Tiszavasváriban 2022 őszén megszűnt az iskolabusz. Ez a város egyik legszegényebb részéről, Bűdről iskolába járókat érinti a legérzékenyebben, mivel a legtöbb családnak nincs autója. Így reggelente marad a gyaloglás, vannak olyan gyerekek, akiknek 3 és fél kilométert kell sétálniuk minden reggel, majd az iskola végeztével ugyanennyit vissza. Az iskolában sok a hiányzó, főleg azok között, akik több kilométerre laknak, akik pedig begyalogolnak, elfáradnak, mire iskolakezdésre beérnek. A polgármester egyetért a szülőkkel, azonban szerinte az iskolabusz csak akkor fenntartható, ha a költségekbe a szülők is beszállnak. A Nyíregyházi Tankerületi Központ szerint nem feladatuk ezzel a problémával foglalkozni, a városon belüli közösségi közlekedés biztosítása ugyanis önkormányzati feladat.

Forrás: telex.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Szuper országban élünk. Van gyerekvédelmi törvényünk nehogy átműtsék őket mire beérnek a suliba. A tankerület leszar mindent mindenhol.
"Az erdélyi településeken lévő magyar nyelvű iskoláknak 38 vadonatúj iskolabuszt adták át!!!
A miniszterelnökséget vezető miniszter az átadó ünnepségen hangsúlyozta: Magyarország felelősséget visel a határon túl élő magyarok sorsáért."
Rohadjon ki a bele az összesnek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
Szuper országban élünk. Van gyerekvédelmi törvényünk nehogy átműtsék őket mire beérnek a suliba. A tankerület leszar mindent mindenhol.
"Az erdélyi településeken lévő magyar nyelvű iskoláknak 38 vadonatúj iskolabuszt adták át!!!
A miniszterelnökséget vezető miniszter az átadó ünnepségen hangsúlyozta: Magyarország felelősséget visel a határon túl élő magyarok sorsáért."
Rohadjon ki a bele az összesnek.
SÍva
Magyarország előre megy, nem hátra! Nem tudtad? Jó néhány dologban elmarad a szint az "átkoshoz" képest, pedig most qurva nagy "jólétben" élünk és az átlagkereset a plafont súrolja természetesen csak akkor ha a rossz döntéseket hozó és amúgy búsásan megfizetett országrontók bérét is beleszámítják az átlagba, ami persze rengeteget emel!
balos
@KisTehen: barom,hogy érezd a törődést ,az összes muszka aki átment a családodon kapjon a hülyeség ellen vakcinát!A sötét lik hozzád képest 1 száz wattos ledes körte!
kereső
Nem a "tankerület feladata"- hogy a gyermek biztonságosan eljusson az iskolába! A qrva nénikéjük térgyekalácsa- akkor mi a feladatuk? Természetesen a tanárok vegzálásán kivül? Mióta "közösségi közlekedés" az iskola busz? A közösségi közlekedést bárki igénybe veheti- áll ez az iskola buszra is? Mi a helyzet a debreceni közpénzből épült és részlegesen a mai napig közpénzből működtetett "magán" iskolával? Annak a fenntartására van pénze a tankerületnek?
Qrva ország lettünk- szó szerint.
Horizont
@KisTehen: Már 22 kommentnél tartasz. Kommunista szombat van az agyadban barom?
Nem vagyok neked mama, ne erőlködj öreg vén fasz.
nejlontacskó
@KisTehen: " itt is van iskolabusz, csak az önkormányzat nem tudja üzemeltetni "
" képzeljétek ... gyerekkoromban én is gyalogol jártam iskolába ... vidéken ez már csak így volt/van ..."
De Magyarország előre megy, nem hátra?
Eközben másfél millió eurót ad ( 570 millió forint ) a kormány egy szlovén másodosztályú fociklubnak!
Erdélybe pedig iskolabuszokat adományoznak!
Az adófizetők gyerekei pedig, menjenek csak gyalog, nem ráérnek?
Feltűnt, hogy fordítva ültök a lovon?
Horizont
@KisTehen: Igen az vagyok de nem neked te barom.
kereső
Majdnem elfelejtettem: a tankerületi központok egyik fő feladata továbbá, hogy "tapasztalat szerző" utakat szervezzen a tankerületek dolgozói részére, lehetőleg egzotikus tájakra.
nejlontacskó
@KisTehen: leszarom, hogy erdélybe adott e üzemanygot a magyar kormány vagy sem, az itt élő gyerekek szülei adóforintjai mennek el focira, és mindenféle határontúli adományozásra!
Szerintem előbb itthon kellene megoldani a problémákat, akad belőle bőven!
Horizont
@KisTehen: 8:36
Már leírtam többször de még egyszer hátha felfogod. Mivel egész álló nap itt baszod az eget egyfolytában millió kommenttel, csak 3 verzió lehetséges.
