Vera Jourová beismerte, hogy nem sikerült megváltoztatnia a magyar kormány politikáját és elvezetni a demokráciához.

Vera Jourová, az átláthatóságért és értékekért felelős cseh uniós biztos egy kedden megjelent prágai lapinterjúban beismerte: brüsszeli tevékenysége során nem sikerült olyan nyomást gyakorolnia a magyar kormányra, hogy az megváltoztassa politikáját.

Orbán legyőzte őt, teljesen elkeseredett az uniós biztos: "Orbán úr mindent elfoglalt. Nem sikerült a magyar kormányt elvezetnem a demokráciához"

Nem sikerült a magyar kormányt és a magyar politikai képviseletet elvezetnem a demokráciához. Ez nem is sikerülhetett, mert ez a magyar választók kezében van

– jelentette ki Vera Jourová a Lidové Noviny cseh konzervatív napilapban kedden megjelent interjúban.

"Számomra, mint uniós biztos számára, akinek védelmeznie kell a jogállamot, azonban alapvető fontosságú, hogy a választásokon győztes kormányzat nem vihet mindent. A +győztes mindent visz+ elvnek nem szabad érvényesülnie. És Orbán úr mindent elfoglalt. A média befolyásolását, az akadémiai szabadságjogokat, és most egy olyan törvényt akar, amely élesen az civil szervezetek ellen irányul" – mutatott rá az uniós biztos, akinek rövidesen lejár a megbízatási ideje.

Ez olyasmi, amit jogom van bírálni, mert ez a jogállam elve ellen irányul, amelyet védelmeznem kell

– magyarázta álláspontját a cseh uniós politikus.

Vera Jourová paradoxnak minősítette, hogy mindennek tetejében Orbán Viktor az év második felében ideiglenesen még az Európai Tanács elnöki tisztségét is betölthetné, miután Charles Michel, a testület jelenlegi elnöke indulni készül az európai parlamenti választásokon.

A cseh uniós biztos szerint ez a forgatókönyv "elméletileg lehetséges, de gyakorlatilag nem kívánatos". Szerinte ezért "alapvető fontosságú" feladat mihamarabb megtalálni Charles Michel utódját.

Vera Jourová az interjúban leszögezte: uniós biztosi tevékenysége során igyekezett mindig a középutat választani, mert a dolgok soha nem csak fehérek vagy feketék. Ezért az álláspontjáért mindkét oldalról ugyan sok pofont kapott, de úgy véli, hogy ennek megvan az eredménye, s ezért megérte.

Forrás: MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A hülyemagyar maffiahívőket erőszakkal nem lehet demokráciába vezetni. Nekik ez az erkölcsi posvány kell ami most itt van, erre szavaznak minden alkalommal. Ők bamba vigyorral az arcukon nézik, hogy a környező országok sorra elhúznak mellettünk, már Bulgária is kitette az indexet...
Ha ez kell, ez lesz...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qunta
@balos: az ellenzékben csak olyan alakok vannak. hiába no. a régi öregek is +írták : sz@rból nem lehet várat építeni. ezért nincs normális ellenzékönk.
Lepényleső
...mintha lónak imádkozott volna? A világban volt-e precedens,hogy diktátort szép szóval belátásra bírtak?
Ennek okán az elhatározáson túl nem kellett volna az egyetemes történelmet korábban tanulmányoznia?
bence
Nem igaz , hogy ez ellen az ámokfutó barom ellen semmit se lehetne tenni ! Csak egy ember kellene aki semmi mást csak az apja módszerét használná vele szemben , megnyikkanni sem merne !
bence
@justhpeter: ! Nyugodj bele , azok még akkor is kánaánt fognak kiáltani ! Ne feledd a barna nyelv kötelez !
balos
@qunta: Ha te mondod,bár akik vezetik a basznádót sem kispályán tolják a népet a sír felé!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.