Orbán Viktor, a Fidesz elnöke már többször is kifejtette, hogy a jelenlegi magyar alkotmányban számára semmi tiszteletre méltó nincsen, de most az is kiderült, mi lenne elfogadható: a lengyeleké, legalábbis az istenre való utalás nagyon tetszik neki.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

205 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
petmail13
Ezzel semmi gond nincsen, ha az ex-kommunista Lengyelország megcsinálta ők se haltak bele. Különben is a Himnusz is istennel kezdődik
picike
Véleményem szerint igen és jó sok követője lesz segitője lesz
furfang
Hát Isten segítsége nagyon elkel ebben a helyzetben!!!!
orogordog
Az alkotmányt, meg a törvényt is le sz.... magasról, hisz Ő (a volt ifjú gárdista).
Nála nagyobb (elvtárs) jelölt nem is volt eben az országban.
picike
@fejanyak: ennél többet nem lehet szenvedni már csak jobb dolog történhet velünk nem abban akarok élni szenvedni amiben vagyunk sokan meguntam a mások jólétét .ennél vsak jobb változás lehet mint ami van .igazságtalan elosztások ,javak stb
picike
Ahhoz hogy a változás mrgtörténjen igenis Isten segtségére van szügsége minden Magyar embernek.Kérdezd Isten segit e ? A válaszom igen Segit és fog is segiteni ,nert nem tehetetlen az Isten hanem egy mindent felkaroló Isten segitsen bennünket
szöszmösz
Ez a Viki igazán nagy ember. A múltkor beszólt a Putyinnak, most meg azt hallom, hogy az istennel is mutyizik már. Csak nem tudom, hogy melyikkel.
barnan
@fejanyak: sokan osztják véleményed
Istenre nem elég hivatkozni, aszerint is kell cselekedni.
Pál apostol korinthusiakhoz írott első levele (1 Kor 13,1 - 14,1)
picike
@szöszmösz: A hatalmas Isten van Ő vele és a győzelem elkerülhetetlen lesz
barnan
"Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok, vagy pengő cimbalom. Lehet prófétálótehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat; hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek. Szétoszthatom bár mindenemet a nélkülözők között, odaadhatom a testemet is égő áldozatul, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem.

A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.

A szeretet nem szűnik meg soha. " (1 Kor 13,1 - 14,1)
barnan
@picike: ezért szeretem az Újszövetséget, a szövetség megújítását, mert hitem szerint a rejtőzködő Isten Jézusban emberi formát öltött és emberi közelségbe hozta, középpontba helyezte a krisztusi szeretet
Don Quijote
Viktor, Viktor, ha nem lett volna rendszerváltás, te most biztos párttitkár lennél Felcsuton és tagadnád istent,ahogy jó kommunistához illik!!!!
picike
@barnan: itt nem a vitatkozás helye van ,hanem az Istenbe vetett hit győzedelmeskedjen,egyébként a szentirás egészét e kell fogadni vagy semmit.Én is hiába szeretnélek,,ha nem adok neked semmit ami a te javadat szolgálná és jó létedet
batukán
@szöszmösz: Ejnye, de butácska vagy, hát Önmagával! Vagy magát képzeli Istennek, vagy helytartójának, de akkor milyen szerepet szán a Pápának?
Megint misztifkálni akarja az embereket, mert ha félsz Istentől, akkor lesz mivel ijesztgetni, már akit lehet. Jól ismeri a történelmet és kiragad belőle minden olyan elemet ami néphülyitésre jó és imázsának olyan mértékü növelése, ami már Isteni számba megy.
barnan
@picike: igen, ezért szeretem az Újszövetséget, mert új értelmezésbe helyezi, értsd kiegészíti az Ószövetséget. S egészében tekintve a Bibliát, nyerjük el a Keresztény eszmeiséget, ez különbözteti meg vallásunkat a judaizmustól (s itt elnézést Tőlük, nem áll szándékomban csökkenteni vallásuk jelentőségét).

Ezt olvasom Lukácsnál:
"29. Ha megütik arcod jobb felét, fordítsd oda a balt is. Ha elveszik a köpenyedet, add oda a köntösödet is. * 30. Ha kérnek tõled, adj, és ha elveszik ami a tiéd, ne követeld vissza. * 31. Úgy bánjatok az emberekkel, ahogyan akarjátok, hogy veletek bánjanak. * 32. Ha azokat szeretitek csak, akik titeket szeretnek, micsoda jutalmat érdemeltek? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik õket szeretik. * 33. És ha csak jótevõitekkel tesztek jót micsoda jutalmat érdemeltek? Ezt a bűnösök is megteszik. * 34. És ha azoknak adtok kölcsönt, akiktõl visszafizetést reméltek, micsoda jutalmat érdemeltek? Hiszen a bűnösök is kölcsönöznek bűnösöknek, hogy ugyanannyit kapjanak vissza. * 35. Szeressétek inkább ellenségeiteket! Tegyetek jót és kölcsönözzetek, anélkül hogy valamit is visszavárnátok. Akkor nagy lesz jutalmatok s a Magasságbeli fiai lesztek, mert õ jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt. * 36. Legyetek tehát irgalmasok, amint a ti Atyátok is irgalmas. * 37. Vakmerõ ítélet. Ne ítéljetek, hogy meg ne ítéljenek. El ne ítéljetek senkit, hogy titeket se ítéljenek el. Bocsássatok meg és nektek is megbocsátanak. * 38. Adjatok és adnak majd nektek is: jó, tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel mérnek öletekbe. Amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak visszamérni nektek is.”

Nyilván ezeket Jézus támogatása nélkül képtelenség megtartani. Sokan messze vagyunk ettől, de irányt mutat s ehhez viszonyítva tudjuk eldönteni, hogy az utunk jó irányba visz vagy ellenkezőleg. Keresztény módjára próbálunk élni vagy csak azt mondjuk magunkról.

Bocs, azoktól, akiktől ezen téma távolabb áll, csak azt szerettem volna kiemelni, hogy Istenre való utalás az alkotmányban önmagában, emberi cselekedetekben megnyilvánuló tartalom nélkül csak egy átfogalmazás.
orogordog
@batukán: Hát aki bedől ennek az istenes maszlagnak, az megérdemli a ráváró szenvedést. Politikát ne vigye már a templomba.
picike
@barnan: Valóban érteni kell ezekhez a dolgokhoz nos nekem ujat sajnos nem irtál és nem ijedek tőled remélem nem az ijeszgetés a célod ,mint a keresztény ember fellősége,tudnillik az már nem keresztény isten előtt aki ijesztget.utólsó gondolatom nem itt a helye a prédikációnak hanem az Isten házában.Tiszteld a jó Istent a hatalmast
luciferi
Aki nem féli az Istent,(Ovi) miért veszi a szájára, és hivatkozik rá? Hányadik köpönyeg ez már ezen a kis rákosin???
barnan
@picike: elnézést kérek Tőled, ha ez jött le soraimból, távol állt tőlem. Az összefogás és a szeretet jelentőségét szerettem volna kiemelni. Csak örülni tudok, ha olyan valakivel találkozom, aki Isten útját keresi, mert nem vagyunk még elegen.
mandiner
))) Engem még ez sem zavar, pedig született ateista vagyok. És nem is fog addig, amíg a rendszerváltás óta eltelt 20 év egyetlen valamirevaló miniszterelnökét úgy hívták hogy :Orbán Viktor. Nem is fog, míg a 20 év egyetlen elkötelezett , főleg az ország érdekét szem előtt tartó kormányzati munát csak a Fidesz tudta felmutatni 1998-2002 között!
mandiner
Nem kevijeni....a Bokros-csomag legalább annyit ártott az országnak mint a jelenlegi! mivelhogy az Mszmp utódpárt akkor sem tudott mást, és most sem tud többet. Meggyessy gyorsan szétverte amit a Fidesz összerakott.. Gyurcsányék meg löktek még egy kicsit rajta. Mellette még nem is privatizálták szét az országot..valószínű ezzel loptak kevesebbet. Nem ringatom én magam olyan illúziókba van politikus amelyik nem lop! Csak fontosak az arányok. Nem mindegy hogy merek magamnak is csurgatni egy kicsit, vagy hogy más sem érdekel mint hogy csak nekem jusson 9M ember meg mehet a süllyesztőbe, és a legokosabb amit mondani tudok amit Bajnai a Hajdú-bét kapcsán: Bocs, nem értettünk hozzá! Hát kb annyit ért most is!
barnan
Azt gondolom, mindenkinek voltak jó húzásai és többségében rosszak.
A Bokros csomagot találom én is szakmailag egyik legütősebb lépésnek az elmúlt 20 évben. Ezzel lehet vitatkozni, de ezt már közgazdasági szakértőkkel. Ha valaki kiemelkedő kormányzati munkát végez, azzal a nép elégedett, nem váltja le. 2002-ben nem ez történt, s valószínűsítem 2010-ben is hasonló lesz a forgatókönyv.
barnan
aki úgy tesz zsebre, hogy észrevétlen marad, az ügyes, akit észre vesznek az az ügyetlen - elnézést az ügyes szóért
mandiner
barnan 2002-ben is a Fidesz kapta számszerűleg a legtöbb szavazatot! 2002-ben az Mszp kilóra megvette a közszférát, köztük engem is...sajnos.(de már hiába szórom a hamut a fejemre). De hogy többször nem fogja az biztos!.az kb 600E voksot jelentett!
mandiner
Barnan..nem ügyesség kérdése. Nem mindegy hogy egy zacskó cukorból 1 szemet csensz el, a többit szétosztod, vagy belemarkolsz két kézzel és a maradék 1-2 szemet osztogatod! Na ez volt a különbség a Fidesz és az Mszp-szdsz gazdaságpolitika között.
picike
@barnan: a mérleg mégis mást mutat azért van a válságkezelő kormányra szügség,mert a csomag az jó volt csak a pénz ment el kitudja mire ?
barnan
Bocs ezt nem teljesen nem értem: Bokros csomag majd 15 évvel ezelőtt volt, a mostani helyzethez mi köze?

