindent elvesznek a magyar emberektől, tudást, egészséget, tulajdont, szabadságot... :(
Mert gyáva népnek nincs hazája!
jesz
...jó reggelt Gyurcsány! Csak nem feljelentik a lélegeztető gépek ismeretlen beszerzőit? A rendőrség akkor most nagy szarban lesz...eddig mire is vártak? Már rég elkótyavetyélték(mire ezt a bátor lépést megteszik?)...
Ezt a hőstett a választások előtt okvetlen tessenek felemlíteni
madlaci66
@KisTehen: demokráciában még van jelentősége a szerződésnek, és egy vírus elleni szer gyártása nem egyszerű feladat
madlaci66
@KisTehen: honnan tudod, hogy mit gyártottak le, és mit kell egy vakcina készre gyártásához? pl. a vríust tenyészteni kell. Ez nem bornyú tenyésztés amihez értesz, itt nem elég a fidess kör email, hogy na ma ezt bőgjétek a fórumokon bocikák
namihami
Amíg Fidesz lesz, addig ez (és a többi lopásaik is) halott ügyek lesznek! ""Bűncselekmény hiányában...""!
Ezodabasz
@KisTehen: ma, 13:19 Neked nagyon megy a mellébeszélés! Iskolai végzettséged a 4 napos fideSS-propaganda-mantra gyorstalpnyaló? Itt a lélegeztetőgépekről volt szó, vetted az adást? Hogy jön ide Ursula? Az teljesen más ügy, nem zavar?
Miért terelsz? Ezek a gépek mobil eszközök, arra talán jók hogy tologassák a rászorulókat egyik helyről a másikra a kórházi folyosókon. Egy kórházban ebből egy pár darab is elég...Hány kórházunk van ami még működik? Hová és kinek is kellett 16 ezer ilyen gép? Ki nyert ezen a "jó" üzleten?...
Ezodabasz
@Shikari: ma, 13:58 "a kormány tévedése miatt keletkezett kár."...Pontosítanám a hozzászólásodat: A dilettáns kormány miatt keletkezett a kár! Nem nézték meg mit vesznek közpénzből. Kell ebből enyi, vagy nem...tökmindegy nekik. A haszon már a zsebeikben.
madlaci66
@KisTehen: fidess seggnyalóként beszélsz a titkosításról? fel tudnád sorolni az orbáncod un. 2000-es határozatait?
madlaci66
@KisTehen: állítólag orbanisztánban is. és még se zavar, hogy szinte minden határozat titkos, hogy este 10-kor kihirdetnek egy törvényt, ami 1 óra múlva hatályba lép, és még sorolhatnám
Peller Anikó
@Tehén: 20:27, Miért pont a dékának? Ők nem látják jónak. A kolumbiai kakainbárót sem jelentik fel, érdekes.

Jelentsd fel te, te idióta. Jelentse fel a viktor vagy a mészaros húga ha úgy tartja kedve, de ne közpénzből. Ott van a kádéeszcsé, majd ők jelentenek ha jónak látják. Dehát nem látják jónak.
jáger laszló
Az álarc felvéve és a titkosítás talán már érvénybe is lépett!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Peller Anikó
@Tehén: Minket a bigott segg lopkod meg naponta. Tőled nem lop? Neked mennyi a fizetésed havonta?
Yoda69
@Shikari: Cimbid neked a csaucseszku meg a pereputtya.
Nem a billentyűzet teszi a magyart te román cigány. Azt hiszed mert kaptal egy magyar útlevelet a fő vajdától, mar magyar lettel? Sosem leszel magyar, te hazaáruló nemzet ellenség.
Ezodabasz
@KisTehen: tegnap, 20:27 Húúú hogy te mekkora ökör vagy!
Clavigo
@Shikari: Shikarescu...Hülye vagy ,bocskoros.
Ftomi
Hát kérem ez lett volna a világ legnagyobb ÜZLETE!
Mindenki elől elhappoljuk a "terméket", aztán mi majd jó keresztyén módjára jó drágán és testvéri szeretettből, humanitárius meggondolásból tovább adjuk!

Nem jött be!
Viszont a NÉP kifizette és mi /vezetőség/ jól jártunk!

Hajrá Magyarok!
Csak így tovább!
Az Albán kecskepásztorok is /nem megbántva őket/ megelőznek minket!
Ezodabasz
@KisTehen: ma, 17:17 A-t B-t megpróbáltam:) Te melyik hangnemben játszol? C? Akkor nézzük C-ben...
Mi köze Ursulának vagy a DK-nak a lélegeztetőgép mutyihoz? D-mollban is megírhatod az lágyabb...
Yoda69
@Shikari: Te mocsok roman cigany, azt hiszed mindig mas nick moge bujsz nem ismerunk fel?
Mellesleg a te kurva anyadat szidd aki ide szart erre a vilagra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok