Orbán Viktor szombaton reggel közösségi oldalán reagált a brutális moszkvai terrortámadásra.

Orbán Viktor ezt üzente az orosz népnek

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Halottjai és sebesültjei is vannak egy koncertterem ellen pénteken este elkövetett támadásnak a Moszkva melletti Krasznogorszkban – jelentették hírügynökségek. A Interfax hírügynökség a biztonsági szolgákatokra hivatkozva közölte, hogy a támadók legkevesebb öten voltak, terepruhát viseltek, és gépfegyverből nyitottak tüzet a Crocus City Hall nevű hangversenyteremben és az épület előcsarnokában. Két robbanás is történt, tűz ütött ki, vastag füstfelhő száll ki az épületből. Az épületből több száz ember menekítettek ki.

Orbán Viktor a moszkvai terrortámadásra reagálva az X-en tett közzé nyilatkozatot. A magyar kormányfő azt írta:

legmélyebb részvétét fejezi ki az Orosz Föderáció népének a Moszkva közelében elkövetett szörnyű terrortámadást követően.

Hozzátette:

Imádkozunk az áldozatok családjaiért!

Orbán Viktor ezt üzente az orosz népnek

Szijjártó Péter részvétét fejezte ki az orosz külügyminiszternek

Részvétét fejezte ki levélben Szijjártó Péter külügyminiszter Szergej Lavrovnak, Oroszország külügyminiszterének a péntek esti moszkvai terrortámadás miatt.

Az MTI-hez szombaton eljuttatott levélben Szijjártó Péter úgy fogalmazott

kérem, engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki őszinte részvétemet önnek és Oroszország valamennyi polgárának a tegnapi moszkvai terrortámadás miatt

"Ez a bestiális támadás újfent bizonyítja, hogy a terrorizmus egy olyan súlyos globális kihívás, melynek leküzdéséhez széleskörű nemzetközi összefogásra van szükség. Magyarország készen áll arra, hogy a jövőben is hozzájáruljon a terrorizmus elleni nemzetközi küzdelem fokozásához" – fogalmazott Szijjártó Péter.

"Az áldozatokat gyászoljuk, családjaiknak lelki erőt, a sebesülteknek pedig gyors felépülést kívánunk" – tette hozzá.

Szijjártó Péter: nincs tudomásunk magyar áldozatokról, sérültekről

Magyar áldozatokról, sérültekről jelenleg nincs tudomásunk – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a moszkvai terrortámadásra reagálva péntek este a Facebook-oldalán.

Tájékoztatása szerint a nagykövetség munkatársai valamennyien biztonságban vannak.

A konzuli védelemre regisztrált állampolgárainkat értesítettük és az illetékes hatóságokkal szorosan együttműködve folyamatosan nyomon követjük az eseményeket

- írta a miniszter.

Szijjártó Péter hozzátette: a konzuli szolgálat sürgősségi telefonszáma folyamatosan rendelkezésre áll a magyar állampolgárok számára.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ez idáig rendben van!
Nem emlékszem, pl. a Bucsai orosz mészárlás után részvétét fejezte ki az oroszok által legyilkolt civilek hozzátartózóinak? Vagy részvét csak az oroszoknak jár a maffiózók szerint?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ez idáig rendben van!
Nem emlékszem, pl. a Bucsai orosz mészárlás után részvétét fejezte ki az oroszok által legyilkolt civilek hozzátartózóinak? Vagy részvét csak az oroszoknak jár a maffiózók szerint?
KisTehen
@Béla333: igen ... nekem is furcsa, hogy az usa figyelmeztette az oroszokat a terrortámadásra
Sziszifusz
@KisTehen: 11:05