Idézet, wikipédia:
"...A Bokros Lajos nevéhez fűződő, 1995 márciusában bejelentett „Bokros-csomaggal” pénzügyminiszterként meghatározó szerepet játszott az ország gazdasági stabilitásának megteremtésében: elkezdte a szociális ellátórendszerek reformját, a felgyorsuló privatizáció bevételeit az államháztartás adósságainak törlesztésére használta fel. Pénzügyminisztersége idején a kormány és a Magyar Nemzeti Bank a hatalmasra duzzadt folyó fizetési mérleg hiányt aktív árfolyampolitikával fogta vissza, a forint csúszó leértékelésével kiszámíthatóbb gazdasági környezetet teremtett.... radikális privatizációs program (elsősorban a bankrendszer magánosítása) hozzájárult az 1996 és 2000 közötti időszak gyors gazdasági növekedésének megalapozásához..."
barnan
@mandiner: amíg nem tudjuk, hogy ki hányszor markolt a nagy zacskóba, addig nem tudunk semmit. Arról tudunk beszélni, amit lefüleltek. Ebből tudunk statisztikát készíteni, de általános matematikai képletet nem.
Ezzel nem mondhatom azt, hogy nem lehet igaz amit az arányokról mondasz, csak a levezetés nem korrekt, s így a következtetés nem bizonyított.
5hazi
És azzal mi lessz aki pogány,és egyetlen párttal sem szimpatizál???
gcsabi
Részemről ezt valahogy úgy érzékeltem, hogy 90-ben ránkszakadt egy egészen más "világ". Az emberek nagy része kényszerből vagy tobbrejutás reményében válalkozni kezdett. Legtöbb pénz és tapasztalat nélkül. Rengeteg munkával próbált egy.ről a kettőre jutni. Pár év után kezdett lassan-lassan működni, aztán jött a bokroscsomag és padlóra vitt rengeteg embert, amiből úgy kezdett kimászni, ahogy a csomag lejárt:, csúszóleértékelés, penztelenség okozta piac beszűkülés stb. Jött pár év lassú de egyenletes előrehaladás. Túl sokat az orbánkormány sem segített, de legalább próbált nem gátakat állítani. 2004-körül kezdődött a permanens "mini bokroscsomag sorozat" és ugyanazok a gondok mint a bokros érában. Ráadásul az eu-s követelmények esztelen túllihegése és a hatóságok /apeh,munkaügyi felügyelet,fogyasztóvédelem,ántsz..../ egyre inkább pénzbehajtó és terrorizáló szerepének erősödése. A vásárlóerő zuhan a terhek nőnek és a hatóságok segítség helyett baszogatják a válalkozásokat.
Szóval nekem nagyon nem fekszik ez a jó volt a bokroscomag megállapítás. Nem értek a makro közgazdasághoz, de a józan paraszti eszemmel nem fogom fel: mitől élénköl és fejlődik attól egy gazdaság, ha tönkreteszik a belső piacát, és egyre nagyobb terheket rónak rá egyre szűkülő bevételei mellett?
csutak
Viktor is megtanulta kisz titkár korában, hogy Marx szerint mia forradalmi helyzet:
"Amikora társadalom egyik rétege már, a másikréteg még nem tud úgy élni, ahogy szeretne.
Most ez a helyzet, sajnos:(
Nem mellesleg, ha valódi konszenzus (társadalmi egyetértés) nélkül belenyúl az alkotmányba, akkor megismétlődhet az 56- os zavargás:(
barnan
@mandiner: 2002-ben MSZP (178), FIDESZ-MDF (164+24),
a bérrendezés választás után volt. Ez durva dolog volt gazdaságilag, tudom, de szégyenletesen alacsony volt fizu és még most is az (én is közalkalmazottként dolgoztam). Örülnék, ha a következő kormány tudná rendezni valamikor valamiből majd a fizukat.
mandiner
barnan persze...van igazad..de a következményből lehet némi rálátás. Amibe sokszor nyúlnak és sokért az gyorsan elfogy..
A másik az hogy 1998-ban Bokros "zsenialitása" ellenére is üres kasszát vett át a Fidesz! és 70% közeli GDP-arányos államadósságot. Ők ezt 53%-ra faragták különösebb privatizáció nélkül is. Hogy is alakult ez 2002-óta? Hány %-on állunk..80 felett..és elprivatizálva az ország..Mszp-Szdsz-s zsebekbe, kormányközeli offshore cégekbe!
barnan
@gcsabi: nem volt jó, közalkalmazottként gondolhatod, hogy ugráltam.
Csak adott helyzetre viszonylagosan optimális választ adott, másképpen: ha nincs, akkor mélyebb, tartósabb lehetett volna az időszak.
Legutóbb ez volt a probléma: esemény volt s a megfelelő válasz nem érkezett meg időben, részben ennek érezzük most a hatását.
klicskó
Bokrosnak : 28% inflácíó(1995), forint csúszó leértékelés, nyugdíj reálértékének csökkenése -12%, 1995-96-ban 14,8% csökkent a reálbér, gyed megszüntetése, durva privatízácíó, stb. Reformnak nem lehet nevezni, egy durva megszorító csomag volt.

