Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közösségi oldalán leplezte le, hogy az Orbánék által az Európai Unió kérésére felállított, ún. Integritás Hatóság nem indít vizsgálatot egy, a Fideszt érintő korrupciós ügyben.

Hadházy szerint Orbánnak falaz a korrupcióellenes hatóság

A lényegre tapint. Forrás: Facebook

A bejegyzés szövege, változtatás nélkül:

Az Integritás ("korrupcióellenes") Hatóság Rövid mérlegelés után megtagadta a vizsgálat indítását Annak ellenére, hogy a Miniszterelnökség beismerte: az országgyűlési képviselők beleszólhatnak abba, ki kapjon és ki ne kapjon állami (EU-s) támogatásokat, viszont ezekről a utasításokról nem készül hivatalos feljegyzés.

Előzmény: Boldog István fideszes exképviselő bírósági tárgyalásán olyan lehallgatott beszélgetéseket ismertettek, amelyekben a Miniszterelnökség hivatalnokai konkrétan arról egyeztettek a vele, hogy melyik falu pályázata nyerhet és melyik nem. Mit ad Isten, ahol éppen veszített a Fidesz, ott Boldog nem engedte a támogatást… A szöveg leiratából egyértelműen kitűnik, hogy a fideszes politikus utasította az elvileg teljesen független hivatalnokokat(az erről szóló Telex cikket linkelem)

Ezután fordultam a Miniszterelnökséghez azzal, hogy vajon hány képviselővel és milyen ügyekben zajlott ilyen egyeztetés (mert pl. azt bizton tudom, hogy Zugló országgyűlési képviselőjét még soha nem keresték). Erre jött az egészen pofátlan, nyílt beismerés: rendszeresek a hasonló „egyeztetések“, de semmilyen hivatalos nyoma nincsen ezeknek! (link a poszt végén)

Ezután fordultam az Integritás Hatósághoz, hiszen természetesen a választókerületi képviselőknek SEMMI KÖZÜK nem lehetne ahhoz, hogy a beérkező PÁLYÁZATOK KÖZÜL MELYIK NYERJEN. Az még csak-csak elképzelhető lenne, hogy a pályázati lehetőségek ELŐTT konzultáljon velük a kiíró hatóság, szerintük milyen irányba kellene fejleszteni a térséget. De a pályázatok meghirdetése után a döntést csak és kizárólag az objektív szempontok szerint lenne szabad meghoznia a független támogató hatóságnak.

Az országgyűlésről szóló törvény, illetve az EU-s támogatásokról szóló szabályok egyetlen passzusa sem ad olyan jogkört a képviselőknek, hogy ők mazsolázzanak a pályázatok között azok beérkezése után. A BÍRÁLATI SZEMPONTOK KÖZÖTT SEM SZEREPEL, HOGY PLUSZ PONT JÁRNA AZÉRT, HOGY EGY KÉPVISELŐNEK TETSZIK A PÁLYÁZAT, VAGY SEM.

A legnagyobb jóindulattal talán elfogadnánk ezeket valamiféle „lobbitevékenységnek“, de ez akkor is csak olyan módon lehetne elfogadható, ha ezeket a megkereséseket szigorúan dokumentálnák és pontos feljegyzések lennének arról, hogy ki, mikor és mit akart „kilobbizni“.

Ezért kértem a fenti dokumentumok alapján az Integritás Hatóságot, hogy vonják vizsgálat alá a volt és jelenlegi folyamatokat, a Miniszterelnökségi egyeztetéseket, a tanácsadók és további munkatársak „lobbitevékenységét”. Ha valami, ez igazán rendszerszintű probléma és a Boldog ügy lehallgatási jegyzőkönyvei, valamint a Miniszterelnökség válasza egészen egyértelmű bizonyítékok. A kiherélt jogkörű, súlytalan hatóságnak egyetlen gyenge haszna az lenne, ha ezekre a rendszerszintű problémákra felhívná a figyelmet és ajánlásokat tenne a felszámolásukra.

A kamu hatóság válasza azonban: "Nem indítunk vizsgálatot, mert csak". Ha valami, ez bizonyítja, mennyit ér az "Integritás Hatóság": a Fidesz számára valóban kellemetlen, konkrét és rendszerszintű ügyben nem mernek eljárni.

Boldog tárgyalásról a Telex beszámolója itt.

