Az öt évvel ezelőttihez képest négy százalékkal nőtt a polgármester-jelöltek száma, az egyéni választókerületi jelölteké pedig ezerrel, vagyis 18 százalékkal nőtt 2019-hez képest.

Mintegy ezerrel több jelölt indul az idei önkormányzati választáson, mint az öt évvel ezelőttin – írja a 24.hu. A polgármesterjelöltek száma 4 százalékkal, az egyéni választókerületi jelölteké pedig 18 százalékkal nőtt 2019-hez képest – ez derül ki a Nemzeti Választási Iroda hétfői adataiból.

Mi történt? – Hirtelen ezerrel megugrott a képviselő-jelöltek száma

Ezerrel nőtt az öt évvel ezelőttihez képest az önkormányzati képviselő-jelöltek száma/Fotó: MTI/Nemes János

Június 9-én 7 millió 854 ezer választópolgár 10 119 szavazókörben adhatja le voksát. A 216 ezer első választó bevásárlókocsihoz is használható kulcstartót vehet át a szavazókörökben.

A voksoláson a hétfői adatok szerint négy főpolgármester-jelölt indul, 7666 polgármesterjelölt, 33 465 egyéni listás, 6761 egyéni választókerületi és 6047 települési kompenzációs listás jelölt, emellett a vármegyei listákon 1612-en, a fővárosi listákon 319-en szerepelnek, vagyis összesen 55 874-en indulnak az önkormányzati választáson.

Az öt évvel ezelőttihez képest 4 százalékkal nőtt a polgármesterjelöltek száma (7666-ra), és 18 százalékkal (6761-re) a tízezernél több lakosú településeken az egyéni választókerületi jelöltek száma, miközben az elnyerhető mandátumok száma (1628-ról 1586-ra) csökkent.

Forrás: 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@sokanvagyunk: Hát szerintem,ha egy ember a politikára adja a fejét,az hagyjon fel minden reménnyel,hogy ember maradhat!A szar és a pénz lehúzza!Mint a geciék az adónkat!
szaboria1
Remélni lehet, hogy nem lesz csak narancs sárga az ország térképe.
sokanvagyunk
...és még azt mondják, alig van már az országban munkát vállaló magyar. :) - ja, ez hivatali iparos?
balos
@sokanvagyunk: Hát szerintem,ha egy ember a politikára adja a fejét,az hagyjon fel minden reménnyel,hogy ember maradhat!A szar és a pénz lehúzza!Mint a geciék az adónkat!
Billibácsi
Úgy látszik jó biznisz képviselőnek lenni. Egy kis pénz innen, egy kis pénz onnan. Ezt- azt aláírni, elintézni, rendezvényeken díszvendégnek lenni, enni- inni rogyásig.
Menőmanó
Ahogy fentebb a Fb hozzászólásban írták:
"Kiszagolták a felelősségrevonás nélküli lopás lehetőségét- ez a Hungarikum!"
human
@balos: Ez van ha a politika már csak a hatalomról és nem az emberekről szól. Tisztelet a ritka kivételeknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.