A Magyarországi Szülók Országos Egyesületének álláspontja szerint nem volna szabad visszatartani a diplomát az idegen nyelv nem tudása miatt.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: gondolkodo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Vera1944
T SzOE!
Kikérem a 2 nyelven beszélő unokám nevében a barom és a hülye jelzőt.
Bár a diplomától még messze van - ha egyáltalán lesz - de mégis úgyérezték a szülei, hogy ahány nyelven beszélsz, annyit érsz. Amikor egy külföldi idelátogat és kérdezősködik, nyikkanni sem tudunk. Ha diplomára vágyik az önök gyermeke, igenis sziveskedjen legalább egy idegennyelvből államvizsgát tenni. Ezzel önmagát is minősiti.
szöszmösz
Nem kötelező diplomát szerezni. Számomra az is elgondolkodtató, hogy az idei évben milyen középiskolai teljesítménnyel lehetett a felsőoktatásba kerülni. Igazából Én már az érettségit is nyelvvizsgához kötném, ami nem irreális elvárás ha a gyermekek már általános iskolában elkezdenek egy nyelvet tanulni.
Vera1944
Szöszmösz
Az unokám csak úgy jelentkezhetett felsőoktatásra, hogy angolnyelvből érettségiznie kellett (ezt még tavagy megtette) ezt követően államvizsgázott angolból. Mellette a francianyelvet is tanulja, amiből szintén készül az államvizsgára. Ha valamit szeretne elérni az életben, minimum egy idegennyelvet kell beszélni, de nem alapszinten.
barben
Amikor ilyen cikkcímeket látok, mindig attól félek, meglátja a 13 éves gyerekem és komolyan veszi.
szöszmösz
@Vera1944: Egyetértek. Büszke lehetsz az unokádra. Minden értelmes ember tudja, hogy a nyelvtudás elengedhetetlen követelmény, még akkor is ha az anyanyelved világnyelv lenne. .
gondolkodo
@barben: Egyszeri apa gyerekéhez:
- Tanulj fiam, a tudást nem tudja senki elvenni tőled!
- De apu! -gondolj bele, a hülyeséget nem is akarják!
Vera1944
Szöszmösz
Köszönöm és bizony az is vagyok. Imádom őket. Van egy (jaj már dicsekszem) 13 éves fiú is.(mivel az idősebb az leány) Az is németet és angolt tanul.
Vera1944
Most megnéztem az utóversenyzőről szóló riportot, ahol a Doktorúr nyilatkozik. Nem beszél angolul, mellette van a tolmács. Nincs több mondanivalóm. ( persze ez nem befolyásolhatta a mütét kimenetelét)
MaxGraf
@Vera1944: Végre egy jó hir.Egy magyar gyermek (az unokád..unokáid..? ) németet tanul.
Magyarország közvetlen szomszédságában közel 100 millió németajkú lakosság él.(Ausztria,Svájc,Németország) Nem igazán értem miért szorul úgy háttérbe Magyarországon Geothe,Schiller,H.Heine csodálatos nyelve. Wünsche alles Gute und viel Erfolg für deine(r) Enkelin / Enkel
A.Graf
ugyeugye
@MaxGraf: én is németül és angolul beszélek. a német Európában alap kellene, h legyen. a legtöbben beszélik anyanyelvükként.

@Vera1944: én gyermekem is angolul és franciául tanul, ezekből készül a nyelvvizsgára érettségiig, aztán nyomja a németet is. Hála az égnek, örökölte a nyelvérzékemet.
gondolkodo
@ugyeugye: A német világnyelv. A migrációval terjedt el. Mint ilyen, nagyobb területet fed le, mint a számítástechnika terjedése és a gyarmatok miatti angol.
Az idősebb korosztályból többen beszélik a németet, mint az angolt.

Szerintem az orosz nyelvet bírók is keresettek lesznek nemsokára, hisze '90 óta nem divat tanulni, viszon nagy "szűz piac".
OKOS
A drazsét is küldjék el tanulni a felvételi egyik részének már megfelel(hülye).
MaxGraf
@ugyeugye: Látod,hogy ebben (és még sok mindenben..) egyetértünk.Gruß aus...G.A
ugyeugye
@MaxGraf: danke sehr!

@gondolkodo: az oroszt kihagytam a felsorolásból, mert nálam jelenleg alvó fázisban van, de 2 hét alatt maximálisan felébreszthető. Néha szoktuk otthon a férjemmel az orosz tv csatornát is nézni, mit értünk meg belőle. :)
bakokati
nekem a nyelvtudásom hozta azt, hogy jó állásban vagyok tisztességes fizetésért. Magyar-szlovák-cseh-német-angol.
Élvezem azt, hogy ezeken a nyelveken tudok társalogni, olvasni ... A tudás hatalom.
ugyeugye
@MaxGraf: Igazán köszönöm! Szép hely ;)

@bakokati: zmrzlina-t szereted?
MaxGraf
@ugyeugye: Bitte sehr. Gern geschehen.

@bakokati: A tudás hatalom...erre van egy nagyon jó német vicc.Ha érdekel leirom neked.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.