Már 1995-ben többet privatizáltak mint előtt az MDF négy év alatt, és közben reál értékben meg nőtt az államadósság. (GDP arányosan csökkent)
szaboria
Olvasátok el 1998-2002 sikerek és veszteségek a magyar gazdaságban.2000-től csak rolmlott.
picike
@gcsabi: csak nekik volt jó a csomag én nem azt mondtam,hogy mindenki hasznott húzott belőle.
gcsabi
@barnan: Még mindig nem értem miért hasznos kicsinálni vállalkozások tízezreit, miért generál gazdasági élénkülést a belső piac tönkretétele, mitől indul be a gazdasági élénkülés, ha kivéreztetik és kizsigerelik az adó és járulék termeló válalkozói réteget!
A gazdaság szerkezetében semmiféle egészséges szerkezetátalakulási folyamatot nem indítottak el csak behajtották a pénzeket, azoktól akik termeltek ,adoztak, munkáét adtak a legtöbb embernek az országban.
Legyengítették a hazai válalkozásokat és ezzel kiszolgáltatták az országot a külföldi multi tőkenek, mert nem volt ellenfél az ellehetetlenített magyar vállalkozó. A lehetséges belső versenytársak legyengítésével akadélytalanná tették a piac elfoglalását, úgy privatizálták ki az államvagyont, hogy néhány benfentesen kívül magyar tőke, magyar vállalkozás ne is rúghasson labdába.
Számomra ez minden csak nem "optimális válasz"
picike
@barnan: a fizetéseket a bokros csomag tette tönkre ami azóta is a béka szintjén van
mandiner
Barnan, persze választás után volt..de előtte ígérték! Ezért mondom hogy velem együtt vették meg a közszférát kilóra..én is az vagyok..és életemben először és utóljára meggyőződésem ellenére odaraktam az x-t...jól át is vágtak mint kakit a palánkon! Azóta is arra hivatkozva nem emelik a bérünket..az enyém pl visszament a 2002-s szintre..a járulékemeléssel, a 13. havi elvételével, ami nem is az volt, mert 2006-ban az volt a béremelés hogy azt beépítették a bérünkbe..most meg elvették..Az én nettó bérem most is annyi, mint 2002-ben volt a a bérwemelés előtt! Úgyhogy arra fogni a az ország tönkretételét, hogy az átlagpedagógus 70 helyett 90-t kapott kézbe, az tűzoltó mentős rendőr metg 60 helyett 80-t enyhén szólva is cinizmus! utána gyorsan vissza is vették amit emeltek..
picike
@csutak: igaz a zavargás az várható lesz noha ha nem tőlem,de egyetértek
picike
@barnan: nemirtam a nyugdijak lecsökkenését ,amit szintén a lecsökkentett fizetésekből kaptunk .,vagy munkanélküli után járandóságok hiánya után. Ezt kellene jól beosztani hogy jól éljűnk vagy legallább megéljűnk
picike
@5hazi: ugy néz ez ki ,hogy üres a kassza rendesen ezért mindenki be van oltva ,de nem a h1n1 az oka az biztos,szimpatia itt arra idő sincs csak gondolkodni lehet
Dr.luigilongo60
picike !
A fizetések a Bokros csomag előtt is a béka segge alatt voltak.Ne beszélj már hülyeségeket.A szar bérekért az egész ország tőkével rendelkező munkáltatói a felelősek.Hangsúlyozom, nem csak a multik.
Itt mindenki ingyen szeretne dolgoztatni, teljesen mindegy mennyi az adó, akkor sem fognak fizetni ha alacsonyabb lesz.
szaboria
Mit szóltok a legujabb trükhőz meg hirdetett munkára jelentkeznek dolgozik 3- 5 napot dolgoztatja és közli értsiteni fogja , hogy Ő felel e meg mert ez volt a probaidő . Pénz meg nuku, fzetni az értesités után fog.
tsabeeka
és akkor aki nem hisz istenben, az majd hivatkozhat arra, hogy rá nem is vonatkozik. tök jó...
picike
@luigilongo60: igaz mindenkinek ingyen munkás kellene,de akkor ki fog adózni ki után

@szaboria: Itt a példa dolgozz álj be pénzt majd ha süt a nap csak akkor, nem lehet tovább a törvénytelen dolgokat elfogadni fogadtatni csak azért ,mert a magas adó magyarázattal,akkor ne vállalkozó legyen hanem ő is munkás .elég a becsapások sorozatából is abból sem lesz nyugdij senkinek sem megélhetés
szöszmösz
@szaboria: Sajnos ez régi trükk, a Munkaügyi Központokban dolgozók órákat tudnának mesélni a " találékony " munkáltatókról és sajnos a dolgozó nem tudja bebizonyitani gyakran, hogy akár 1 hónapot is ledolgozott, mert az ott lévő emberek állásukat féltve nem mernek tanúskodni.
Dr.luigilongo60
szöszmösz!
És ráadásul az ilyenek sajnos 100 %-ban melldöngető magyar vállalkozók.
Miről beszélünk?????????????,
orogordog
@tsabeeka: Így ám ahogy írod. Most jön jól a hitetlenség. :)
picike
@tsabeeka: higgy abban ,hogy lopni nem szabad ez elég lesz
barnan
Visszaolvastam a hozzászólásokat! A múltat tovább vesézni feleslegesnek látom, rengetek tanulmány található erről írott s más formában, ezen fórumon (is) ki-ki meggyőződésének, érzelmeinek megfelelően támasztja alá véleményét.
Ami fontos, az alapvető célokat, értékeket tekintve közösek az elképzelések (és itt nem pártokra, emberekre gondolok) s ez szerintem örömteli. Isten adja, hogy a következő időszakban olyan felelős emberek kerüljenek a parlamentbe, akik ezt hasonlóan látják és jussanak ezzel együtt közös nevezőre.
Szeretem nézni a MKB Veszprém meccseket, nézőtéren magyar virtus, tisztelet, alázat, összefogás, szeretet, amibe beleremeg minden aréna, működik, Európában ebben így az elsők közé értünk, ha nem a topra. Ez másutt is működhet. Hajrá Magyarok! :)
oldboy
Istennel együtt alkotmányozna Orbán?

