A pedofilügy megtépázza Bicske hírnevét a helyi önkormányzat szerint. Bicske polgármestere, Bálint Istvánné szerint egyes  médiatartalom-szolgáltatók az utóbbi időben a pedofíliát Bicske városimázsának csökkentésére használták fel. Minderről a Facebook-oldalán is posztolt a városvezető. Mindeközben egyre több bántalmazási történet kerül napvilágra, melyekben már nem csak fiúk, de lányok is érintettek.

Kiakadt Bicske polgármestere, a pedofilozással a média rombolja a városimázst

A bicskei Városházán március 19-én, kedden rendkívüli, nyilvános ülést tartottak – szúrta ki a 24.hu. A település polgármestere, Bálint Istvánné a Facebookon az ülés után azt írta,

rendkívüli, nyilvános ülést tartottunk a Városházán a mai napon. Döntöttünk a Bicskei Önkormányzati Tűzoltósággal kötendő 20 millió forintos támogatási szerződés aláírásáról, illetve a Bicskei Gazdasági Szervezet városüzemeltetési feladatainak ellátásához 2 professzionális fűnyírótraktor és 1 platóra szerelhető lombszívó beszerzéséről.

Bálint Istvánné hozzátette,

Arról is határoztunk, hogy a városban és környékén hulladékgazdálkodási tevékenységet végző Collect Viridis Kft-ben az önkormányzat növeli eddig meglévő üzletrészét, emellett engedélyeztük a cégnek a bicskei székhelyhasználatot, továbbá tulajdonosi támogatást nyújtottunk működési költségekre.

A bicskei pedofilügy kapcsán Bálint Istvánné közölte,

állást foglaltunk a gyermekvédelmi törvény szigorításával kapcsolatban, amelyet maximálisan támogatunk és magunkra nézve is kötelezőnek tartunk saját intézményeinkben. Egyúttal kinyilvánítottuk felháborodásunkat azon médiatartalom-szolgáltatókkal szemben, akik az utóbbi időben a pedofíliát a városimázs csökkentésére használták fel.

Pedofilbotrány és kegyelmi ügy

Mint ismert, a bicskei pedofilbotrány az év elejétől kezdve kapott nagyobb nyilvánosságot. Ekkor derült ki, hogy Novák Katalin akkori köztársasági elnök kegyelmet adott K. Endrének, az elítélt pedofil V. János bűnöző bűntársának, amiről elsőként egy olvasói levél alapján utánajárva a 444.hu írt.  A botrányba Novák Katalin mellett a kegyelmi döntést ellenjegyző Varga Judit egykori igazságügyi miniszter is belebukott, ahogy tulajdonképpen Balog Zoltán is. K. Endre néhány hete személyesen találkozott az egyik bicskei áldozattal, akit arra próbált rávenni, hogy változtassa meg a vallomását.

V. János több mint két évvel a teljes ítélet leülése előtt feltételesen szabadlábra kerülhetett volna március elején, ugyanakkor a Fővárosi Törvényszék ítélete szerint fegyházban kell maradnia.

Lányokat is bántottak a bicskei gyermekotthonban

Mindeközben a héten derült ki, hogy a bicskei gyermekotthonban nemcsak a fiúk, hanem a lányok megalázása, adott esetben szexuális zaklatása is mindennapos volt. Erről egy fiatal nő beszélt a 24.hu-nak, aki tíz évig volt a lakója a pedofíliáért elítélt V. János által vezetett intézménynek. Erről ITT írtunk korábban. 

Forrás: 24.hu, Index

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Hogy is van... "Kinek mit intézett a kormánya" Egyébként a negatív hír is híressé (hírhedté) tesz. Gondoljanak bele, hogy mennyi turistát vonzana Bicskére, ha a főtéren szobrot állítanának a félig letolt gatyáját szorongató "János bácsinak".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisGenyo2
Aki korpa közé keveredik, azt könnyen megeszik a disznók...
szép új világ
Hogy is van... "Kinek mit intézett a kormánya" Egyébként a negatív hír is híressé (hírhedté) tesz. Gondoljanak bele, hogy mennyi turistát vonzana Bicskére, ha a főtéren szobrot állítanának a félig letolt gatyáját szorongató "János bácsinak".
Dr. Proktor
A városimázst az ügy kezelése rombolta, a megtörtént események feletti átnézés és a mentegetésben való résztvétele a város prominenseinek...
nemkati
Talán ha a dolga, de ha nem dolga, akkor is, megnézhette volna, vajon minden rendben van-e a gyermekotthon körül, főleg, hogy már 2011 óta tudható, hogy súlyos problémák vannak ott. De neki elég, ha a legfőbb főúr támogatja, na majd megvédi őt is meg a főúr egyik kedvenc városát is. Sőt, előbb-utóbb meghosszabbítja a kisvasútját is Bicskéig.

i0.wp.com/gulyasagyumedia.hu/wp-content/uploads/2023/05/orban-viktor-balint-istvanne.jpg?resize=768%2C576&ssl=1
Pusztai
Tetejébe még a Sparnak is ott a központja!
o))
szaboria1
2019 óta a pm. biztos tudott a botrányról de ő sem tett semmit. De lovagkeresztes kitüntetett.
csak úgy....
bicske egy fertözött város : Újabb pedofil-botrány! Már rács mögött a magamutogató
propeller.hu/itthon/4001063-ujabb-pedofil-botrany
Menőmanó
A Qrva anyját ennek a ribancnak. Is.
Rohadt pedofildesz párti banya ezzel a szöveggel csak rátett még pár lapáttal Bicske rossz hírnevére, amit a hozzá hasonló selejtes embereknek köszönhet.
Menőmanó
@KisTehen: Vélletlenül lájkoltalak barom.
Giovanni Alba
A város megtépázott hírnevét (tényleg, miről is híres a kisvasút /dacból/ tervezett végállomásán kívül?) az hozhatná némileg helyre, ha a város vezetősége beismerné bűnös hanyagságát a gyermekotthonban megesett pedofil bűntettekkel, és annak kezelésével kapcsolatban. Mert bűnösök közt cinkos aki néma. Megy a mismásolás, a magyarázkodás, a másra mutogatás. Polginéni szerint az a hibás, aki az aljasságokat napfényre hozta.
Honnan is ismerős ez a hozzáállás? Csak nem az állampárt bevett taktikája?
CR2 a yachton, miközben otthon "dolgozik" a dolgozószobájában, Borkai orgia, ahol mindenki ártatlan, a felvételt nyilvánosságra hozón kívül. És így tovább.
namihami
@KisTehen: 08.55: Kit és miért?
Volt pedofil szereplő, volt eltussolási szándék, volt kormányzati mellébeszélés? Igen!
Akkor kit kéne perelni? És miért is?
namihami
Csupán a tények kedvéért! Bicske jóhírét nem a média rombolja, hanem az ottani események és a körülötte zajló, az Orbáni kegyencek által keltett védőhisztéria! A sajtó sem a helyről, sem sz esetről nem tehet!
Tény, hogy ami mégis kikerül az esetről, azt általában a hivatalos állami médiumok próbálják messze kerülni!
Sakk Matt
...

Bálint Istvánnénak (Fidesz-KDNP) üzenem Orbán stílusában: Reklamáljon Vásárhelyi pedofilnál!
SÍva
Talán jobban oda kellett volna figyelni polgármester úr! Hány ilyen féreg fog még kiesni a lyukakon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.