Szólt nekik előre, hogy legyen idejük felkészülni. ... mégsem tették.
balos
@Sziszifusz: Azt hiszitek,hogy számít a muszkának apolgáraik élete?Hát a gecije a nemzethy nyilasoknak ugyan ezt műveli itthon!Azért ez a terrorizmus elleni duma még az orosz dumánál is röhögő görcsöt okoz!Az azeri szabadsegg harcos az vajh mennyit ért nekik,hogy kiengedték?
Pusztai
Mondjuk a 9/11 és mostani izraeli támadások előtt is szóltak támadás lesz, és szartak rá.
leszholnapis
ba+ orrbán! ennyit odabökhettél volna Navalnijjal kapcsolatban is!! ...bár akkor lehet hogy kiestél volna putyin hátsojábol
rücsü41
Nem üzengethet mindenkinek ez az ember!Csak az oroszok aki Orbán üzenetét kiérdemelték!Kossuth Lajos is csak a magyaroknak üzent, és Orbán sem üzenhet mindenkinek.Neki az oroszok azok akiknek még tud mondani valamit oroszul, hiszen lehet hogy az általános iskolában még ezt tanulta.
Billibácsi
Az Ukrajna civil lakossága elleni orosz terrortámadásokban tízezrek haltak/halnak meg! Köpcös mégsem gondolja, hogy nekik is üzenni kellene. Ez minimum bunkóság.
lampa laz
Nem zárható ki azt sem, hogy putyin cár mancsa van ebben js. Magasról ßarik a népére, neki is csak a hatalom számít. Ez a két nemzeti korcs meg szégyelje magát amiért az ukrán civil lakosság ellen elkövetett és folyamatosan elkövető putyinista terrorizmus miatt nem érez együtt ezzel a szerencsétlen néppel. Ezek az emberek napi szinten élik meg az ilyen szörnyűségeket.
Eladott Ország
Az USA már Március 7.-én kijelentette, hogy kerüljék a tömegrendezvényeket az amerikai állampolgárjaik. Victoria Nuland pedig arról beszélt egy hete, hogy Putyint kellemetlen meglepetések fogják érni. Kirby a támadás után pedig azt mondta, hogy „nyilvánvaló, hogy vannak olyan emberek Oroszországban, akik nem értenek egyet Putyinnal”. Azóta kiderült, hogy az ISIS szervezte az akciót, és mind tudjuk, ki irányítja az Iszlám Államot.
magyarigeza
@Billibácsi: Üzent. Fejezzék be a háborút és üljenek le tárgyalni. Mit ér a föld ha már nincs aki éljen rajta?? STOP SOROS - STOP WAR
magyarigeza
@simmering73: A gagyi hozzászólásaid vissza olvasva, szerintem te vagy a hülye, és végtelenül ostoba is. STOP.

Környezetedben sem lehetsz a fiók legélesebb kése. Szánalmas idióta. :)
namihami
Hol is található a hasonló Orbáni busongás, amikor orosz testvérei drónokkal és egyéb fegyverekkel ukrán kórházakat, lakóházakat, iskolákat tették a földdel egyenlővé?
Persze, azok nem a saját falkájának tagjai!
namihami
@magyarigeza: 12.19: Csak megjegyzem, hogy minden ""trianonozás"" arról szól, hogy ""elvette a gonosz""! Ha most úgy ülnek le, hogy a muszka egy független(!!!) állam területét bitorolja, akkor vajon hajlandó lesz-e kivonulni?!?!?! Kérlek, pár szóban magyarázd már el, hogy mi a különbség a két eset között? Amit még tetéz az az apróság is, hogy az ukránok valahogy kifelejtődtek egy vesztes világháborúból!
Előre is kösz...
Cherry
Mocskos rohadék a pedofilok áldozatainak nem üzensz te cigány retek...mi közöd más ország dolgaihoz te mocskos Putyin kutya
teuton
@magyarigeza: Aztan Bibinek mit üzensz??? Ott nem hallom, hogy a potrohos fegyverszünetröl meg bekeröl pofazna... Pedig masik muszlim-kipcsakok a legjobb haverjai Azerbajdzsantol Kazahsztanon at Erdoganig...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.