Gyurcsány Ferenc szerint Orbán rendszerében nem önálló még az államfő sem, ezért közvetlenül a népnek kéne megválasztania, hogy kié legyen a legfőbb közjogi méltóság.

Gyurcsány is megszólalt: „Közvetlen elnökválasztást, döntsön a nép!”

Kép: Gyurcsány Ferenc / Facebook

Beszéd helyett cselekedni kell. El kell venni a hatalmon lévőktől az elnökválasztás jogát és át kell adni a népnek

– jelentette ki Gyurcsány Ferenc hosszú Facebook-posztjában vasárnap. A Demokratikus Koalíció elnöke 19 pontban foglalta össze, mit gondol Novák Katalin kegyelembotrányáról.

Novák és Varga lemondott. Nem azért, mert egy hét alatt megvilágosodtak, hanem mert Orbán elküldte őket

– írja Gyurcsány, aki ebben azt látja, hogy Orbán Viktor veszélyben érezte hatalmát, „ugyanis régóta először saját támogatóinak egy része is szembefordult a kormányával, rendszerével”. A pártelnök szerint Novák Katalin és Varga Judit tisztában volt vele, hogy egy elítélt pedofil bűnöző bűntársa kap kegyelmet, de valójában nem is ők, hanem a miniszterelnök hozta meg a kegyelmi döntést.

Gyurcsány érvelése szerint a kegyelembotrány felfedi, hogy nem önálló még a köztársasági elnök sem. Ezért szükségesnek tartja, hogy közvetlenül lehessen államfőt választani:

Érdemes küzdeni most azért, hogy a nép válassza a köztársasági elnököt. Küzdeni hangunk felemelésével, petícióval, tüntetéssel.

A posztból emellett kiderül, hogy két hét múlva tüntetést tart a DK.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
@TaknyostPofozó: Kezdjük azon, hogy nem Gyurcsány vette el. Orbánod csak egy kis morzsát ad vissza a lenyúlt háromezermilliárdos magánnyugdíjból, hogy befogja az olyanok száját mint te vagy.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
NKF
Jaj,Fletó maradjál már! Ott voltál ,buktál és kész! Nem mintha a másik oldal különb
lenne csak okosabb!
Csizmás Kond
...gyűlnek a döghús szagára, holott ez már egy féléves ügy. Az egész onnan indult hogy az igazgatóhelyettes a kegyelmi kérvénnyel párhuzamosan a Kúriánál nem próbálkozik harmadfokon is megtámadni börtönbüntetését. A Kúria eljárása még zajlott ugyanis, amikor megszületett a kegyelmi ítélet: ennek köszönhető, hogy a döntés bekerült a harmadfokú határozat szövegébe, így nyilvánosságot kapott.
...alja valaki az aki mindig akkor támad amikor valaki védtelené válik...amikor ő volt a polcon miért nem változtatta meg ezt a választási folyamatot ???...hát azért mert akkor az neki hozott hasznot...most meg beáll a kórusba...
levarosbukta
@TaknyostPofozó: Kezdjük azon, hogy nem Gyurcsány vette el. Orbánod csak egy kis morzsát ad vissza a lenyúlt háromezermilliárdos magánnyugdíjból, hogy befogja az olyanok száját mint te vagy.
ceni
@TaknyostPofozó: @TaknyostPofozó: Tisztázzuk hogy azok az erőforások kinek a pénzéből lettek visszavásárólva, és kiknek a tulajdonába kerültek?? Ja még annyit hogy a vissza v ásárolt energia szektor a világpiaci ár felett adja az adófizető állampolgároknak az energiát.
Nyírfa
A nép döntsön, ne az egyharmados "többségre" támaszkodó gyülevész népség, amely fiatalnak és demokratának hívatja magát.
ceni
@levarosbukta: Ezeknek ezt hiába mondja olyanok mint a papagály.
ceni
@TaknyostPofozó: Figyeljen már ide miért büdös sososistának nevezi azokat akik más véleményen vannak. Ahhoz mit szól ha Önt meg genetikai hulladéknak nevezem.
levarosbukta
@TaknyostPofozó: Az ugye meg van hogy a ti vezéreteket is Soros pénzelte?
szaboria1
Erre mondják nem zörög a haraszt: Orbán Győző testvére barátságban volt a bicskei otthon vezetőivel.
csak úgy....
@KisTehen: „Tudom, hogy a tegnapi döntésemmel sok barátomat elveszítem, amit őszintén sajnálok. A szabadságnak mindig ára van, néha óriási, de van, amikor már nincs hova hátrálni.

Tisztában vagyok vele, hogy a rogáni propagandagépezet szemében a mai naptól egyszerre leszek áruló, bűnöző, bosszúálló, pszichopata, drogos, gyerekverő, brüsszelita, sorosbérenc, háború párti, stb… Egyik sem vagyok.

Volt szerencsém személyesen is megismerni a rendszer és a szolgálatok működését, ezért tudatában vagyok annak, hogy mostantól minden eszközzel megpróbálnak majd vádolni, lejáratni, ellehetetleníteni és ehhez fel fogják használni a korábban hozzám közel állókat is, de innen is jelzem, hogy nem félek és azt kérem, hogy senki se féljen kiállni az igazságért, a hazánkért és az elesettekért.