na ja. csak ahhoz Istennek be kell lépni a fideszbe.
gondolom mint Orbán személyi tanácsadója
tölthetne be fontos szerepet.
természetesen csak addig amíg engedelmeskedik.
furfang
Segítse Isten a munkájában és mindazokat akik hisznek Isten segítségében!
gcsabi
Remélem senkit nem zavar a vállalkozók gyűköletében az , hogy zöbb mint 1,5 millió embernek ők adnak kenyeret, és az adó és járulékbefizetések nagy részét is ők teljesítik, hogy az állam /már amit nem lop el belőle/ abból fizesse a nyugdíjakat és a költségvetési szférában dolgozók bérét!
picike
@barnan: kivánom,hogy igy legyen és köszönöm ,hogy elolvastad a sok hozzászólást és ne véletlenűl irjunk hanem meggyőződésből.
barnan
@gcsabi: sok sikert kívánok minden vállalkozónak, erősödjenek, mert ettől az országnak, nekünk is jobb lesz. Kívánom, hogy erősödjünk morálisan is, mert így nagyobb lesz a közös kassza, több jut azoknak az embertársainknak, akik minimálbéren vagy alatta tengetik mindennapjaikat s erről nem tehetnek, akik ezt kapták az élettől s nem választották. Gondoljunk rájuk is!
barnan
@gcsabi: Olvastam egy cikket a múltkor Keresztény vállalkozások és az adóbefizetések viszonyáról. Bocsánat, ezt csatolnám, szeretném Veletek megosztani, de nem szeretném ezen tartalommal tovább zavarni ezen fórumozást. Számomra elgondolkoztató volt, a hozzászólások megoszlása is. Tanulságos lehet, csak azért, hogy gondolkozzunk egymást érintő dolgokról, s arról, hogy a pénz mennyire fontos része életünknek, s ezzel zárnám is ezen témát:
vamosmate.igen.hu/175-szabad-e-adot-csalnia-a-kereszteny-vallalkozonak.html
picike
@barnan: a linked az nagyon igaz ,de jó lenne ha sokan értenék ma,de sajnos nem értik , a változás pedig időszerű lenne
barnan
(@picike: szükség van mindenhol, egyéni pozitív emberi, keresztényi példamutatásra, nem látok más kiutat: egy magyar üzletember érdeklődésére egy német üzletember röviden válaszolt: hogyan lophatnám meg hazámat, amelyet szeretek?! Isten első körben a szívekbe kerüljön!)
Jó éjt mindenkinek!
gcsabi
@picike: @barnan: Nem hiszem, hogy a megértéssel volna baj. A realitás és az elvek néha ütköznek.
Vannak a többszáz millós jövedelmet offshor cégeken és jólfizetett jogászok és adószakértők trükkjeivel kimentő cégek és számszrűen sokszorosan több, olyan válalkozás amelyik azonnal csődbemenne és munkanélkülivé válna az alkalmazott és a tulajdonos is, ha minde törvényes befizetési kötelezettségének eleget tenne. Az előbbieknél ez valóban jogos erkölcsi elvárás, de az utobbaknál azért árnyaltabb a helyzet. Pedig a kis és középvállalkozások a legnagyobb munkaadók és befizetők. Csak az egész elvonási rendszer irreális és betarthatatlan. És nem is azért, mert ne tudná minden szakember, hogy milyen, hanem mert ez is egy zsarolási eszköz a hatalom kezében.
Egy kisválalkozás nap-mint-nap ki van téve, hogy tönkreteheti egy átfogó és alapos ellenőrzés, bármikor százezrekre büntetheti bármely hatóság a betarthatatlan és direkt átláthatatlanná tett szabályrendszer!
Amíg nem a válalkozások segítését és reális működési feltételeinek a biztosítását, hanem a bármikor megbüntethetőségéd és tönkretehetését tekinti az állam "normális " működésnek addig az etika és a realitás nem egy úton fog járni!
Bármilyen hihetetlen, de a vállalkozók nagyobbik része nem szeret csalni, jobban örülne, ha tisztességesen fgizethetne és élni hagynák!
orogordog
@furfang: Ez viccnek szánod?
Politikát belevinni ebe, ez zárt osztályos eset. Nem rád gondoltam, hanem az Orbánra.
Borsi
"Egy kisválalkozás nap-mint-nap ki van téve, hogy tönkreteheti egy átfogó és alapos ellenőrzés, bármikor százezrekre büntetheti bármely hatóság a betarthatatlan és direkt átláthatatlanná tett szabályrendszer!
Amíg nem a válalkozások segítését és reális működési feltételeinek a biztosítását, hanem a bármikor megbüntethetőségéd és tönkretehetését tekinti az állam "normális " működésnek addig az etika és a realitás nem egy úton fog járni!
Bármilyen hihetetlen, de a vállalkozók nagyobbik része nem szeret csalni, jobban örülne, ha tisztességesen fgizethetne és élni hagynák!"
Azonban az érem másik oldala, hogy a vállalkozók (minden tiszteletem az övék) szintén űzik az össznépi sportot, mely nem más, mint a jövedelem eltitkolás, és hogyan csapjak be másokat. Kis kiadás, nagy haszon!
Ennek a Gaskó gyereknek több pontban igaza van!
Viktort pedi g az én istenem áldja meg! De jó soxor!!!!!
picike
A szeretett forását kihagyni annyi mint önmagunkat megsemmisiteni a tisztánlátás nélkül.A jól gondolkodó pozitiv gondolkodásu embereknél Isten törvénye nélkűl lehetetlen jól gondolkodni. Nos ez lehet eddig is ott volt rejtőzötten csak most nyilvánosan beszélűnk róla .Ha valaki megakarja kűlönböztetni a jót a rossztól elválasztva az ragaszkodik a igaz forráshoz ami tisztelettre méltó
almalibre
A kereszténység ideje leáldozott, nem kéne már ezen erőlködni!
almalibre
@picike: Kedves PICIKE! Amit írsz, az a tipikus keresztény agynyomorítás végterméke. A szeretet forrása nem Jézus, hanem a Te szíved ( vagy a lelked, ahogy gondolod ). A keresztény maszlag kihagyása alap a tisztánlátás eléréséhez. A kereszténység fő pillére a hit, azaz a „Majd én megmondom, hogy mit gondolj”, így jól gondolkodni aligha lehet ezen nyomás alatt. A legnagyobb keresztény arrogancia, azt hinni és terjeszteni, hogy az „igaz forrás” hiányában nem képes az emberiség eldönteni, mi a rossz és a jó, ezzel azt mondják ki, hogy mi ateisták züllött életű bűnözők vagyunk…
Ideje felébredni, tisztán látni, és gondolkodni!
bigyibogyo
Nem kell olyan isten, aki mindent megbocsát
Nem kell olyan isten, aki megöli egy fiát
Nem kell olyan isten, aki nem tud magyarul
Szabad magyaroknak nem kell ilyen úr

