Vera Jourová beismerte, hogy nem sikerült megváltoztatnia a magyar kormány politikáját és elvezetni a demokráciához.

Vera Jourová, az átláthatóságért és értékekért felelős cseh uniós biztos egy kedden megjelent prágai lapinterjúban beismerte: brüsszeli tevékenysége során nem sikerült olyan nyomást gyakorolnia a magyar kormányra, hogy az megváltoztassa politikáját.

Orbán legyőzte őt, teljesen elkeseredett az uniós biztos: "Orbán úr mindent elfoglalt. Nem sikerült a magyar kormányt elvezetnem a demokráciához"

Nem sikerült a magyar kormányt és a magyar politikai képviseletet elvezetnem a demokráciához. Ez nem is sikerülhetett, mert ez a magyar választók kezében van

– jelentette ki Vera Jourová a Lidové Noviny cseh konzervatív napilapban kedden megjelent interjúban.

"Számomra, mint uniós biztos számára, akinek védelmeznie kell a jogállamot, azonban alapvető fontosságú, hogy a választásokon győztes kormányzat nem vihet mindent. A +győztes mindent visz+ elvnek nem szabad érvényesülnie. És Orbán úr mindent elfoglalt. A média befolyásolását, az akadémiai szabadságjogokat, és most egy olyan törvényt akar, amely élesen az civil szervezetek ellen irányul" – mutatott rá az uniós biztos, akinek rövidesen lejár a megbízatási ideje.

Ez olyasmi, amit jogom van bírálni, mert ez a jogállam elve ellen irányul, amelyet védelmeznem kell

– magyarázta álláspontját a cseh uniós politikus.

Vera Jourová paradoxnak minősítette, hogy mindennek tetejében Orbán Viktor az év második felében ideiglenesen még az Európai Tanács elnöki tisztségét is betölthetné, miután Charles Michel, a testület jelenlegi elnöke indulni készül az európai parlamenti választásokon.

A cseh uniós biztos szerint ez a forgatókönyv "elméletileg lehetséges, de gyakorlatilag nem kívánatos". Szerinte ezért "alapvető fontosságú" feladat mihamarabb megtalálni Charles Michel utódját.

Vera Jourová az interjúban leszögezte: uniós biztosi tevékenysége során igyekezett mindig a középutat választani, mert a dolgok soha nem csak fehérek vagy feketék. Ezért az álláspontjáért mindkét oldalról ugyan sok pofont kapott, de úgy véli, hogy ennek megvan az eredménye, s ezért megérte.