Sokan kérdezik, hogy eddig miért hallgattam, miért csak most világosodtam meg. Ennek egyrészt családi oka van, másrészt borzasztó nehéz döntés szakítani az ember teljes korábbi életével és kockára tenni évtizedes emberi kapcsolatokat. Harmadrészt pedig, bárki bármit is állit, a Fidesz többsége nem Rogán Antal, rengeteg jóravaló ember dolgozik ebben a rendszerben kizárólag a hazájáért és a magyar emberek boldogulásáért és nem az oligarchák gazdagodásáért. Ha a párt tagjai szavazhatnának, a propaganda és a szolgálatok korlátlan ura azonnal visszavonulhatna élvezni a civil életet és a »találmányából szerzett« milliárdokat. (magyar péter)
ökör, erröl mi a véleményed?
jesz
Oszt honnan a faszból tudja a nép, ki a megbízható? he Gyurcsány?
Billibácsi
Már most megmondom, ha összeszedsz 9 millió aláírást, ebből akkor sem lesz semmi!
Nyírfa
@Billibácsi: 18.46

Oké, de azért ne vegyél rá mérget!
Billibácsi
@Nyírfa: Az orbán előbb hagyja a kezét levágni, mint hogy ebbe belemenjen.
simmering73
@Maccska: Na te is előmásztál az asztal alól?
Ezodabasz
@Virág Árpád: ma, 14:43 Árpi már úgy hiányzott a mindent elsöprő tömör, rövid építő jellegű hozzászólásod!
Más jelölt nem jutott eszedbe? (aki még él):)))
Virág Árpád
@Ezodabasz: Csak az hal meg, akit elfelejtenek!
Nyírfa
@Billibácsi: tegnap, 21.07

Hát, ha István királyon múlna, már nem lenne keze, de, sajnos, az ellenzéken sem múlt eddig, azonban egyszer minden rossznak vége szakad, és az Orbán-jelenség nemcsak rossz, hanem maga a magyar átok. Ha összességében nézem Orbán honi és a külpolitikai pozícióját, nem tartom lehetetlennek a konszenzuson alapuló elnökjelölést, ugyanis a miniszterelnök megtört, és szívesen tetszelegne a demokrata szerepében.
Ezodabasz
@Virág Árpád: ma, 06:49 Ne felejtsük el azokat is élni hagyni, akik még élnek és élni akarnak:)
Vannak persze felejthetetlen halottak: Pl: Ciceró i.e. 48-ban!

1 - SZEGÉNY = dolgozik
2 - GAZDAG = kihasználja
3 - KATONA = védi mind a kettőt
4 - ADÓKÖTELES = fizet mindháromért
5 - CSAVARGÓ = pihen a négy helyett
6 - RÉSZEGES = iszik az öt helyett
7 - BANKÁR = meglopja mind a hatot
8 - ÜGYVÉD = összeveszíti mind a hetet
9 - ORVOS = megöli mind a nyolcat
10 - TEMETKEZÉSI VÁLLALKOZÓ = elássa mind a kilencet
11 - POLITIKUS = megél az első tízből
Virág Árpád
@Ezodabasz: Ezt kitől csórtad? Magadtól nem vagy ennyire okos!
Pusztai
Tegnap láttam, Fletó beteg?
Ráncos töredezett, és ami megint felháborít: ez a afsz maradt hülye: SZGYörgyi rákérdez 2006-ra ez a debil azt mondja ennek nincs ideje most nem azzal kell foglakozni hanem ...

Ez a fasz nem veszi észre mai napig minden választásnál szemkilövetőzéssel rendőrterror szöveggel legalább 20-30% szsvazatot nyer a fidesz??

Amíg elmondta az elutasítást egy ütős riposzttal elmondhatta volna a geczi és bandája 155 évet kaphattak volna a sikertelen erőszakos állampuccsért de fasz voltam,

Az vagy fletó köszönöm az újabb fidesz ynerést!!
verőce21
Talán prímszámtudós Ön, vagy ezt hogyan számolta ki...?
Csak Norisz és senki más
Kár hogy 20 évvel ezelőtt ez nem jutott az eszedbe, Feri!
Ezodabasz
@Virág Árpád: ma, 06:49 Árpi! Ezt nem hinném hogy cicero írta! Valami átirat lehet ami a mai világban is aktuális. Innen plagizáltam valakitől. Ennyire nem vagyok okos, de nagyon találó ugye?
Virág Árpád
@Ezodabasz: Feladat neked, hogy keresd elő az eredetit! Légy szíves!
Pusztai
Most szidja Szentpéteri pl az ellenzéket balfaszék a közvetlen köztálnok választással és juttatásaival foglakoznak a szenny helyett.
Végre egyre többen látják: ez a balfasz álellenzék képtelen észrevnni mi a lényeg, hová kell ütni, mitől rogyna meg a fideszgeczi stb.
Pusztai
@Pusztai: Szentpéteri absz hibásnak tartja a z ellenzéket!!
Navégre!
Egyre többen igazolnak amiért régebben sokan átkoztak.

És Gyurcsány az egyik legnagyobb balfasz a politiai ellenzékben.
kevés, hogy a gazdasághoz ért: a politikához és a fidesz ellen segghülye!!
Ezodabasz
@Virág Árpád: Az eredeti nem létezik:) Kortárs művész alkotása lehet inkább, de jó!
Ezodabasz
@Virág Árpád: ma, 11:17 Amit belinkeltél nem működik:))
Yoda69
Igaza van Gy. F.nek. A nép válassza a KE-ot

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.