Dúró Dóra antiglobalista kötelességének érzi.

Durva követeléssel állt elő Dúró Dóra

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A készpénz védelme antiglobalista kötelesség. A Mi Hazánk védelmet követel a készpénzhasználatnak!

- írta közösségi oldalán Dúró Dóra.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Nem antiglobalista korlátozás kell dórika, hanem jogszabály, hogy a bankok ne büntessék a kp. befizetést- felvételt, és ne büntessék a kártyahasználatot- ami ugye a kártya tulajdonosnál nem jelentkezik, viszont a kártya elfogadó helyek - a kereskedelem, a szolgáltatók nagyon kemény jutalékot fizetnek a bankoknak. Na, ezt kellene szabályozni , és ehhez semmi köze a "globalizmusnak"- ez hazai szabályozás kérdése.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
@vacsi: nem,nincs igaza. Bizonyos mértékig legyen használható a kp. De nem véletlenül van kitalálva a banki utalás. Gondolj a pénzmosásra. Az állam pl. sokat bukik azon,hogy a nyugdíjadat a postás viszik ki és nem utalja. Ahogy a sárgacsekkes befizetésen is. Az más tészta,hogy a magyar bankrendszerben én sem bízok,túlságosan képlékeny és bármikor lenyúlhatják orbánék a számlákat.
Horizont
@vacsi: Ne a szar kis nyugdíjadban gondolkozz már.
Horizont
Betereltek minket kisembereket a kártyás fizetésekbe. Mármint hogy oda utalják és onnan vesszük le. Ez egy dolog. De ha feljebb lépünk ott már sok trükk lehet ha készpénzt használnak. Szijjártó elszólta magát, hogy ő csak kp.-ben fizet. Vajh miért? orbán is guberálta a zsebéből a 10 meg a 20 ezreseket. És a sok vállalkozás is. Ki tudja mi megy? És akkor jön Túró Tortácskánk...másban szólalhatna fel. Van ezer is naponta.
FLETÓ
@Horizont: Jön! 2030-ra ide is ér!
Nessy
Drága Dórika! Engedje meg, hogy mindenki azzal fizessen, amivel akar! Nem akarják teljesen megszüntetni a készpénz használatot! Kis településen nem is igen lehet, hiszen sehol egy ATM, ahol felvehet pénzt, amivel pl. a piacon fizetne. Az idősek is ( meg a szar kisnyugdíjasok) , megszokták a postás által hozott nyugdíjat, és a pénztárcájukban látják, mit vásárolhatnak, mennyiért a következő nyugdíjig.
fideszes gyökér
@izéke: a készpénzt nem tudom, a sárga csekket viszont igen, mivel foglalkozom ilyesmivel.
A szolgátatóktól húz le a Magyar Posta 100 forintot befizetésenként.
Azonban ha QR kóddal fizeted, arra jött egy másik nagy arcú fidesznyk csávó a fidesztől,
amelyik beleerőltette, hogy legyen rajta az a kód is.
Na ez a csávó is 100 forintot kap feldolgozásonként.

