A zenész teljesen fel van háborodva azon, hogy kampánycélokra használják fel egyesek az ikonikus fotójukat.

Nemrégiben a 444 szúrta ki, hogy az elég egyértelműen a kormány mondanivalóját erősítő, ám a CÖF neve alatt futó plakátkampány fotója valahonnan ismerős lehet. Az ellenzéki politikusok portréjával összemontázsolt grafika egy az egyben a punk-történelem ikonja, a Dead Kennedys ikonikussá vált fotójának másolata.

Képlopásba keveredhetett a CÖF – A Dead Kennedys punkbanda énekese közölte: „Egyáltalán nem adtunk engedélyt a dollárjeles plakátokra”

Hát ezt nehezen fogja a CÖF megmagyarázni....     Fotó: RTL

A DK (zenekar) 1980-ban, a San Franciscó-i Bay Area Music Awards díjátadón mutatta be ezt a viccesnek szánt, antikapitalista viseletet, amihez ugyanúgy S betűt fújtak az ingükre, hogy az a nyakkendővel együtt dollárjelet mutasson. Jello Biafra, a Dead Kennedys frontembere kijelentette, nem kért engedélyt a CÖF az eredeti fotó felhasználására.

„NEM, egyáltalán nem adtunk engedélyt arra, hogy ez a „kísérteties wannabe diktátor Orbán” vagy a pártja ezt felhasználja! Mi a fenéért támogatná bármelyikünk is az ő fotelfasiszta rezsimjét bármilyen módon? Ezzel megsértették mind a Dead Kennedys, mind a neves punk fotós, FStop Fitzgerald szerzői jogait” – állította Biafra.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
helyes...ahol lehet, belerúgni a rezsimbe...ez hatalmas duma... " „kísérteties wannabe diktátor Orbán” vagy a pártja ezt felhasználja! Mi a fenéért támogatná bármelyikünk is az ő fotelfasiszta rezsimjét bármilyen módon? "
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Ennek a CÖF-nek fogalma sincs, hogy létezik olyan, hogy szerzői jog? Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e ebből per, és ha igen, a szokásos módon végződik-e: nem történt bűncselekmény. De ha megbüntetnék is a CÖF-öt, azt a büntetést is a költségvetésből, vagyis az adófizetőkkel fizettetik ki.
Géza
Nem azt a fotót használták fel, hanem olyat csináltak. Akkor Munkácsy után senki nem festhet Krisztust? Ejnye.
Csizmás Kond
...mongyuk ha valaki megkérdezné, hogy ki és mikor beszélt azokkal a puncibandatagokal lehet annak is elakadna a szava...
Maccska
Egyáltalán nem ugyanaz,csak hasonló.
Pálinkás Pál
helyes...ahol lehet, belerúgni a rezsimbe...ez hatalmas duma... " „kísérteties wannabe diktátor Orbán” vagy a pártja ezt felhasználja! Mi a fenéért támogatná bármelyikünk is az ő fotelfasiszta rezsimjét bármilyen módon? "
Aki Én
@Géza: @Csizmás Kond: miféle beteg kényszert éreztek arra, hogy minden aljasságot megpróbáltok megmagyarázni?
Láthatóan sikertelenül?
Pusztai
@Aki Én: Fideszvakhitűtől mit vársz?
Másik helyre pont most tettem be, áthozom:

"Ha Ocsmány Vigyor felmenne a Parlament kupolájára, ott 15 szűzlány és 20 csecsemő fejét levágja egy pallossal, a fideszhívő tapsol!!
így kell az istenek kegyét elnyerni, Magyarország üdvéért.
...Nincs az a gaztett amit a fideszvakhitű ne fogadna el a fideszmaffiózóktól és ne szavazna rájuk, amivel a hazaárulók cinkos bűntársává válnak.