Nem kell olyan isten, kinek bűnös aki él
Nem kell olyan isten, ki csak szenvedést ígér
Nem kell olyan isten, aki nem tud magyarul
Szabad magyaroknak nem kell ilyen úr!
Borsi
@bigyibogyo: Mi legyen a refrén Viktor! Viktor! Viktor! ???????????
kamazuka
Viki!
Isten a saját képére teremtette az ember!
A barmokkal egészen más elképzelései voltak!
Borsi
@kamazuka: Én inkább a Koppányra szavaznék...
picike
@almalibre: nem kell neked engem érteni és majd akkor irj nekem ,ha én fogok neked irni itt a kiegyezésem állapota veled szenben
almalibre
@picike: Amit írsz ragyogóan jellemez téged és a neveltetésed. Ez egy fórum, ami arra való, hogy vitatkozgassunk kedvünkre, amibe még az is belefér, ha valaki zagyvaságokat ír: "ha én fogok neked irni itt a kiegyezésem állapota veled szenben"...
picike
@almalibre: neharagudj,de én nem téritő vagyok ,de te csunyán beszéltél velem igaz irva .de nem kivánok Istenről vtiázni ez nem az a hely ez valóban fórum , meggyőzni is téged csak Isten tud majd addig is szép napot napokat kivánok
gcsabi
@almalibre: Amit te leírtál az még szerencse, hogy nem közönséges ateista arrogancia, és nyoma sincsen benne ateista agymosásnak....
almalibre
Kedves Picike! Elnézésedet kérem, ha csúnyán beszéltem veled (bár nem tudom konkrétan mire gondolsz). Örülök, hogy nem kívánsz megtéríteni. Isten megjelenését és térítő érveit őszinte érdeklődéssel várom! Élj boldogan!
luciferi
@almalibre: hogy Te milyen vak vagy! Ott áll előtted nap mint nap, és Orbán Viktornak hívják.:))
vukkocska
Miért??? Orbán Viktor nem maga az Isten???? :)
luciferi
@vukkocska: de biz a! Legalábbis tenmaga szerint. Hogy más mit gondol azt nagy ívben lesz...ja. Egy Isten megteheti.:))
almalibre
@kevijeni: Kösz az infót, de nem hinném, hogy Ő a mindenható, legalább próbálkozik...
Dr.luigilongo60
Azoknak, akik nem tudják ,kik is csalják lopják el az országot:
index.hu/gazdasag/magyar/adcsa071002/
batukán
@almalibre: Hej, de egy követ fújunk.
Annyi hívőt látok magam körül, akik semmit sem tartanak be kereszténység alapelveiből. Isten jó, most is meglátogatta a pécsi egyetemet........
almalibre
@batukán: Köszi! Lebeg egy kép előttem az élő Istenről: Isten az Ördöggel ül egy „pléjsztésön” előtt és játszanak. Azon versenyeznek, ki milyen kacifántos módon tud emberi életeket megnyomorítani. A játék szereplői pedig mi vagyunk…
bigyibogyo
@Borsi: Brody nagyon szepen megfogalmazta. En is koppany parti vagyok inkabb. Bar gyanus,h o is erotletni akart egy masik valast, a regit ;)
almalibre
Az eredeti témához: Úgy gondolom Orbán Viktor egy nagyon intelligens ember, nem is venné szájára Isten nevét, ha nem lenne politikus és nem lenne szüksége a keresztény szavazatokra...
furfang
Hát mit mondja, néhány beírástól megborzongtam, a beíró helyett is.
Néhány idézet egykori ateistákról:
" A múlt századot elöntő materializmus két irányba fejlődött. Az egyik azt feltételezte, hogy az ember eredendően rossz, ezért kell egy szűk csoport, aki majd megmondja, hogy mi a jó és az vezeti a többit. Ez vezetett a fasizmushoz, a bolsevizmushoz, a kommunizmushoz.
A másik irány a liberalizmus, mely azt feltételezte, hogy az ember olyan jó és tökéletes, hogy mindent meg tud magától oldani. Erre jó alapot szolgáltatott a tudomány hatalmas fejlődése. Míg az előbbi irányzat a Kelet-Európát tette tönkre, az utóbbi a civilizált Nyugat polgárainak hozta el a fogyasztói társadalmat és az erkölcsi romlást. Mindkettő zsákutca, ahogy azt a történelem mutatja nekünk. Ezek fölé nő a kereszténység eszméje, mely az embert eredendően jónak tekinti, aki ugyan képes a rossz felé hajlani, de Isten segítségével ezt a rosszra hajlást le tudja győzni.
Megdöbbenve és felemelő érzéssel hallgattam Kerényi Lajos atyát az egyik rádióműsorban, ahol nagy megtérésekről beszélt: Az élet utolsó határhelyzetében megtörik a gőgös istenkedés, az önámítás szelleme, és a közelgő vég kényszerleszállásra kényszerít. Ennek nyomán hátat fordítanak hitetlenségüknek, harcos ateizmusuknak, leteszik a fegyvert.
Íme néhány megtérő vallomás: Engels, az ateizmus lelkes terjesztője idős korában visszatért Istenhez. Ezeket írja: „Az életet annak kell visszaadnunk, aki a keresztfán minden emberért meghalt.” Lenin élete végén mindenkitől, főleg Istentől bocsánatot kért bűneiért: „Hamis útra léptünk. Oroszországnak tíz Assisi Ferencre lenne szüksége. Szörnyű vérontás kezdődik.” Heinrich Heine német költő, aki különös előszeretettel gúnyolta Istent és a vallást, halála előtt megtért. Bűnbánóan megvallotta: „Összetört a régi lant azon a sziklán, amit Krisztusnak mondanak. Az a lant, amelyet a Gonosz szelleme pengetett. Az a lant, ami lázadásról, gúnyról, kételyekről énekelt. Ó Uram! Letérdelek. Bocsáss meg dalaimért!” Karl Marx, bármennyire is hihetetlen, meg volt győződve a túlvilág valóságáról. Cselédlánya tanúsítja, hogy betegségében rendszeresen imádkozott, és égő gyertya fényénél készült a nagy útra. „Gúnyt űztem a mennyországból. Most már belátom, hogy lelkem, amely Istenhez tartozott, a pokol felé indult.” Mao Ce-tung nyilatkozata 1971-ben egy angol újságírónak: „Hamarosan meg kell jelennem Isten színe előtt.” Mikor súlyosan megbetegedett, egy katolikus apácát kért fel arra, hogy megkeresztelje."
gondolkodo
@furfang: Jók az idézeteid, csak felrevezetőek! Írhatjuk azt is, hogy zuhanó repülőn senki sem ateista, mert ki szidja Istent, ki imádkozik Hozzá! Az, hogy haldokló, aki addíg nem tette, kezdi félni Istent, nem jelenti, hogy megtért! Sokan visszafordulnak a damaszkuszi úton, de nem lesz mindegyikükbőlPál apostol!
furfang
@gondolkodo: nem lesz mindegyikből, de néhányból lesz! És hát a zuhanó repülőn valóban senki nem ateista. De akkor minek kell fölényeskedni, teleszájjal, harsányan gúnyolódni, hiszen az a repülő bármikor lezuhanhat. Vagy az ateizmus egyenlő az arroganciával? Az ateisták azért " kiabálnak" mert félnek? Vajon mitől? Ha nincs Isten akkor önmaguktól? Nem csodálnám mellesleg.
marlin
@furfang: Hogyan kell értelmezni: "Istenfélő"??
Kakastoll
Mit lehet mondani.....mindenki magából indul ki.
Van aki gyűlöl, van aki heccel, van aki mellébeszél, de egy biztos, az itt írogatók közül egy sincs tisztába az Isteni fogalommal.
A nagyotmondás nem okosság, a felnőtt, emberi gondolkodás, pedig nem engedi meg az efféle gyerekes szájhősködést.
Az mondja, hogy nincs Isten, aki be is tudja bizonyítani.
Ugyanúgy az ördöggel is.
marlin
Valamikor nagyon régen az emberek nem a tudásban és a technikában hittek, évszázadokon keresztül hanem megfoghatatlan, metafizikai dolgokban, lényekben!! Minden gondjukat, bajukat, örömüket az un. vallással hozták összefüggésbe!!
Számtalan ilyen kisebb-nagyobb vallás keletkezett és rendszerint egy-egy úgynevezett Isten állt az élénvolt a vezető, ha úgy jobban tetszik. Aztán a XX. századtól a technika és a tudás kezdett előtérbe kerülni és az úgynevezett istenek a feledésbe merültek. Olyannyira, hogy mára már teljesen elvesztettük a hitet bennük, s azt hisszük csupán mesékben léteztek, ha léteztek egyáltalán. Ám most itt a bizonyíték! Az isten létezik!
marlin
@Kakastoll: "Az is igazolható tudományosan, hogy Micimackó járt a 100 holdas pagonyban, a róla szóló könyv szerint." :-)
gcsabi
@furfang: Az ateista arrogancia a határtalan beképzeltségből és egoizmusból adódik, ami szerint "én" mindig mindent jobban tudok! Nem véletlenül vetik a vallás szemére, hogy diktálni és előírni akar megmondani mi jó és mi bűn. Ők is pont ezt teszik, a józan észre hivatkozva. A saját ismereteiket véglegesnek és megkérdőjelezhetetlennek vélik, pont mint egy pápai ex catedra kinyilatkoztatást.
A liberális arrogancia és mindenttudás a legbigottabb szektatagokét is képes túlszárnyalni, csak ők a szentírás helyett a józan ész felsőbbrendűségében hisznek,
, Ez is egy hit, csak nem istenben, hanem saját csalhatatlanságomban.
mandiner
Hát én is ateista vagyok..de attól még a Fideszre fogok szavazni)) hát ha rám kényszerítenék azt hogy templomba járjak, akor hátat tudnék fordítani nekik..az biztos.
Valaki itt írta hogy ne mondja senki hogy nincs isten ha nem tudja bebizonyítani...nos nekem meg ne mondja senki hogy van..ha nem tudja bemutatni, és az nem nyújt kezet.
Az én szememben a vallás, az istenhit a gyengék menedéke!
Attól függetlenül vannak hívő barátaim..és tiszteletben tartjuk egymást. Ők nem akarnak megtéríteni, én meg nem akarom őket eltéríteni)
almalibre
@Kakastoll: Nem hiszem el!!! „Az mondja, hogy nincs Isten, aki be is tudja bizonyítani” Szóval nekem, a nem létező nem létezését kéne bizonyítanom. Mi ateisták lennénk arrogánsak és szájhősök? Hát ez bizony röhejes és szánalomra méltó…
furfang
@mandiner: semmi baj az ateizmussal, mindaddig, amíg nem akarja ráerőltetni magát a hívőkre. A "komenizmusban" az volt az utálatos, hogy irtottak, tiltottak mindent, ami nem azonosult az ő eszmerendszerükkel. Én is azt mondom, hogy hagyjuk egymást e tekintetben békében. Azt írod " Az én szememben a vallás, az istenhit a gyengék menedéke!" Rendben! De hadd legyek én gyenge, és ne kelljen melldöngetve fitogtatni az egomat, ha nem akarom, vagy úgy érzem, hogy nekem kell az isteni segítség. És innentől már egy hullámhosszon mozgunk a mai politikát illetően úgy tűnik.

@almalibre: írod : Szóval nekem, a nem létező nem létezését kéne bizonyítanom." Bizonyították már, hogy nem létezik?
mandiner
furfang)) legyél..egye fene, megengedem))
Egyébként mondtam hogy nekem vannak elvakult hívő barátaim is...én tiszteletben tartom az Ő hitüket, ők epdig az pogányságomat))
gcsabi
@almalibre: Tudod ezt hívják kizárásnak.
mandiner
Furfang! azt viszont elismerem, hogy a hívők közül kevesebb bűnöző kerül ki))
luciferi
Azért megfogta az Isten az Orbán lábát, hogy Viki maga mellé veszi.:)
luciferi
@mandiner: esti hírekben az ír papok? És évtiezedek óta?
almalibre
Az elvárás, miszerint a nem létező nem létezését igazoljuk, egy paradoxon. Ti állítjátok, hogy a nem létező létezik, viszont erre kétezer év alatt sem tudtatok bizonyítékkal előrukkolni. Egy mesekönyvre hivatkozva állítjátok, hogy az Isten nevű lény 7 nap melóval létrehozott minket... Ideje lenne felnőni!
furfang
@mandiner: kösz!És az a legszebb, hogy abszolút nem neveltek vallásosan, sőt, egyik szülém kifejezetten ellenséges volt az egyházzal. Én sokáig teljesen közömbös voltam, inkább kétkedő, de ahogy öregszem, és gondolkodom is néha, sokszor érzem, hogy ez vagy az bizony csak az Istennek köszönhető.
picike
Tudjátok meg tőlem és lehet rám haragudni is ,hogy én amig élek addig Istent elfogadom és utána is.Aki többre kiváncsi járjon utána mint én
furfang
@almalibre: akkor mi fórban vagyunk veletek szemben, ti kb. 200 éve ( francia forradalom) próbáljátok bizonygatni, hogy nincs, sokat kell még melózni...
luciferi
@furfang: megvédhette volna a sok lefejezett hívőt. Más dolga lehetett.
furfang
@kevijeni: Ki mondta, hogy Isten csak jóságos? Íme egy idézet:

" Nem hiszem, hogy létezik egy igazi, gondolkodó Isten, aki feljegyzi minden madár halálát Ausztráliában, vagy minden bogárét Indiában, egy Isten, aki nagy aranykönyvébe beleírja minden bűnünket, és ítélkezik felettünk, amikor meghalunk - nem akarok egy olyan Istenben hinni, aki szándékosan rossz embereket teremt, hogy aztán szándékosan elküldje őket megsülni a pokolba, amelyet szintén ő teremtett -, de azt hiszem, hogy kell lennie ott valaminek."
Stephen King
Kakastoll
@almalibre: Tényleg szánalomra méltó, ugyanis az aki valamit állít azt be is tudja bizonyítani, aki meg csak szájhősködik az elakad az első próbatételen.
A hívő aki azt állítja, hogy van Isten az igyekszik megmagyarázni az ő felfogása szerint, míg az ateista akinek fogalma sincs sem a létezésről sem az ellenkezőéről, az kifogásokkal védekezik.
gcsabi
@almalibre:
Ebben az esetben isten létezésének kizárása a lenne bizonyíték a nem létezőségére, addig csupán egy axióma, mint ahogy egy hívőnek isten létezése az axióma.
Nem a nem létezőről kell bizonyítanod, hogy nem létezik, hanem agy állítást, miszerint isten létezik kell cáfolnod, az az kizárni isten létezésé
luciferi
épp most megy a Spektrumon Hawking Univerzuma.
Csubaka
Einstein és a hit
Einstein nem volt hívõ, sem ateista. Felvilágosult, agnosztikus, szkeptikus keresõ volt... Íme még pár idõzet: "Próbáljon csak meg behatolni korlátolt értelmünkkel a természet titkaiba, és azzal fogja magát szembetalálni, hogy minden észrevehetõ láncolat mõgött marad valami szövevényes, érinthetetlen és megmagyarázhatatlan. Ennek a minden felfogható dolog mögött álló erõnek a tisztelete az én vallásom." "Az én vallásom a határtalan fensõbb Szellem alázatos csodálatából áll, aki azokban az apróbb részletekben jelentette ki magát, amelyeket a mi esendõ és gyarló elménkkel érzékelni tudunk. Az én Isten-ideámat az a mély érzelmi meggyõzõdés formálja, hogy jelen van egy fensõbb, önmagától való Hatalom, amely a megfoghatatlan univerzumban jelenik meg.."
furfang
@Csubaka: hát ez az! Márpedig Einstein....
Kakastoll
Az, aki a nemlétezését bizonyítja vagy vallja, az meg van győződve a létezésében !!!
Csubaka
@Kakastoll: Hogy van ez? Ha azt állítom, hogy nem haragszom a szomszédomra akkor valójában jól pofán szeretném vágni?????????
Ennek így nincs semmi értelme!
mandiner
Jajj ne vitatkozzunk már ezen..komolyan! az ateisták mint én is, az életben nem fogunk benne hinni, míg személyesen nem nyújt kezet, akik meg hinni akarnak benne mert igaz ők sem látták, de elképzelik hogy van, soha nem fognak kételkedni benne és a saját hitüket tekintik bizonyítéknak! De miért ne gondolhatjuk ezt mind szabadon, anélkül hogy magyarázkodnunk kellene miatta a másik oldalnak? Én tisztelem a hívők hitét, még ha nem is értem, ők meg tiszteljék az én anyagelvű szemléletemet..és vége..ez már tényleg teljesen személyes magánügy..
luciferi
És aki meg van győződve a létezéséről, az meg nem hisz benne???!
Kakastoll
@Csubaka: Ha azt állítod, hogy nem haragszol a szomszédodra, de valójában jól pofán szeretnéd vágni......akkor képmutató vagy.
Kakastoll
@mandiner: Ateista mint te......ha már ezt ki mered jelenteni, akkor azt is meg tudod magyarázni, hogy mit jelent az.
mandiner
Én eddig egyszer nem tiszteltem egy hívő család hitét...amit később megköszöntek és azóta a legjobb barátaim. Betegen született a kislányuk( farkastorok, nyúlszáj) és nem engedték megoperálni, hanem búcsúkba hordták hogy majd szűz mária meggyógyítja..meg a gondviselés..) de nagyon közel volt már az időhatár mikor az első műtétnek meg kellett történni. Hiába beszéltem a lelkükre szépen, csúnyán.. hiába kérdeztem meg mit fognak mondani a gyereknek ha 10 éves lesz? hogy épp nem volt kéznél a jó istennél egy szájpadprotkó..minden hiába volt...és elmentem a paphoz! elmondtam neki hogy mit gondolok...és képzeljétek igazat adott és meggyőzte őket! Mikor elkezdett beszélni a kislány megköszönték...azóta a barátaim))
Kakastoll
@kevijeni: Mindenki hisz valamiben.....ugyanabban, csak másként fejezi ki.
Hitetlen ember nem létezik !
luciferi
@Kakastoll:.... valamiben, de nem biztos, hogy ugyanabban! Másban hisz egy indián, egy eszkimó, egy indiai, stb stb, mint Te vagy én. És ez a szép a Világban.
Csubaka
@Kakastoll: 'Az, aki a nemlétezését bizonyítja vagy vallja, az meg van győződve a létezésében !!!'
De hát akkor ez is képmutatás!! Mi a különbség?

Ez is Einsteintől származik:
'A tudomány poharában az elsõ korty az ateizmus, de a pohár alján ott az Isten.”
Nyilvánvaló a lényeg, ki mit ért Isten alatt a vallás pedig az ehhez való viszonya.
Kakastoll
@mandiner: A hit nem egyenlő a butasággal !
Kakastoll
@kevijeni: A szép világ mindenkinek ugyanaz.....másként.
Kakastoll
@Csubaka: A bizonyítás nem a pohárnál kezdődik hanem, hogy mi a pohár, miből van, az honnan van, azt ki csinálta, .....honnan ered az anyag.
mandiner
Kakastoll nem hiszek valami megfoghatatlan magasabbrendű akármi létezésében!
A tudományban hiszek, a fizikai, biológiai stb törvényszerűségekben..az okban és az okozatban, a szépségben és a szeretet erejében...
luciferi
@Kakastoll: "honnan ered az anyag".
Ha arra gondolsz, hogy Istentől, akkor Isten honnan ered, Öt ki teremtette, hozta létre? Egy másik Isten? ÉsŐt? stb stb
Csubaka
@Kakastoll: A bizonyítás korán sem onnan ered.Alapvetően onnan, hogy képes vagy érzékelni,az információkat értelmezni, rendszerezni..... fogalmakat alkotni és analógiákat szervezni köréjük. Csak ezután jóval kezdődik az, hogy mi a pohár. Ráadásul milyen nyelven?