1. nyugdíjas vagy
2. leszázalékolt
3. munkanélküli.
Más nincs te barom. A 2. és 3. esetében lehetsz fiatalabb, első esetben egy vén fasz.
nejlontacskó
@KisTehen: ha tovább nem is, de egy évig mindenképpen.
De mennyi buszt lehetne üzemeltetni, a szlovén csapatnak adott 570 millióból?
Ezt számold ki!
lusta
Az önkori választások után további 22 iskola bezárása szerepel a tervekben. A bezárásra ítéltek közül többet is ismerek. az az érdekességük, hogy a közelben nincs, csak a távolban vannak iskolák, ahová a gyerekek járhatnának. Csak azért járhatnának, mert
1. nincs mivel,
2. nincs hová, mert ezek az iskolák már nagyon régen lettek megépítve és a falak nem gumiból készültek
nejlontacskó
@KisTehen: ennyit a te számolásodról...
simmering73
@Horizont: Egy tetves munkanélküli fidelitasos vagy megafonos. Egy biztos. Nem hasznos tagja a társadalomnak.
simmering73
@KisTehen: Agymosott fideszpatkány vagy te, bimbó. A legmocskosabb fajta.
Horizont
@KisTehen: Ja igen 4. változat amit @simmering73: leírt.
Kőgazdag te? Egy szánalmas kis puhapöcs vagy egy fidesz nyalonc 8 általánossal.
Nessy
"Család és gyermek barát" kormány! Bár lehet, hogy a mozgás örömére akarják nevelni a fiatalságot!
Az más lassan megszokottá válik, hogy a határon túliakat támogatják, a határon belül élők helyett! Miközben ők jobban élnek!
vacsi
Egy kisvárosban lakom. Mikor ide költöztünk, még minden gyerek gyalog ment iskolába - ma már szinte senki. Vagy autóval, vagy busszal, a környező tanyákról. Meg is látszik rajtuk, jó részük el van hízva - és ezen a sport nem segít, hiányzik a rendszeres mozgás, és a megfelelő főtt étel...
Nyírfa
Megmondta a Katusunk, 2024. a mozgás éve lesz. Egy közjogi méltatlanság, aki tartja a szavát.
A lényeget meg elmondtátok.
levarosbukta
@KisTehen: Te meg azt értsd meg ha a kormány nem az erdélyi buszokra költötte volna a pénzt, hanem odaadta volna benzinre akkor az itthoni diákoknak nem kellene kutyagolni az iskolába.
telegdilaci
@Horizont:Szégyen miközben Erdélyben a Szeptemberi Iskola kezdésre a Magyar Állam 58-db Iskola buszt vett és még minden gyerek kapott 100-ezer ft-iskola kezdési támogatást,ki fizeti ezeknek a buszoknak a fen tartását,a gépkocsi vezetők bérét,biztosítás súlyadó,azért is Szomorú ez hogy Valószínüleg ezek a családok akik mély szegénységben élnek,ezek a hírek nem jutnak el hozzájuk,vagy ha értesülnek is róla ennek ellenére ezeknek a családoknak a többsége mindennek ellenére Fidesz szavazó!
Horizont
@KisTehen: 10:35
Te még ennyit se baszki. Égeted magad naponta ezerszer. Röhögünk is rajtad.
Horizont
@KisTehen: Nem hiszem köcsögöcske. Én kapok tucatjával olyan kommenteket amiket te kapsz?? hahahaha Jesszusom lehet te dicséretnek értelmezed??? Jujjjuj .
Horizont
@KisTehen: Itt vered a földhöz a segget naponta többször, hogy bizonyítsd, hogy te fiatal vagy.
Ja én meg Marylin Monroe hasonmás. Hülye. Ki hisz neked??? Itt??? Senki. Semmiben.
Horizont
@KisTehen: Ami tőled jön azt leszarom . Sokan vannak itt akiknek adok a véleményére és te nem tartozol közéjük orbán seggnyaló.
Te még ezt az iskolabusz se vagy képes értelmezni. Olyan gyenge vagy agyilag mint a lószar a harmatos fűben.
Horizont
@Shikari: Megjöttél picinyem. De minek.
Megmondtam ahányszor gyerekgyilkosozol bárkit, jelentelek.
Nessy
@KisTehen: Magának hány kilométer "séta" a legelő?? Biztos kevesebb! Lényeg, hogy határon túl nem kell gyalogolni a kicsiknek, kaptak iskola buszokat a kormánytól, a mi pénzünkből!
Horizont
@vacsi: Én is gyalog jártam iskolába. De miért kéne úgy élnünk mint 60 évvel ezelőtt??? nem azokról van szó akiket Budán két utcával odébb is kocsival viszik. Hanem a szegény gyerekekről ahol nincs autó. Esélyegyenlőség smafu. És ahhoz mit szól, hogy mennyi iskolabuszt vett az állam a mi pénzünkből a határontúlra. Helyesled? Oda igen, itthon nem??