Ha Varga Juci a Hősök terén 500 fideszhívő előtt okt. elsején 10h-kor pódiumon kefélne és eközben kiteszik a netre Magyar P a férje okt. elsején 10h-kor agyba főbe verte a feleségét, mind az 500 fideszvakhitű feleségverőnek üvöltené a férjet.
Evvvann!!"
nemkati
@Géza: Azt a fotót használták fel.
Kapanyél
@Géza: @Maccska: A szerzői jogokról szóló törvény elég egyértelműen fogalmaz. A hasonló is tilos! Annyi kína cipő ellen indult eljárás és lett elkobozva a termék, mert 3 sáv, vagy valami ugró állat volt a cipőjükön! Ez így símán lopás és gondolom fizetni is fogunk érte.
Őrnagy
Ha képet loptak ki kell vizsgálni! Egyrészt meg kell nézni, hogy a nem szabatos dollárjel jogvédelem alatt áll e, másrészt ellenőrizni kell a képen szerplő személyeket, hogy mióta és hol állnak jogvédelem alatt. Van e köztük olyan személy, akiknek a képmása nem tehető közzé, mert nem közszereplő?
Várjuk a hivatalos vizsgálat eredményét.
KisTehen
A DK (zenekar) 1980-ban

a DK párt meg másolhat kedves libsi társak

HAHAHA
Aki Én
@Őrnagy: marha! Mennyi butaságot hordasz te össze. Ezt sem érted.
balos
@Kapanyél: Aztán ott van az a k-alap szartörvény,már elnézést,de aki írta azt kényszerítették erre?Szerintem önként dalolva tette a faszát a darálóba!Büszke lehet ö is magára!Bebízonyította,hogy a politikában embernek maradni,csak A meg nem született tud Embernek maradni!
Csizmás Kond
@nemkati: mutatnál egy olyan fotót ahol a plakáton szerepelnek azok a punkosok...mert itt a kép csak összehasonlításként szerepel ami újságírói fogás.
Csizmás Kond
@nemkati: ...nem ugyanarról beszélünk...itt arról van szó hogy a fidesz az ők plakátjukkal kampányol, tehát olyan fideszes kampányplakát érdekelnek ahol ezek a manusok rajta vannak...mert hogy hasonló dollárjelt rajzoltak valakikre és azt ragasztották ki az nem lopás és biztos vagyok benne hogy a banda nem is tiltakozott sem a banda sem más csak valaki pihentagyú találta ki, összehozta és itt néhányatok tépitek a tollatokat idegességetekben.
nevemnick
Az uniós szerzői jogi törvények különböznek az USA-ban elfogadottakkal szemben. Hivatásos fotósok képeit felhasználni, másolni - mint jelen esetben is - mint szellemi tulajdont, a szerző írásos engedélye/szerződés nélkül nem lehet. Nem sajnálom a CÖF-öt, elég sok pénzt elrabolt a kurmány segedelmével az adófizetőktől...
nemkati
@Csizmás Kond: Nem rajzoltak sehova hasonló dollárjelet, az eredeti képe a bandatagok fejeit cserélték le. Ha ennyire nem látsz jól, akkor inkább ne szólj hozzá semmihez. Ez bizony lopás, ami bűncselekmény.
Yoda69
„NEM, egyáltalán nem adtunk engedélyt arra, hogy ez a „kísérteties wannabe diktátor Orbán” vagy a pártja ezt felhasználja! Mi a fenéért támogatná bármelyikünk is az ő fotelfasiszta rezsimjét bármilyen módon?