Tested minden egyes sejtje önálló organizmus, amely a saját környezetében a saját specifikumai szerint létezik. Ezen sejtek milliárdjai alkotják az emberi testet amely működésének egyik "mechanizmusa" a gondolkodás képessége, amely lehetővé teszi számunkra a fent leírtakat.
Erről viszont az a szerencsétlen sejt mit sem tud!!!
Kakastoll
@kevijeni: Hosszú volna elmagyarázni, olvasd a bibliát.
mandiner
Kakastoll..valóban nem egyenlő a butasággal...de az én szememben a gyengeséggel igen..de gyengének lenni szabad)) Ha valaki erősebbnek érzi magát sosem látott istene által, akkor higgyen is benne)9szuverén magánügy hogy ki miből merít erőt)
Kakastoll
@mandiner: A tudomány csak létező dolgokat képes bizonyítani.
Mi emberek csak piszkálunk, rontunk, bontunk, darabokra szedünk de a létezésük eredetét képtelenek vagyunk megmagyarázni. Az felülmúlja képzeletünket, tudásunkat.
Kakastoll
@mandiner: A hit erősít.......még a politikában is.
luciferi
@Kakastoll: Van, kettő is. A régebbi megjárta a 48-as szabadságharcot az egyik ősömmel. Az újabbat kiolvastam, igaz kb.30 éve. Sajnos ez a Biblia nem az eredeti, mert 455. évben az egyház nagyon sok mindent kivett, és száműzött belőle, ami nekik akkortájt nem tetszett.
gcsabi
Ajánlom elgondolkozás céljából, barnan tegnap, hasonló témában belinkelt oldalát, ahol néhány nem kispályás természettudós véleménye olvasható
www.freewebs.com/ne_felj/rendszbibl/tudosokistenrol.htm
Szerintem mind a bigott vallásos ember mást lenéző és korlátozni akaró hozzáállása, és mindez egy nem hívő embertől egyaránt elvetendő. Lehet mások felfogását tisztelni anélkűl, hogy gyengeelméjűnek vagy eredendően gonosznak vélnénk. A hit vagy nem hit nem elhatározás kérdése!
mandiner
Kakastoll a hithez szerintem meg azok menekülnek akik nem bíznak magukban. Mint már írtam a gyengék menedéke..de gyengének lenni szabad)
barnan
Az ember természetéből fakadóan azt hisz el "amit lát", ami bizonyítást nyer. Az ember racionális lény. Ezzel nincs is gond. Bizonyítani Isten létét nem fogjuk tudni, de megcáfolni sem, mert ezen dimenzióban szokványos leíró eszközeink elégtelenek. Egyet tehetünk, tapogatózhatunk a hátha reményében,
de ehhez kell egy belső igény. Ha ez viszont nincs meg, s egy lépést sem teszünk tovább, akkor Isten létezéséről vajmi keveset mondhatunk.
A Kereszténység léte tényleg Jézus hitelességén áll vagy bukik, azon, hogy Jézus feltámadt vagy sem, csaló Ő vagy a megváltó?
- elgondolkozom az apostolokon, akik Krisztus keresztre feszítésekor szétszaladtak, majd utána képesek voltak egy kivétellel mártíromságot vállalni hitükért. Mi az ami ilyen fordulatra sarkallt minden követőt (kivétel nélkül),
hol itt a természetes emberi reakció?
- mennyi a valószínűsége annak, hogy egy szélhámos kedvéért annyi őskeresztény vállalt halált?
- miért van az, hogy az, aki korábban tűzzel-vassal irtotta a Keresztényeket, "egyetlen pillantás alatt" Jézus tanának egyik leghűségesebb követőjévé vált (Pál)?
- miért van az, hogy azok a karizmák: nyelvek, prófétálás adománya..., amelyeket az Újszövetség említ saját szemeim előtt elevenednek meg a XXI. században?
- emberek változnak meg pillanatok alatt, de oly mértékben, hogy széttárom kezeimet (és sorolhatnám).
Engem, mint racionálisan gondolkozó embert, ezek elgondolkoztatnak, keresem a válaszokat. A keresés viszont erősíti a meggyőződést (belül), s rádöbbensz, hogy a hitet nem szerzed, ajándékba kapod. De ehhez indulni kell.
mandiner
Barnan a hadvezéreikért is halálba mentek a katonáik.. a történelem során hányszor de hányszor előfordult ez...nem kell ehhez Jézus...
barnan
Teljesen igazad van, mert hiteles volt a hadvezér.
bigyibogyo
@barnan: isaura felszabaditasaert is kuldtek penz. azert mert hiteles volt isaura? inkabb emberi butasag

@mandiner: "Ők nem akarnak megtéríteni, én meg nem akarom őket eltéríteni)" liberalis duma ;)
bigyibogyo
@barnan: ha a keresztenyseget vesszuk alapul, akkor minden eleve elrendeltetett. ami jo es ami rossz azert isten a felelos. ugye?
a haboruk, az ehezes, a betegsegek, a kornyezet szennyezes, minden. imadni valo szemelyisege lehet
furfang
Én valahogy úgy képzelem el, hogy Isten maga a Rend, a Rendszer, az Egyensúly, a Harmónia, ami mindenütt ott van a világmindenségben és bennünk is. És akkor vannak a lokális problémák, ha valahol ez felborul. Lehet hogy most sokakat bántok ( nincs szándékomban), de én a mai " liberális" embereket látom a legelégedetlenebb, legboldogtalanabb embereknek. Szabadnak mondják magukat, ennek jegyében aztán elengedik magukat minden téren, és mindig mást akarnak mint ami van, részükről állandó negatív kritika illet mindent, ami éppen a " rendszer" szerint él vagy működik. Nem tudnak és nem akarnak beilleszkedni semmilyen rendbe, és ócsárolják, aki igen. A szabadosságuknál fogva nagyon sok az átlagostól ( normálistó) eltérő dolgot hirdetnek, művelnek, és sértettek, dühösek, támadók, ha valaki ezzel nem tud, és nem akar azonosulni. Mindebből nekem az a konklúzió, hogy Isten bünteti az ő rendjéből, harmóniájából tudatosan kilépőket, a rájuk rótt állandó békétlenség, sértettség érzésével, ami büntetés.
Kakastoll
@kevijeni: Egy hiányos írás nem bizonyíték a nemlétre.
Amúgy tegyük félre Istent, és próbáld megmagyarázni nélküle a létünket... tudományoson vagy ahogy akarod. Indulj a kezdetektől, amikor még nem volt semmi.
Kakastoll
@mandiner: Te mint erős jellem csak magadban hiszel......
Mit tudsz magadtól megcsinálni semmi segítség nélkül ?
Kakastoll
@barnan: "Az ember természetéből fakadóan azt hisz el "amit lát", ami bizonyítást nyer."
Már az eleje sántít.
Az ember amit lát azt tudja is, amit nem lát azt hiszi.
A fogalom hit a bizonyíték a tudomány.
Valami akkor szűnik meg hit lenni amikor bizonyosságot nyert és átment a tudományba.
Kakastoll
Valahogy olyan formán kell elképzelni a hitet, mint amikor azt képzelték, hogy a földet teknősök vagy elefántok viszik a hátán és ezért vannak a földrengések meg, hogy le lehet lépni a földről. Mikor mindezeket megcáfolta a tudomány és bebizonyította, hogy a földről nem lehet lelépni meg hogy a földrengés szeizmikus mozgás vége lett a hitnek és átment tudományba.
A létünkkel is mióta gondolkodó ember létezik azóta foglalkoznak, de még nem sikerült pontos meghatározást adni rá....és szerintem nem is fognak, ugyanis senki nem képes önmagát felülmúlni, még az ember sem.
gcsabi
@Kakastoll: A tudományt meg olyan formában, mint amikor azt képzelték, hogy az atom a legkisebb és tovább nem osztható része az az anyagnak, aztán bebizonyosodott, hogy mégsem....
A megismerés határa mint a hitben mint a tudományban jelen van.
Aki bármelyikben azt hiszi mindent tud és mindent megismerhet alapvető tévedésben van.
Kakastoll
@gcsabi: Ez a szép benne....mindig csak keresni.....
picike
@barnan: A hit nem tőlünk van Isten ajándéka az
Kakastoll
@picike: A hit tudatlanság....és ezt hívő létemre vállalom fel.
Lajos10
Az Isten szólott hogy kedves hívők utaljátok számlámra fizetésetek mert nálam jobb helye lesz .Néktek úgy is ott az ő szeretete ami mindent meg ad néktek de itt vagyok én a szenvedő csak nem hagyjátok hogy tovább szenvedjek .Számla számom .11155249873 CIB Bank Nem nagy bizalmamm van ám benne mert már egy éve is kértelek és még egy fillér sem jött no hát ennyit erről.
Csubaka
Egy pszichológia fórumon valaki azt mondta, hogy a hit olyan dolgok elfogadása, amelyek nem láthatóak, s amelyekről közvetlen fizikai megtapasztalásunk nincs mégis elfogadjuk létezésüket.