A miniszterelnökség válasza itt.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@KisTehen: 17:23

Lehet, de ne aggódj, a marhákat is etetik rendesen .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sziszifusz
@KisTehen: 17:23

Lehet, de ne aggódj, a marhákat is etetik rendesen .
Sziszifusz
@KisTehen: 17:25

A tehén, nőivarú szarvasmarha . A Kis Tehen is, úgy hogy ...
Eladott Ország
Úgy döntöttünk, hogy fideszesek esetében, ezentúl az ügyészség látja el a védelem szerepét.
uploads.disquscdn.com/images/6e1e300ff9291cfba670ea1d0a0146ed07899e2c570daedef1d5998f346b537e.jpg?w=800&h
“Viszont a hatóságnak nincs büntetési jogköre“ Akkor ennek mi a franc értelme van? Amikor egy szaros közterület felügyeletnek ami önkormányzati hivatalhoz tartozik is van büntetési jogköre, akkor ennek az idióta országos lefedettséggel rendelkező “hatóságnak” meg nincs. Eddig is a főügyésszel volt a baj, hiába történt vádemelés a rendőrség részéről, az (fő)ügyész elintézte azzal, hogy nem megalapozott vagy egyszerűen nem emelt vádat. Ez az egész egy undorító látszat intézkedés. Európai Ügyészségbe ezért nem léptek be, mert ott nincs már Polt geci meg a sleppje akik megakadályozhatnák. Ennek így semmi értelme, sőt az adómból eltarthatok újabb felesleges bürokratákat. Szuper. Köszi. Anyátok faszát azt! Beköltözhetnének a Corvin láncosoknak szánt villába is. Gittegylet... "Viszont a hatóságnak nincs büntetési jogköre".Ez a lényeg. Igy akár a rubik kockát is kirakhatná a hivatal helyett, az is hasznosabb lenne. Ha feltárnak egy esetet azt továbbítják az ügyészségre... hihihi hahaha. Ez jó volt, igy reggelire! A köztársasági elnök által kinevezett posztok magas tisztséget jelentenek, ezért a családot is meghivják, hogy büszke lehessen a papára/mamára. Ez teljesen normális az egész vilagon. ♪ Pofám, sej, ha leszakad...
Várom még pénztáros Lölő nyilatkozatát, hogy aszongya: "csupán emberbaráti okok miatt strómanolok a doktorminiszterelnökúrnak és vagyok Ándiká látszatférje."
NKF
Jaj,Istenem! Már úgy hiányzott nekem ez a Köcsögházy mint egy falat szar!
Nélküle hülyén fogok meghalni!
Eladott Ország
Bíró Ferenc, az Integritás Hatóság elnöke: „Nem Orbán rendszere korrupt, hanem az egyes emberek” Nem vártam, hogy ilyen gyorsan leírja magát. Na, csak kiderült erről is, hogy fideszes. Valahogy minden pozícióba ezek kerülnek. Bámulat! A NER rendszer gyártotta. Annyit is ér. "nem szabad egyenlőségjelet tenni a kormány és a korrupció közé." Nem szabad, de érdemes. Ennél fontosabb, hogy még egy érv lesz az EU-nál, hogy ne adjanak egy kibaszott eurócentet se. Az ugyanis egyszerű tény, hogy a korrupció rendszerszintű és felülről irányított Magyarországon, így ha ezt az új hatóság se ismeri el, akkor kamu az egész korrupció elleni fellépés, nincs miről beszélni. Eddig sem gondoltam, hogy Bíró Ferenc a Veszett Foxterrier néven vonul majd be a korrupció elleni küzdelem történetébe, de ez akkor is gyors volt. Szakmailag és emberileg is leírta magát, tehát az egyetlen kérdés, hogy miniszter lesz vagy jegybankelnök.„Nem Orbán rendszere korrupt, hanem az emberek.” Jól értem, akkor, hogy a számla nélkül dolgozó vízvezeték-szerelőre fognak rámozdulni? Az interjú szerint még időbe telik - Bíró szerint akár több évig is eltarthat -, mire teljes gőzerővel működni kezd a Hatóság. Akkor a pénzek megérkezése is időbe telik. Akár több évig is eltarthat. Nem Hitler rendszere volt náci, hanem csak az emberek. Nem a rendszer nyitotta meg a gázcsapot, hanem az emberek. Nem Sztálin rendszere volt tömeggyilkos, hanem csak az emberek. Igaza van, maffián belül nincs helye korrupciónak. Fedezőménnek kellett volna kinevezni ezt a Ramszeszt, azt nagyszerűen csinálja, előre látszik. Igaz, barna nyelvű fedezőmént még nem láttam.
Béla333
A hülyemagyar maffiahívőket nem érdekel semmi olyan, ami a maffia aljasságát, bűncselekményeit mutatja be.
Nekik csak az a fontos, hogy a szeretett maffiájuk büntetlenül lophasson, hazudhasson és röhögve árulják el a hazájukat.
Fölfordul az ember gyomra ezektől.
Nem is való ezeknek más, mint Etelköz valahol az orosz mezőkön... Úgyis oda vágynak!
Qqberci
@KisTehen: Bocika, akkor te ökör vagy?...
Béla333
Tud bárki is bármilyen kézzelfogható eredményt, amit ez az Integritás ("korrupcióellenes") Hatóság fel tud mutatni az eddigi cca 15 hónapja alatt? Azon kívül, hogy felveszik a mesés fizetésüket...???
namihami
Csak nem?!?!?!?! Hiszen ezért lett alakítva! A korrupt magyar fideszelit úgy fél egy korrekt vizsgáló szervezettől, hogy megalakított egy házicseléd vezetése alatt működtetett hazai sajátot! Egy káderkeltetőt, aminél nem kell hiteles vizsgálatnak akár csak a lehetőségétől is félnie!
Fideszkáderek ellenőrzik a fideszkádereket? Kabaré, még kimondani is! Bár, ez a kijelentés inkább a humor művelőire nézve sértő!
simmering73
@Sziszifusz: 17:28 Bika volt, de tőgye lett. Nemváltáson volt.
Béla333
Megvizsgálja ez a gittegylet az állami szervek Microsoft beszerzési botrányait 2019-ből és megállapítja a következőt:

"Az üggyel kapcsolatos három OLAF-jelentésből egy kapcsán kifogással élt Magyarország Kormánya, így az ügy még nem zárult le, mint ahogy a 2019-ben indult ügyészségi nyomozás sem"

Ez egy lezárt ügy ennél a gittegyletnél... Az USA már régen lezárta a vizsgálatot:
"A Microsoft magyarországi üzleteit átvilágító amerikai vizsgálat két állami szoftverbeszerzési üggyel illusztrálta, hogyan működhetett a korrupció a szoftvercég budapesti leányvállalatánál. A vizsgálat peren kívüli egyezséggel zárult, a cégnek 8,8 millió dollár (2,6 milliárd forint) bírságot kell fizetnie, az amerikai igazságügyi minisztérium azonban így is nyilvánosságra hozta a Microsoft Magyarországgal készült megállapodás teljes szövegét."
24.hu/belfold/2019/07/30/microsoft-jelentes-magyar-belugyes-szoftverbizniszek-voltak-a-korrupcio-iskolapeldai/

Nálunk 4 év kevés volt lezárni az ügyet és ez a gittegylet is úgy zárta le a vizsgálatát, hogy semmit sem állapított meg ténylegesen az ügyről.

Ezért tök fölösleges tartani őket!
Maxipocak
@NKF: akkor zabáld csak a szart abortuszmaradék, másra úgy sem vagy jó. Agyad amúgy sincs hogy felfogd mi a stájsz.
human
Csak meg kell nézni az atv első interjúját a hatóság vezetőjével. Egyértelmű lesz, hogy mennyire kell komolyan venni az egészet.
nejlontacskó
@KisTehen: egyszer az életben, de tényleg, csak egyszercáfold már meg Hadházyt!
A másik, csak azért, hogy tisztában légy önmagaddal!
A nőstény szarvasmarha a tehén, a hÍm szarvasmarha a bika!
A szaporulatot borjúnak hívják, nevezetesen a hím a bika borju, a nőstény az üsző!
Egészen addig üszőnek hívjuk, amíg utódot nem hoz világra ( meg nem ellik ), attól kezdve tehén!
A herélt bika, az ökör!
Na ez vagy te!
Aki Én
,,Előbbi esetében az objektív értékelési pontok hiányoznak, míg utóbbi annyira komplex feladatot és feltételrendszert írt ki, hogy alig van cég Magyarországon, amelyik alkalmas lenne rá. Persze egy NER-kedvenc azért akad."

atlatszo.hu/kozpenz/2024/01/29/versenykorlatozonak-tunik-az-integritas-hatosag-100-millios-es-a-kef-88-milliardos-tendere/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.