Ez teccet :)
Mar latom magam elott az 5-os partkonyv tulajdonosat szetveti az ideg. De a patkannya vedlett csotany is keresheti a szavakat.
szaboria1
Mivel egy zenekar védje a dolláros ing igy plágiumot követett el Röfögő CÖF.
namihami
Ezek ismerik az Orbánt! Tényleg nagy lett az ismertsége!
simmering73
@Géza: Komoly mentális problémáid vannak. Ejnye.
simmering73
@Maccska: Csak ti fidkányok vagytok ugyanazok. Mind elmebeteg.
simmering73
@KisTehen: Te is beálltál a faszerdőbe a többi fidkánnyal, egybites ökör.
Géza
@simmering73: Úgy látszik innen, hogy nem nekem van szükségem pszichiáterre.
Géza
@Kapanyél: És mégsem tilos. Majd pereskedtek.
Géza
@Sakk Matt: Nem engem nevetnek itt ki.
Géza
@Aki Én: Ha valaki itt beteg, arra ujjal tudunk itt mutogatni.
Sakk Matt
@Géza: Látod..még azt sem veszed észre, hogy kiröhögnek :)
Mert ostobarom vagy.
Géza
@nemkati: Nekem csak hasonlónak tűnik, de legyen igazad. Megszerkesztették és ennyi. Michelangelo rokonai se perelnek, ha a festményére rámontírozod Orbánt.
Géza
@Sakk Matt: Nagyon erőlködsz. Gyúrjál még!
Sakk Matt
@Géza: Mi inkább nevetünk rajtad :)
Géza
@Sakk Matt: Nyugodtan. Mondtam, erőlködj csak.
Kapanyél
@Géza: Tilosnak tilos, de ez esetben biztos nem lesz még per se. Max kapnak egy felszólítást, hogy szüntessék meg a jogsértést, azt meg leszarják!
Géza
@Kapanyél: Megtudjuk majd. Szerintem semmi nem lesz.
Sakk Matt
@Géza: Könnyen megy ez..elég a nickedre nézni :D
Maccska
És mi áll szerzői jogvédelem alatt?
A fehér ing,vagy a nyakkendő?
Nyilvánvaló hogy hasonló képet bárki csinálhat.
Vagy a Gyerek szülinapi tortával című fotót sem csinálhatja meg senki?
Géza
@Sakk Matt: Nekem bonyolultabb. El kell olvassam a hozzászólásaid.
Maccska
Kennedyék adtak felhatalmazást a névhasználatra?Nyilván minden Kennedytől be kellene szerezni.
teuton
@Maccska: Azt tiudtam eddig is, hogy analfabeta vagy, de hogy ENNYIRE?! Olvass mar utana mi szamit szellemi termeknek es mit ved a szerzöi jog! A HASONLO nevek/fotok/termekek is vedve vannak! Egyebkent pedig csak akkor nincs törvenysertes, ha a jog birtokloja engedelyt ad a felhasznalasra, ingyen vagy penzert! Egy zenedarabban nehany hasonlo taktus is mar plagium, erre több 1000 birosagi itelet van! Örülnek, ha a DK Amerikaban inditana a CÖF ellen egy karteritesi pert ugy 100 millio dollarrra! Azt mar nem tudja a kolostormalac közpenzböl kifizetni nekik es feloszlana a birkahülyitö banda...
Clavigo
@Maccska: Nagyon buta vagy ,Safranek ..ez ügyben is.
Billibácsi
Lenyúlás már itt is! A sok okos embernek nincs egy épkézláb ötlete!
Maccska
@teuton: baromság .Ez csak egy fotó.Nincs ebben semmi szerzemény.
Ennyi erővel mindenkit be lehetne perelni aki egy fotó alapján csinál egy mémet.Millió ilyen van a neten
Maccska
@teuton: baszki,ha valaki , lefényképez egy görbe fát akkor egy hasonló görbe fát már senki sem fotózhat le?
Csizmás Kond
na végre...www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=700lopott_plakat_cof.c889.png...szóval ez nemkati de mégiskatinak szól amiről azt állítottad hogy csak a fejek vannak átcserélve...nézd meg jól és ha szabadszemmel nem megy használj szemüveget, ha úgy se hívj segítséget.
nemkati
@Csizmás Kond: A reggeli pálinkázás helyett mondtam már, mit csinálj.
media1.tenor.com/m/w5GbWg5AMQ4AAAAC/drinking-milk-puss-in-boots.gif
Akkor nem írkálnál ilyen sületlenségeket.
Csizmás Kond
A végére csak sikerült...amúgy az édestejet nem szeretem...a pálinkát viszont igen...de hogy a témánál maradjunk elmondanád hol látsz te fejcseréket amit állítottál ?
nemkati
@Csizmás Kond: Ja, igaz. Akkor már csak az a kérdés, perelnek-e a punkok, és megnyerik-e.

Ha nem szereted az édes tejet, akkor ne tegyél bele cukrot. Hanem ecetet vagy citromot. Én leginkább semmit szoktam a tejbe tenni.
Csizmás Kond
@nemkati: ...szerintem ők nem is tudnak a képről...és a tejet a kecske édesen adja le, lehet ő nyalja a cukrot...ezért savanyítom kefirgombával...
Béla333
Lopnak ezek a maffiózók mindent, amit érnek! Közpénzt, gondolatokat, mindent, miért okozna nekik gondot más ötletét ellopni?
nemkati
@Csizmás Kond: Valóban nem tudtak róla, de amikor megtudták, felháborodva tiltakoztak.

