A közelmúltban elhunyt orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij özvegye videóüzenetet küldött az ünnepségen összegyűlteknek.

Az özvegy szavait feszült figyelem követte végig a fővárosi önkormányzat Szabad sajtó útján tartott késő délutáni rendezvényén. Üzenetét azzal kezdte, hogy agy hónapja Vlagyimir Putyin megölte a férjét, Alekszej Navalnijt. Alekszej szerinte nagyon egyszerű dolgokért harcolt: a szólásszabadságért, a tisztességes választásokért, a demokráciáért, a korrupció és háború nélküli élethez való jogért. Julija biztos benne, hogy ezek a dolgok közel állnak azokhoz, akik itt ma összegyűltek – tudósított a Telex.

Julija Navalnaja: „A gyilkos Putyin egyik politikai cinkosa Orbán Viktor”

Navalnij özvegye szerint Putyin nem Oroszország, Oroszország pedig nem Putyin     Fotó: X

„A férjem egy rendkívül erős és nagy hatású ember volt. Emberek milliói álltak mögötte, Putyin nem tudott volna egyedül megbirkózni vele.

Sajnos kiderült, hogy az egyik politikai cinkosa Orbán Viktor volt. Ezt ti mindenkinél jobban tudjátok.

Miért nem fél a következményektől? Mert tudja, hogy a szövetségesei meg fogják védeni őt. Miért öli meg a politikai ellenfeleit? Mert az európai barátai fedezik őt. Ezért gondolja magát Putyin érinthetetlennek” – fogalmazott Navalnij özvegye.

Kijelentette, Putyin nem Oroszország, Oroszország pedig nem Putyin. Oroszország az a több tízezer bátor ember, aki tiltakozik a kormány és a háború ellen. Oroszország az, akik most több tízezer virágot visznek a férje sírjára.

„És Magyarország sem Orbán. Ezért vagytok ma itt. A demokratikus Magyarországnak vannak szövetségesei, több tízmillió honfitársam, akik szintén egy demokratikus és szabad Oroszországban akarnak élni. Jegyezzétek meg, hogy mögöttetek állunk az országotok jövőjéért folytatott harcban. Legyetek bátrak!” – zárta az üzenetét Julija Navalnaja.

95 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Ezodabasz: A hatalom érdek. az érdek pénz, és akinél a pénz van ott a hatalom. az, hogy valaki csak úgy bekiabál, buzdít, uszít, jopofiskodik, feláldozza magát még nagyon kevés. A hatalomhoz nagyon kemény hozzáértő háttér kell tüntetőtömeg...szóval ez nem tetszés vagy okoskodás dolga ...
Ezodabasz
@Csizmás Kond: ma, 08:39 Hatalom és pénz. Csak ez számít ma már? Minden és mindeki le van szarva, tapossák egymást az emberek, vér folyik a semmiért. Ez a világ társadalmainak a halálos betegsége!
Szerinted ez így rendben van? Az emberek többsége csak élni akar békében normálisan, vagy nem?
Ki törekszik hatalomra, ki vágyik többre mint ami szükséges? Ki akar háborúba menni, embereket ölni?
Te?
Csizmás Kond
@Ezodabasz: ...itt navalnajáról van szó aki szintén hatalmat akart...nem azt mondta hogy felajánlja a segítségét a mostaninak és javítsanak a helyzeten hanem azt hogy el kell kergetni őket stb stb...
Tehát van az aki jót akar de azt csak hatalommal tudja elérni, és van aki hatalmat akar úgy hogy mindent igér...vagyis mindenki azt akarja csak másképp adja elő.
Ezodabasz
@Csizmás Kond: Hatalmat a (népüket meg)vezetők akarnak. Elég nagy baj hogy már minden a hatalomról és a pénzről szól! Hová tűnt az alapvető emberi erkölcs a jóérzés, a bizalom és az empátia?
Csizmás Kond
@Ezodabasz: ...ez mindig is így volt csak most velünk történik meg és ez a furcsa.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.