Az LMP frakcióvezetője úgy véli, hogy az Európai Unióban ki kell állni a magyar dolgozók egyenlő bérhez való jogáért.

Ungár Péter véleménye szerint a munkaerő szabad mozgása részben arra az alapelvre épül, hogy minden uniós polgár egyenlő bért kapjon, amennyiben egy másik EU-s országban vállal munkát. Azonban jelenleg a kelet-európai, így a magyar munkavállalók is, jelentősen alacsonyabb bérezés mellett dolgoznak ugyanazért a munkáért, mint nyugat-európai társaik – emelte ki az LMP társelnöke.

Ungár Péter valódi szabadságharcra hívja Orbán Viktort – Ha kell a miniszterelnök mellé áll és kész küzdeni az Unioval a magyar érdekekért

Fotó: Ungár Péter / Internet

Ungár Péter úgy gondolja, hogy ha a nyugati országok számára fontos az az alapelv, hogy azonos munkáért azonos bér járjon, akkor ez a kelet-európai munkavállalókra is vonatkoznia kell. Kiemelte, hogy pártja az Európai Parlamentben azért fog küzdeni, hogy szigorítsák az ügynökségeken keresztüli közvetett foglalkoztatásra vonatkozó uniós előírásokat.

Ez egy jelentős lépés lenne a tiszta viszonyok és egyenlő munkafeltételek felé.

- mondta Ungár és kijelentette, hogy Orbánéknak egyértelműen a magyar munkavállalók mellé kell állni, a nyugati munkaadókkal szemben.

Itt az ügy és idő a szabadságharcra.

- szólította fel őket és kijelentette, hogy a pártja elkötelezett amellett, hogy a magyar érdekek védelmében szükség esetén határozottan szembeszálljon az Európai Unió vezetőségével is.

Forrás: https://24.hu/belfold/2024/04/28/ungar-peter-eu-munkavallalas-jog-orban-viktor/

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Már régóta mellette állsz baszki.
Lehet nem is álltál máshol soha.
Anyáddal együtt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
Már régóta mellette állsz baszki.
Lehet nem is álltál máshol soha.
Anyáddal együtt.
Béla333
Peti b+! A vasárnapi ebédnél ezt beszéltétek meg O1G-vel?
Ócska kis szélhámos vagy, aki ide is játszik, meg oda is.
Toller Béla
Most őszintén, ez az emberi, jellembeli roncs, kit akar még és miről meggyőzni ? Semmiféle előforduása nem érdekel már senkit sem !
Tehenész
Petike! A nálunk dolgozó külföldiek béréből mi a helyzet. Miért nyomják le a magyar béreket. Talán a hazai dolgozókkal sem ártana foglalkozni.
jáger laszló
Ungár osztaná az észt de neki sem sok van,de Orbánnal pótolná!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Péter! Eddig is ttudtuk, hogy a fidesz szatellitpártja! Most legalább nyíltan felvállalta! Kap egy helyet a fidesz EP listáján???
szaboria1
@Nessy: Senkinek ne beszélje be, hogy a kuszaszemű anyja nem befolyásolja.
vitriol
Az, hogy ungár miként nyaraltatja orbánt, vagy milyen kérdésben és hogyan áll mellé, az nem tartozik a népre, de az, hogy gátlástalanul tagadja fideszes mivoltát, az már a pofátlanság csúcsa, és a gondolkodó embereket már az sem hatja meg, ha ungár hetente vallja magát ellenzékinek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.