Karácsony Gergely főpolgármester elfogadja a Kúria döntését és nem fordul Alkotmánybírósághoz amiatt, hogy nem lesz megismételt főpolgármester-választás. Karácsony azért ragaszkodott korábban ehhez, mert szerinte a szavazatok újraszámolása közben manipulálhatták a szavazólapokat.

A Kúria helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság döntését, melynek értelmében a következő öt évben is Karácsony Gergely lesz Budapest főpolgármestere – írja az atv.hu.

Karácsony Gergely megmagyarázta mit miért nem csinál – most még annak is örül, hogy visszautasították

Karácsony Gergely elfogadja a Kúria döntését és nem fordul Alkotmánybírósághoz amitt, hogy nem lesz megismételt főpolgármester-választás/Fotó: MTI/Purger Tamás

„Természetesen elfogadom a független magyar bíróság döntését”

– írja Karácsony Gergely a Facebook-odalán. A főpolgármester azért akarta megismételtetni a választást, mert szerinte az érvénytelen szavazatok újraszámolása közben manipulálhatták a szavazólapokat.

Vitézy Dávid a döntésre reagálva azt írta a Facebookon:

„A Kúria döntésének a korábbi általam bemutatott visszásságokat érintő része kapcsán a határozat jogi értékelését követően az alkotmányjogi panasz lehetőségét fenntartom.”

Karácsony Gergely, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában egyértelmű nemmel felelt arra, hogy Alkotmánybírósághoz fordul-e a Kúria döntése után. Állítása szerint korábban sem említette az Alkotmánybíróságot, mint jogorvoslati lehetőséget.

„Én az Alkotmánybíróságot egy politikai testületnek gondolom, szemben a bíróságokkal”

– véli a főpolgármester.

Ezután a Fővárosi Közgyűlés munkájáról kérdezték. Mint ismert, a Fidesz és a Tisza Párt is 10-10 mandátumot szerzett, míg a Karácsony Gergelyt támogató MSZP-DK-Párbeszéd hat helyet szerzett. Magyar Péter korábban kijelentette, hogy nem támogatja egyik jelöltet sem.

„Nem mellém kell letenni a voksot. A Fővárosi Közgyűlésben olyan kérdésekről beszélgetünk, mint a város működőképessége, fejlesztése, a legtöbb esetben még a Fidesz-frakció is meg tudja szavazni az előterjesztéseket. Nem olyan kérdésekről fogunk szavazni, amelyek mélyen megosztják a magyar közéletet”

– szögezte le. Nem ismeri a Tisza Párt képviselőit, de már alig várja, hogy megismerje őket. Magyar Péter megkeresésével meg akarta várni a Kúria jogerős döntését.

„Holnap valamelyik közös ismerősünktől kérek hozzá számot. Nem tudom, hogy önnek esetleg megvan-e”

– kérdezte mosolyogva, majd azt is hozzátette: csütörtökön felhívja Magyart.

Forrás: atv.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Nem értem,hogy a picsába lehet ez a f@sz Budapest főpolgármestere,másodjára?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.