Tudják ezek, hogy működjön.
Sámannus
Dórika a tízforintos érjen tízezret, a huszas húszezret stb. Másképpen ezt csak játékpénznek tekintheted. A minap láttam egy ötforintost a földön. Mondtam a szozsédnak nem hajlik a derekam, de ő felvette. A százast is csak azért éri meg felvenni, mert kell a bevásárló kocsiba... A kormány hiperinflációt fog gerjeszteni, ha bevonja a fizető eszközt tuti.
izéke
@fideszes gyökér: már maga a bankjegy előállítása,különböző biztonsági elemek beépítése,újabb és újabb csere stb sokmilliárdban van. Gondolj bele,mennyi munka van a készpénzzel. Azt szállítani kell,őrizni,feldolgozni,az üzleteknek ki és beszállítani a pénzzel foglakozó cégeknek,azok is szortírozzák,ellenőrzik nincs e hamis,sérült stb. Ha egy nagy munka van,pl,hídépítés,oda sem lehet kivinni a fizetést borítékban,vagy mészárosnak hány bőröndbe vinnék a megnyert milliárdokat? A nagy pénznyereményeket sem borítékban fizetik ki,hanem kizárólag utalással fizetik ki.
Sámannus
@izéke: Milyen igazadvan, lölö beszarna, ha azt a renger sok pénzt talicskázni kéne.
Nyírfa
Részemről is-is. Nyilván a kártyának van jövője, de millió egy helyzet van, amikor a készpénzre is szükség lehet. A legeslegnagyobb problémám az utalással az, amit @izéke: is felvetett: a számlákon nincs biztonságban a pénzünk.
Van még egy szempontom, ami miatt a nyugdíjamat nem utaltatom: nem akarok a banknak tejelni.
kereső
Nem antiglobalista korlátozás kell dórika, hanem jogszabály, hogy a bankok ne büntessék a kp. befizetést- felvételt, és ne büntessék a kártyahasználatot- ami ugye a kártya tulajdonosnál nem jelentkezik, viszont a kártya elfogadó helyek - a kereskedelem, a szolgáltatók nagyon kemény jutalékot fizetnek a bankoknak. Na, ezt kellene szabályozni , és ehhez semmi köze a "globalizmusnak"- ez hazai szabályozás kérdése.
levarosbukta
@izéke: Ki nem tojja le, hogy az állam mennyit bukik! Gondolj arra a kisnyugdijasra akinek ha lenne bankszámlája mennyit bukna éves szinten. Mennyivel lenne kevesebb a nyugdija ha még abból a kevésből is vonnák a bankköltségeket. Valahogy őket jobban sajnálnám mint az államot ami egy feneketlen kút.
lampa laz
@Sámannus:(12:35)... pedig lehet, h lölő a kapott pénz talicskázástól fogyott le, amit a daginak tol át. Amit pedig a rabszolga munkásainak fizetségként ad az elfér a zakója zsebében is. Az alvállalkozóit rendre nem fizeti ki, a dolgozóit meg minimálbéren tartja. Rohadt mocskos bagázs ez, a hozott törvényeik csak ránk vonatkoznak, rájuk nem.
izéke
@levarosbukta: az a kisnyugdijas a havi számlakezelesi költséget bőven odaadja a postásnak jattban,de nem azt mondtam,hogy teljesen szüntessék be a készpénzt.Egyenlőre meg szükség van rá,csuoán azt írtam le,hogy miért akarja az állam,hogy visszaessen a használata.
Nessy
Eddig is jól megfért a kártya és a készpénz a tárcámba, és szerintem én már nem leszek, amikor ők még békességben meglesznek egymással.
jáger laszló
Dúdó elkötelezett a pénz szuverenitása iránt
Ha kell fegyverrel is kész +védeni,mint a hazát!!
Hát ez döfi!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
@Horizont: Éppen azért, mert kevés a nyugdíjam, pontosan tudom, hogy spórolni csak készpénzzel lehet. De ki-ki kedve szerint, csak egyiket se tegyék kötelezővé...
Sámannus
@lampa laz: Eggyütt érez velük azé nem fizet.
SÍva
@izéke: Már ne haragudj de az adózott fizetésemet milyen jogon utalják bankszámlára és ha használom a fizetésemet még a bank is leveszi belőle a sápot? A fizetésed 60 %-át viszi az állam ilyen-olyan jogcímeken (hagy ne soroljam) és még ebből is sarcot szednek ha mered használni!
SÍva
@FLETÓ: Meg is ölték azok akik nem akarták kiengedni a kezükből a pénzzel kapcsolatos dolgokat!
Horizont
@FLETÓ: Félszavakból? Ne viccelj már.
Yoda69
Szóljon a kuszafogu barátnőjének, majd ő megvedi a forintot, mint a manyup pénzeket.
FLETÓ
@Horizont: Mivel az utolsó HSZ-edre reagáltam!
Dr. Proktor
Na ja, a készpénz fillegális orgalmának csak akkor van nyoma ha rajtakapnak valakit...
Jól jön a k. Dórának ha jön a kápé a fű alatt! ( k. mint kedves! )
Bélabá
@izéke: a banki utalások nélkül is nagyon jól megvoltunk. Csak a bankok profitja miatt van szükség banki hókuszpókuszokra. Sok 10 ezret lenyúlnak a teljesen haszontalan "szolgáltatásokért". Az átlag embernek készpénzre van szüksége az élethez, nem bankokra.
Bélabá
@izéke: ez egy nagy baromság, a sok elektronikai kártyaleolvasó kütyü ingyen van??? a temérdek iungyenélő fizetése a bankokban ingyen van A kp nyomtatás jóval olcsóbb mint az elektronikus kártyakiszolgáló rendszer üzemeltetése, és kevesebb energiát is fogyaszt
Bélabá
@izéke: Ez is hülyeség. Mutass már egy bankot ahol havi párszáz forint a számlavezetési díj 100 ezer ft nyugdíjnál. És a kártyadíj? a Kp felvételi díj? Alapon 5-15 ezerrel lehúznak a bankok minden embert havonta azért hogy a saját megkeresett pénzükhöz jussanak.
levarosbukta
@izéke: Az a kisnyugdíjas hidd el szívesebben adja a postásának a jattot, mert az tesz is valamit a pénzéért. Kiviszi, felcaplat vele az emeletre ha kell. A bank meg csak a markát tartja.
levarosbukta
@izéke: Hja és a postás kap 500 forintot, vagy jobb esetben ezret. Messze kevesebb mint egy havi számlavezetési dij.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.