Úgy tudtam, a kecske sót nyal, nem cukrot.
Csizmás Kond
@nemkati: ...dehogy háborogtak ez csak újságírói blöff...
Ami kecskét illeti tényleg szereti a sót nyalni de ki kell lessem hol jut cukorhoz, mert tényleg édes a teje :)
teuton
@Csizmás Kond: Es mire hasznalod meg a kecskedet?
teuton
@Géza: Abalfabeta Mezgageza, majd ha megtanulsz olvasni, olvasgass a szerzöi jogban! A HASONLO termek is plagiumnak minösül! Egy zenedarabban eleg ehhez nehany taktus, egy diplomamunkaban nehany lopott szövegsor. Erröl a kivalo hejesirasiu palika tud neked meselni...
teuton
@Őrnagy: Szerencsere nem a keziiranyitasu magyar ügyeszseg fogja vizgalni, hanem egy amerikai birosag es ott nem nehany 10000 ft birsagot szoktak kiszabni. igyelmedbe ajanlom Tucker Carlson esetet, ö csak annyit allitott a Fox-on, hogy elcsaltak az amerikai valasztast Biden javara, ezert a ceget közel 1 MILLIARD dollarra büntettek, Carlsont pedig azonnali. hatallyal kirugtak. Ugyanigy jart Trump ügyvedje Giuliani, hasonlo allitasert. Akkora penzbüntetest kapott, hogy magancsödöt kellett jelentsen. Szoval demokraciakban igy jarnak a hazugook, csalok es tolvajok...
teuton
@Maccska: Probaldd meg, aztan meglatod, mi lesz a vege! A foto is szerzöi jog, a jog a fotose! De te nevtelenül a levegöbe pofazni azt tudsz...
Géza
@teuton: Ha igazad lenne, akkor csizmát se hordjunk, mert a nácik is viselték.
teuton
@Géza: Mezgageza, tanulj meg olvasni, mielött baromsagokat firkalsz! Vagy esteleg probalj meg tornacipöket gyartani, amin 3 csik van, aztan meglatod, mi lesz a következmenye!
Maccska
@teuton: hülyeségeket firkálsz,germán.
Erre semmilyen szerzői jog nincs.
Vagy ha egy híres fotós lefotózza a saját gyerekét egy szülinapi tortával,akkor ez mindenki másnak tilos lesz?

Hülye vagy, bimbó.
Maccska
@teuton: a 3 csík le van védve .
Szerintem a dollárjel meg nincs.
Géza
@teuton: Fogalmad nincs a szerzői jogról, sem a magyarokról.
teuton
@Maccska: Igyal kevesebbet! Mifele 3 csik van levedve? Hosszaban vagy keresztbe? Esetleg U-alakban? Ha pedig valami kifogasod van valamifele jelek felhhasznalasa ellen, csak akkor pofazz, ha neked van ra szerzöi jogod! Egyenlöre az szolalt meg a DKtöl, akinek köze van hozza. Remelem, lesz egy hatalmas karteritesi per Amerikaban több 100 millio dollarert!
teuton
@Géza: Mezgageza, ismet beizonyitottad, hogy analfabeta vagy! ARÖF--RÖF-CÖF epp ma adott ki egy nyilatkozatot, miszerint mas is felhasznalta mar a DKtol a jelet, ezzel ugy gondoljak, hogy akkor nekik is szabad lopni! Vagyis gyakorlatolag elismertek, hogy loptak, szerzöi jogot sertettek, es csak azzal vedekeznek, hogy mas is csinalta ezt... A különbseg csak annyi, hogy a jog tulajdonosa dönti el, ki ellen indit pert es ki ellen nem...
Géza
@teuton: Látom, a szerzői jogok tekintetében nagyon liberális álláspontot képviselsz. Fogalmad nincs róla, de ragaszkodsz a saját elgondolásodhoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.