A külügyminisztérium szerint a tárcavezető minden alkalommal az Országos Rendőr-főkapitányság flottájába tartozó helikoptert vette igénybe.

Összesen kilenc alkalommal utazott Szijjártó Péter az Országos Rendőr-főkapitányság flottájába tartozó helikopterrel 2020 óta – derült ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint az Országos Rendőr-főkapitányság válaszaiból, amiket a hvg.hu portálnak küldtek, annak a január végén elküldött közérdekű adatigényléseire válaszul. A minisztériumot azután kereste meg a lap, hogy Szijjártó január 29-én kiposztolta a Facebookra, hogy helikopterrel utazik Ungvárra.

Szállunk rendelkezésére! Szijjártó Péter eddig kilencszer ment munkába helikopterrel

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A posztjában felbukkanó helikoptert nem volt nehéz beazonosítani, az egyik képen szépen látható a gép lajstromjele: R900. Az R-es lajstrom Magyarországon pedig a rendőrség jele. A külügyminiszter nem repült át Ukrajnába a helikopterrel, azt Magyarországon hagyta, autóval ment át a határon, majd azzal is tért vissza, hogy aztán a helikopter reptesse haza Dunakeszire.

A 2020 óta megtett kilenc helikopteres utazás közül a nyilvánosság csak ötről tudott, négyről csak most szerezhet tudomást, a szerkesztőségünk megküldött válaszból. Az utazásokról tudni lehetett, de azt nem, hogy Szijjártót ezekre is a rendőrségi helikopter vitte. A lap számításai szerint az utóbbi években 12 millió forintot repülhetett így el a külügyminiszter.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
És ezek limuzinszocialistáztak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
És ezek limuzinszocialistáztak...
Aki Én
,,játék az óraszámokkal, feleslegesen elszámolt tételek, olcsón dolgoztatott alvállalkozók, túlárazás és a propagandamédia fenntartása: a médiavásárlásokról ugyanis a Karmelitában döntenek."

www.szabadeuropa.hu/a/rogan-balasy-gyula-lounge-new-land-tularazas/32843686.html
Nessy
Sokba kerül ez a fenemód "puritán kormány"! Kár, hogy nem a híveik tartják el őket, hanem mindannyian!
jáger laszló
Heliklopter
Gyors és nem ráz!!
Hol itt a probléma!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sakk Matt
Sakk Matt
@balos: Dugj fel a tapló mutterodnak egy telefont és csörgesd soxor, hadd élvezze a vén hülye picsa!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.