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 08:02
Nem tudják üzemeltetni,hogy a dagadt gazdád meg a buzi petike kúrjon seggbe,te faszszopó fideszes
marha.
Nessy
@KisTehen: Ebben az esetben az üzemeltetésről van szó! Nem foci klub ez, hogy támogassa kormányunk! Aki nem bírja a gyaloglást, az kimarad a suliból, és végképp buta marad.Lényeg, hogy a nevét le tudja írni, és tudjon x-t rajzolni!
Nessy
@KisTehen: Csak az a fránya busz pilóta és üzemanyag nélkül nem megy! Busz van, csak a működtetési pénz nincs!
Horizont
Most nézem roma gyerekekről van szó. Nem számít, kit érdekel. A közelükben lévő iskolát bezárták, most a túlzsúfolt távoliba járnak. Az iskolabuszt a nyíregyházi Tankerület működtette és ő is állította le. A városban nincs helyijárat közlekedés. Volt viszont egy kutyatámadás egy kisfiú megsérült.
Megnéztem a térképen, tényleg messze van.
kereső
"Magyarország a felelős szomszédságpolitika keretében tovább folytatja a boszniai Szerb Köztársaság mezőgazdasági vállalkozásai számára kiírt támogatási programot. Ennek minden gazda és minden mezőgazdasági vállalkozás a haszonélvezője a boszniai Szerb Köztársaságban, illetve a magyar gazdaság is nyer ezzel, mivel az érintett cégek kizárólag magyarországi gyártású eszközöket vásárolhatnak a megítélt pénzből. A program második fordulójában 1579 vállalkozás nyújtott be pályázatot, míg az eredeti keretösszeg 6,5 milliárd forint. „Ma abban állapodtunk meg elnök úrral, hogy minden, érvényes pályázatot benyújtó vállalkozás nyerni fog, és hogyha ehhez még meg kell emelni a keretösszeget, akkor természetesen ezt meg fogjuk tenni”. (via MTI)
Szijjártó Péter magyar külügyminiszter

És akkor már teljesen rendben is van minden, hiszen a magyarországi önkormányzatok csak a magyar emberek életminőségéért felelnek, a magyar kormánnyal ellentétben, amelynek fontosabb az, hogy a boszniai gazdák, a felvidéki focisták, az erdélyi püspökök , és a csiki sör gyártója jól érezze magát, minthogy jó néhány cigány származású- mi a fenéért fontos ezt kiemelni- magyar gyermek ne 7 kilométert gyalogoljon naponta az iskolába, amikor még rendes cipő sincs a lábán.
SÍva
@Horizont: Régen az én gyerekem a szomszéd községbe járt iskolába ami 11 km-re volt és Volán busszal. Akkor lett érdekes a dolog amikor egyre több szülő íratta át a gyerekét a távoli suliba. A szülők maguk állták a bérletet, hogy a gyerek jobb, nyugodtabb légkörben tanulhasson.
Alfa
a kecskebaszó gerinctelen bér-kommentelő csicskák be vannak lázadva, de ha csak ennyit tudtok takarodjatok oda vissza ahonnan jöttetek...ti szarházi fidesz csicskák szarjankók ...román- szerb agysérűltek...@Shikari: @KisTehen: @Shikari: @KisTehen:
Horizont
@kereső: 12:29
Hát igen.
Csak azért emeltem ki, hogy roma gyerekek, mert tudjuk így triplán szarnak rájuk.
Alfa
fő a keresztény-fasiszta gyermekvédelem orbáni módra
kereső
És , ha a fentiekhez még hozzá veszem a 200 fős katonai kontingens fenntartását csád-ban, a magyar adóforintokból, akkor már nem csak bicska nyilik ki a zsebemben, hanem a tenyerem is viszket hozzá!
Ami meg a propi marháját illeti: menj a 3,14csába, és vidd magaddal a pereputtyodat is, te narancsos moszkovita.
nejlontacskó
@vacsi: a fene se gondolta volna, hogy azért kell a tanyasi diákoknak gyalog menni az ikolába, hogy ne hízzanak el az az, ez is, csak a javukat szolgálja...
Mindenesetre érdekes megközelítés, azt meg kell hagyni.
levarosbukta
@KisTehen: Jóval kevesebb mint amennyiért a stadionokat felépítették, amikre az égadta világon semmi szükség nincs.
levarosbukta
@KisTehen: Ha a 4. kőgazdag lennél nem itt b@sznád a rezet egész nap!
balos
@KisTehen: nedveske a maga brokiját már bekapta az eunuch,mert szotyinak nézte!Különben is nem az esetem1 nyilas fattyú gyártótt szarcsimbók!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.