Két hét múlva veszi át hazánk az Európai Uniós soros elnökséget és a tagállamok már most pikkelnek a magyar kormányra a szlogenje miatt. Az ukrán lapok pedig azért bosszankodnak, mert hazánk elnökségének prioritásai között nem szerepel Ukrajna támogatása

Nyugaton a szlogent, Ukrajnában a prioritásokat sérelmezik Magyarország soros elnökségével kapcsolatban, amely még el sem kezdődött.

Pikkelnek az EU-tagjai a magyar kormányra, mert „trollkodják” az uniót – Eközben az ukránok is kiakadtak ránk

Július 1-én Magyarország veszi át az Európai Unió soros elnökségét/Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Július 1-én hazánk veszi át az Európai Unió soros elnökségét, azonban egyes tagállamok máris szembe kerültek a kormánnyal a szlogenje miatt, amivel „trollkodja" az EU-t – írja a Bloombergre hivatkozva a mandiner.hu. Ezzel a „Tegyük újra naggyá Európát" mottóra utalnak, amely Donald Trump kampányát idézi.

Eközben az ukrán lapok, például a Strana azért bosszankodik, mert Magyarország elnökségének prioritásai között nem szerepel Ukrajna támogatása.

Ódor Bálint, magyar diplomata, európai uniós szakértő brüsszeli sajtótájékoztatón azt mondta, figyelemmel kísérik a fejleményeket. A fő feladatok között például az illegális migráció elleni küzdelem és az EU bővítési folyamatának egyensúlyba hozása szerepel.

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter hangsúlyozta, fontos része lesz a magyar elnökségnek az antiszemitizmus elleni küzdelem, valamint az Európa-bajnokság, az olimpia évére tekintettel kifejezetten a sport és az egészséges életmód népszerűsítése.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
pikkelnek??? ne már! Csak rosszul viselik a gátlástalan hazug tolvaj voltunkat! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@KisTehen: Nagyon sötét vagy,böcce.
KisTehen
@Clavigo: te képmutató rakás sz
r
KisTehen
@Clavigo: izrael bent jár palesztin földön ... ugattok emiatt?
Nessy
@RonaGyuri: "Pikkel rám a Fről9ch tanárú! " Karinthy diákja magyarázza a bizonyítványát! Kormányunkra meg egész Európa!
balos
Nem véletlen,hogy 1es fideSSes kitartottak itt érzik jól magukat,mert már a családjuk is ignorálja őket,ha kinyítják a szaros pofájukat otthon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.