Forrás: MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A hülyemagyar maffiahívőket erőszakkal nem lehet demokráciába vezetni. Nekik ez az erkölcsi posvány kell ami most itt van, erre szavaznak minden alkalommal. Ők bamba vigyorral az arcukon nézik, hogy a környező országok sorra elhúznak mellettünk, már Bulgária is kitette az indexet...
Ha ez kell, ez lesz...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
A szarból csak fost lehet készíteni,abból pedig éppen elég van a nemzethy nyilas oldalon!
Béla333
A hülyemagyar maffiahívőket erőszakkal nem lehet demokráciába vezetni. Nekik ez az erkölcsi posvány kell ami most itt van, erre szavaznak minden alkalommal. Ők bamba vigyorral az arcukon nézik, hogy a környező országok sorra elhúznak mellettünk, már Bulgária is kitette az indexet...
Ha ez kell, ez lesz...
Horizont
Abszolút nem mondta, hogy el van keseredve! Beismerte, hogy mi nem sikerült.
jáger laszló
Semmi baj,majd Fico barátja segít bevezetni efelől halvány kétségem sincs!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
@Béla333: A hülyemagyar maffiahívők fogják Orbánt legjobban utálni az országban, mihelyst el fognak teljesen szegényedni. Márnem kell sokáig várniuk.
Eladott Ország
A bűnöző, hazaáruló, és politikai prostituált román tolvajcigányt a magyaroknak kell elzavarni, ha nem akarja a magyar nép kiírni magát Európából, az EU ezt nem tudja megtenni!
Ditrich
@Béla333: Tessék visszanézni a történelembe! Horthy Miklós is nagy slamasztikában vette át a kormányzást Ahhoz képest hogy nem volt egy lángész jó hosszú ideig vezette az országot! Hová is? Egy vesztes világháborúba annak minden következményével! Mivel a hülyeségnek ára van nem is kicsi! Na most is hasonló vége lesz majd a ,,2/3,, os ,,uralkodásnak! Horthy pedig nem volt olyan dörzsölt és simlis mint Vitya. De hozzá képest erkölcsi ,,óriás,,volt az összes bűnével, hibájával amit végén az ország fizetett meg! Most is így ér véget ha eljön az ideje!
csak úgy....
0rbán nem öt gyözte le,inkább az egyre fogyatkozóbb magyarokat,akik megszöknek,meghalnak,megfagynak,öngyilkosok lesznek vagy csak símán fölfordulnak egy kórházi fertözésben vagy mühibában...
NKF
Ez a süket kurva menjen a büdös picsába!
Havanagi
Ezt akkor hiszem el,ha látom a videot.Az viszont NINCS!Úgyhogy ez egy nagy fidesz hazugság,mint az összes többi !!
kereső
Szép jó reggelt kivánok. Mi ezt mondjuk immár 10 éve- csak nem tetszettek meghallani. Inkább finanszirozták, hogy minden zökkenő mentesen megvalósuljon. Nem jöttek rá, hogy orbán csak akkor mond igazat, ha nem mozog a szája.
verőce21
Magyarország, Trianon következtében, legyőzhetetlen az Unióban...!
Sámannus
Nem kisasszonyom a magyar választók már nem befolyásolják orbánt. őt a média és a nemzetközi oligarchák tartják hatalomba. A baj az, hogy ez a gazember szabadon jár kel a világban, és mindenfelé rombol.
csak úgy....
@kereső: akkor jön el a szép világ,mikor végre az ellenzéki magyarok is megértik, hogy a közös európa nem számított a magyarok hitvány ,tolvaj 0rbánjára, akit ök szavaztak meg , aki ellen nincsenek törvények az unioban ,amit ö faszán ki is használ! ne kenjétek másokra a saratokat, 0rbánnak miattatok van 2/3 ad...és nem európa miatt! ti néztétek el neki,hogy elbutítsa a népet, ti okosok akik erre a jelenlegi szitura akkoriban nem is gondoltatok! - 0rbánnak gyurcsány a lélegeztetöje ,aki nélkül sose lett volna senki! neki arra a balfaszra volt szüksége,hogy produkálhasson valami nagyot,ahol még a család és a haverok is lophatnak...,mert minden kuka fideszes szerint,mert ezt faszán beléjük táplálták ,hogy csak a szocik,ballibsik lopnak,lásd fletó..
csak úgy....
@verőce21: szerinted ki a picsa akarja legyözni magyarországot 0rbánon kívül,te idióta bolsevik gyogyós ökör ? :)
human
Sajnos ész érvekkel és demokratikus eszközökkel nem lehet egy diktatúrát demokráciába visszavezetni. Mintha fakarddal mennénk ágyúk ellen.
csak úgy....
@Shikari: @Őrnagy: = heréltek az ökörkörböl.. :)
fideszes gyökér
ÉLJENEK A CIGÁNYOK!
A SENKIHÁZI, FASZRA VALÓ MAGYAROK TAKARODJANAK AZ ORSZÁGUNKBÓL!
simmering73
Ezt a vinnyogást, amit ezek a faszparaszt fidkányok levernek. Öröm nézni őket.
csak úgy....
@Őrnagy: TILOS VEDELNED A GYÒGYSZEREIDRE!
LászlKovács
Tisztelt Vera Jourová! Ne keresd a hülyéket, megtalálnak azok maguktól is!
verőce21
@m73: Már megint itt vagy, te @csak húgy...: seggdugasz...?
Eladott Ország
@Maccska: tegnap, 16:47 ☻ Ez nem raszizmus. Legyen mindenki "büszke" az identitására. Orbán megőrizte a román cigány közösséghez való tartozát (cigány identitását) Magyarországon is. Nem írhattam azt, hogy angol vagy skót cigány mert nem az.
telegdilaci
@Béla333:Sajnos amíg ez a Maffia banda lesz kormányon itt nem lesz demokrácia és jogállam sem,az a legnagyobb probléma ezzel az Országgal hogy ócska hazugságokkal lehet manipulálni mosni az Emberek agyát,akik mindent elhisznek amit a gazember Orbán hazudik nekik!
qunta
@balos: az ellenzékben csak olyan alakok vannak. hiába no. a régi öregek is +írták : sz@rból nem lehet várat építeni. ezért nincs normális ellenzékönk.
Lepényleső
...mintha lónak imádkozott volna? A világban volt-e precedens,hogy diktátort szép szóval belátásra bírtak?
Ennek okán az elhatározáson túl nem kellett volna az egyetemes történelmet korábban tanulmányoznia?
bence
Nem igaz , hogy ez ellen az ámokfutó barom ellen semmit se lehetne tenni ! Csak egy ember kellene aki semmi mást csak az apja módszerét használná vele szemben , megnyikkanni sem merne !
bence
@justhpeter: ! Nyugodj bele , azok még akkor is kánaánt fognak kiáltani ! Ne feledd a barna nyelv kötelez !
balos
@qunta: Ha te mondod,bár akik vezetik a basznádót sem kispályán tolják a népet a sír felé!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.