Meglepő titok derült ki Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármesterről. Fontosnak tartja, hogy az ablaka előtt pózoló Mujkó bolond "hasson" rá.  

Székesfehérváron Cser-Palkovics András a negyedik ciklust kezdheti meg polgármesterként októberben, miután a voksok háromnegyedét megszerezte a legutóbbi választásokon. A város vezetője már hosszú ideje élvezi a lakosság bizalmát, és a legutóbbi eredmények is alátámasztják népszerűségét. Meglepőt állított a városvezető, egy szobor kontrollt gyakorolt ​​fölötte. Persze szimbolikusan – derült az ATV Heti Napló adásából. 

A műsor riportere, Dézsi Zoltán kérdésére, miszerint egy ekkora többséggel megválasztott polgármester fölött van-e kontroll, Cser-Palkovics az irodája ablakára mutatott, ahonnan a város egyik nevezetessége, az udvari bolond szobra látható.

Nem kamu, maga mondta el – Egy bolond figyelmezteti a munkahelyén a Fidesz volt szóvivőjét, közismert politikust

A kép a Heti Napló riportjából származik Forrás: YouTube/ATV 

Kérdezte, hogy mi a kontroll, hát Mujkó a kontroll, jelzi, hogy a polgármester vigyázzon magára, próbáljon lelkiismeretesen és alázatosan dolgozni

- mondta Cser-Palkovics András, aki sokáig a Fidesz szóvivőjeként is tevékenykedett. Ez a humoros, ám mélyen szimbolikus válasz jól tükrözi a polgármester hozzáállását a vezetéshez és a felelősségvállaláshoz.

A választási eredmények tovább erősítik a polgármester pozícióját, hiszen a székesfehérvári képviselőtestületbe 14 fideszes képviselő jutott be, míg például a DK egyetlen képviselőt sem tudott bejuttatni. Cser-Palkovics András szerint, bár a vidék nagy része továbbra is narancssárga maradt, ez nem jelenti azt, hogy maradéktalanul elégedettek lehetnének.

Azért ezt a választást a Fidesz megnyerte. De azért a Fidesznek is vannak tanulságai. Másrészt az ellenzéki oldalon óriási változás történt, aminek biztos, hogy hosszabb távú hatásai is lesznek - 

 - vélekedett a polgármester. Ezek a változások arra ösztönzik a városvezetést, hogy a várospolitikát megpróbálják leválasztani az országos politikáról. Cser-Palkovics szerint vidéken egyre erősebb az emberekhez való ragaszkodás, és egyre kevesebben szavaznak pusztán a pártlogók miatt. „Két választással ezelőtt még járta az a mondás, hogy a rozsdás kapát is megválasztanák, ha rajta lenne a Fidesz jelvény. Mára ez alapjaiban változott” – tette hozzá.

A polgármester szerint egy városvezetőnek a helyi közösségre és a helyi ügyekre kell koncentrálnia, és csak azokkal az országos politikai témákkal érdemes foglalkoznia, amelyek relevánsak a várospolitika szempontjából.

Egyebekben pedig szerintem érdemes elkerülni az országos pártpolitikai csatározást. Azt vívják meg az országos pártpolitikusok, mi koncentráljunk a helyi közösségre, és a helyi ügyekre

Forrás: ATV, YouTube

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Loksmith
Cserpát azért szeretjük, mert elsősorban város és annak polgárjainak érdekét szolgálja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.