A jelentős Mol-részesedéssel bíró dúsgazdag üzletember gyerekét vizsgáztatták le egy tárgyból a többi diáktól elkülönítve

A hónapok óta húzódó Budapesti Corvinus Egyetem vizsgabotrányától hangos a sajtó. Tulajdonképpen már minden részlet nyilvánosságra került, csak az nem, hogy melyik befolyásos, jelentős Mol-részesedéssel bíró család tudott nyomást gyakorolni az egyetem vezetésre. Nos, a telex.hu most lerántotta a leplet. Az illető nem más, mint a nyilvánosságtól visszahúzódó, orosz származású Rahimkulov Timur és felesége intézkedett gyermeke vizsgája ügyében.

Vizsgabotrány! Rahimkulov Timur és felesége állhat a Corvinus-botrány mögött

Botrány a Budapesti Corvinus Egyetemen/Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Az ország egyik legtekintélyesebb egyetemén ugyanis tavaly január végén egy hallgatót a többi diáktól elkülönítve, megkülönböztetve vizsgáztatták le egy tárgyból, amiből oktatói szerint nem is lett volna szabad levizsgáznia.

Ezután az egyetem egyik – azóta felmondással kirúgott – oktatója, Ádám Zoltán etikai vizsgálatot kezdeményezett a vizsga miatt. Azt állította: kivételeztek a hallgatóval és az egyetem egyik dékánja külön vizsgasor alapján vizsgáztatta le. A hallgató nem teljesítette a tantárgy lezárásához szükséges követelményeket – nem adott le elég házi feladatot –, ezért Ádám és kollégái szerint nem lett volna szabad vizsgára engedni. A hallgatói szülei személyesen és levélben is megkeresték őt követelve, hogy gyerekük letehesse a vizsgát.

Először a hallgató édesanyja kereste fel az oktatót egy egyetemi órája után, a tanteremben, ahol Ádám szerint megfenyegette őt a nő. Azt mondta: férje fontos ember, nem lenne jó, ha neki kellene beavatkoznia. Végül Ádám nem engedett a nyomásnak, ám az egyetem egyik dékánja külön levizsgáztatta őt. Az egyetem kommunikációs osztálya ezután annyit közölt: lezártnak tekinti az etikai ügyet.

Forrás: telex.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Ezért sem kell csodálkozni, hogy az Európai Parlamentben (EP) tartott nemzetközi konferencián bemutatott friss felmérés szerint a 27 EU tagállamok közül egyedül Magyarországon tapasztalható az akadémiai szabadság szisztematikus megsértése.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pági
Ugye ugye! Mégis csak a pénz beszél!
csak úgy....
timur és csapata botrányt csinált a szuverén corvinusos? a befolyásos ruszkik már a mol spájzban? ugye 0rbán erröl nem tud,´mert ö biztosan nem engedné.. ;)
Horizont
@Maccska: a cikkhez szóljál hozzá te balfasz.
Nessy
Ami azt illeti ilyen volt, van, lesz. Igy lett egy óbudai cipészmesterből anno 1940-s évek vége, miniszter, így lett Deutsch Tamásból miniszter,, ez a srác még nem miniszter, bár még lehet!
Béla333
Ki ez az orosz? Putyin helyi képviselője? Összekötő az oroszok és a maffia között?
Vagy ki ez a nagy hatalommal és kevés demokrata gondolkodással bíró orosz?
csak úgy....
@Maccska: te gyurcsán nelkül már kakilni sem tudsz? mi köze ennek a storynak a ferkóhoz, te szellemileg hebehurgya ?
lusta
Ezért sem kell csodálkozni, hogy az Európai Parlamentben (EP) tartott nemzetközi konferencián bemutatott friss felmérés szerint a 27 EU tagállamok közül egyedül Magyarországon tapasztalható az akadémiai szabadság szisztematikus megsértése.
vacsi
@Maccska: Én meg Gyurcsány fiának az érettségijére emlékszem - az sem volt semmi!
Géza
Ezt az egyetemnek kéne vizsgálni, nem a sajtónak.
Horizont
@Géza: ja az egyetem kivizsgálta. Kirúgták a tanárt. A milliárdos büdös kölke "levizsgázott".
Havanagi
Qrvára szuverén az ország.Minden jött-ment ruszki,kinai,stb azt csinál itt,amit csak akar,kivéve a magyar embereket!Nekik egy dolgok van:mindent tűrni és fizetni.Tele van a fórum is kettős állampolgárságú ingyenélőkkel,akiket putris engedett rá az országra.
Géza
@Horizont: Akkor nincs rendben a dolog, hiszen az állásával fizetett érte?
kereső
@Béla333: 10:32 Ő és a testvére a leggazdagabb "magyarok"- jelentős részesedéssel a mol-ban, és fő részvényesei az OTP-nek.
kereső
@Maccska: 1023 Akkor most ismét az "átkosban" élünk? Ott volt divat némelyeknek a fél disznó a vizsga letételéért-és a libán vett érettségi. Na, ezért aztán qrvára megérte "rendszert" váltani.
Havanagi
@Maccska: Örülök,hogy telibe találtalak!
Billibácsi
Timur és csapata csatát nyert. Ennyi.
kereső
@lusta: Ismét átszervezi a kormány az MTA volt kutatóhálózatát- központositanak. Kutatók azt mondják, hogy gyakorlatilag le fogják épiteni az alapkutatást, valamint a bölcsész és társadalom kutatást.
Havanagi
@Maccska: Látod-látod köcsög! Be kellett volna fejezni a 6.osztályt és nem piszkítanál lépten-nyomon magad alá!
Lepényleső
Szuverenitás törvényben? Vlagyimir emberei vélhetően egyetemi vizsgát vehetnek félpénzen?
Nem emlékeztet ez sok embert arra mi,és hogyan történt itt az agyonszidott 40 évben?
Ismételnek mindent,csak most sokkal aljasabb eszközökkel,és kíméletlen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.