No! Akkor tehát ha a villamos még soha nem rázott meg, de tudom, hogy a konnektorban létezik akkor én hiszek a villamos áramban.
Ugye milyen nevetségesen hangzik? Pedig tényleg ez az igazság. Elfogadom a létét, mert tanítottak rá, mert létezésének analógiáit a mindennapi életemben óráról órára megtapasztalom, sőt mondhatom azt is, hogy szinte nem létezünk nélküle, de a legkisebb lelkiismeret furdalás nélkül kijelenthetem, hogy én személyesen még egyetlen elektron sem láttam áramolni. A villámlásnak is csupán a fényét és hangját érzékelem, de az nem az hatalmas elektromos töltéshordozó tömeg, amely e látványt és élményt elém tárta.
A hit lehet korlát és lehet út! Személyre szabott és önálló döntése mindenkinek, hogy miként fogadja el és éli meg. De az a tény barátaim, hogy erről vitatkozhatunk, már tudásunk és képességeink határai feszegeti.
Alig egy hónapja jelent meg a hír miszerint a genetikai kutatások során találtak egy olyan DNS láncsort, amelyről a kutatók megállapították, hogy jelenlegi tudásunk szerint természetes körülmények között ilyen kapcsolat nem jöhet létre. Magyarul, mintha valaki(k) beleturkált volna az evolúciónak nevezett természetes fejlődési folyamatokba. Ráadásul ez a módosulat kizárólag az emberi DNS-ben található meg!Vagy elhiszem, vagy nem!
Én szkeptikus vagyok. A tudásunkat illetően. Volt egy nagyszerű többszörös diplomás alapvetően az egzakt tudományokban magas szinten jártas,korábban kutató tanárom. Egy előadásán az alábbi történetet mondta el.
-Egy közönséges írógép, hozzávetőleg 3600 alkatrészt tartalmaz.Ha az összes alkatrészt betesszük egy dobozba és elkezdjük rázni, mennyi a valószínűsége annak, hogy akár egy pillanatra összeáll a működőképes írógép? Az ember pedig nem 3600 alkatrészből áll.
Csubaka
Bocsánat ez a mondat így kezdődik helyesen:
No! Akkor tehát ha a villamosáram....
Kakastoll
@Lajos10: Te azt "hiszed", hogy egy normális ember bedől a buta ötletednek ?
luciferi
@Lajos10: ez jó! :)))))))))))
Úgy látszik, nincs vevő a humorodra,
gcsabi
@kevijeni: Dehogy nincsen, csak egy kissé bonyolultabban kell megfogalmazni és egy rakás szektát lehet alapítani rá! :)
A hülyeség és a naívitás nem hit, hanem iq-függő!
luciferi
@gcsabi: miért kell véresen komolyan venni mindent? Egy kis humor még nem árt meg. Nem kell mindenre ugrani, mint vörös rongyra a kecskebéka.:))
picike
@Kakastoll: nem vitának szánom ,de minden bölcs ember a szent biblából merit bölcsességet,mindenki más higgyen amit akar nem én vagyok tudatlan ,hanem akik nem olvasnak bölcsességet
gcsabi
@kevijeni: Csak próbálkoztam, hátha Lajos10 bevesz a buliba. Kidolgozzuk egy kicsit bonyolultabban, teszünk bele valami nyúédzses filinget meg az amugyis népszerű 2012-es világvégét /ne szöszöljenek a lóvéval túl sokáig/.
20% szellemi apportért bennevagyok! :)
gcsabi
@gcsabi: Ja és a módszerem kompaktibilis mellnövesztővel, rákgyógyítással/ide be kell venni a tihanyi tomit, most úgy is ráér nincsen bp. tv-és haknija/,potencianövelésre, és horoszkóp készírtésre is!!!!
Te nem akarsz beszállni? Tudod csak 20 embert kell beszervezned magad alá és tuti a havi 1 milla :)))
picike
@gcsabi: csak semmi lustaság szervezkedés nagyon jó
luciferi
@gcsabi: O.K.! Lajost már ki is túrtuk saját biznyákjából!:)))
picike
@Lajos10: add meg az én számomat is olyan jót kacagtam
barnan
@Kakastoll: a szövegkörnyezetből kiderül, a hisz szó a konkrét mondatban az elfogad szó helyettesítője. Értem amit mondani akarsz, és egyetértek vele.
@picike: Igen, azt gondolom én is, a hit nem magunktól jön, azt kaphatjuk
@bigyibogyo: megértelek, rengeteg dolgot nem értek, nekem is rengeteg kérdésem van és nem fogynak. Egyesekre megtalálom a választ, helyette jönnek újak. Lehet, hogy Neked lesz igazad a végén, de azt gondolom, nincs vesztenivalóm. Keresek, maximum a végén nem találok semmit, kevesebb ettől nem leszek (fordítva ez nem igaz). Folyamatosan kétkedem, keresem a válaszokat, elesek, felállok, de nem állok meg, megyek tovább. S a keresés közben sok új dologgal találkozom. Tapasztalok dolgokat, hallok dolgokat s ezeket emésztem. Amit jelen pillanatban gondolok: Hiszem, Jézust magunkban kell keresni, ha a Élő az Isten, akkor találkozhatunk vele, de ez nem egy kézfogással történik.

A Kereszténység útján keresem az igazságot, közben sok sztereotípia dől meg bennem,
- Rájövök, hogy kár Istent hibáztatni a nevében elkövetett bűnökért (értsd keresztes háborúk, papi pedofília, ...), mert Jézus ilyeneket nem kért, tanítása szerint ezek bűnök. Ő a szeretet hirdeti, ahhoz, hogy róla pontos képet alkothassunk, nincs más út, mint elolvasni az Újszövetséget (s a Biblia olvasást sokak véleménye szerint itt célszerű elkezdeni, a kezdetekkor a Biblia elejénél letettem a könyvet, sok kérdésem van még most is).
- Rájöttem nem az a Keresztény, aki azt mondja magáról (s ez lehet bárki, templomba vagy más gyülekezetbe járó, akár pap is), hanem az, aki olyan gyümölcsöket terem (amint azt Jézus tanítja), egy hétköznapi emberke, a vértanúk, akár Jeanne d'Arc, Teréz anya, Pio atya, Assisi Szent Ferenc (... sorolhatnám) vagy egy hiteles életű pap, akik megnyilvánulásaiból látom, Jézus szerint élnek, éltek.
Mahatma Gandhi-t idézném, aki itt a keresztény kifejezést a szokványos értelemben használja:
"Szeretem a Krisztusotokat. Nem szeretem a keresztényeiteket. A keresztényeitek nem olyanok, mint Krisztus. A gazdag keresztény államok materializmusa ellentmond Jézus Krisztus kijelentésének, mely szerint nem szolgálhattok egyszerre Istennek és a Mammonnak. Ha a keresztények teljességében élték volna a keresztény életet, akkor Indiában már nem volnának hinduk."
- Megtapasztaltam, hogy a Biblia nem tárgyal minden élethelyzetet, sok kérdésben magának az embereknek, a Keresztényeknek kell választ adniuk, természetesen Jézus tanításaiból kiindulva, Jézus segítségével. Az emberi értelmezés nem minden helyzetben helyes, de ettől még az alaptanítások igazságtartalma nem csökken.
- Keresztény értelmezések csúszhatnak el egymás mellet, eleve elrendelés fogalomnál beszélhetünk több, így Kálvini, Lutheránusi vagy katolikus értelmezésről is.
Isten eleve "pokolra" senkit nem rendel, ha azt gondoljuk, hogy a háborúk, éhezés,... Istentől van, akkor nem értjük a lényeget. Jézus azt tanítja szeresd ellenségedet, oszd meg mással amid van, ... (ebből származhatnak háborúk, éhezések, ...? és enélkül?)

Sokan keresik az élet kérdéseire a válaszokat.
egyszervolt.hu/napocska/apro/felnott2.htm
totati.blogter.hu/373509/feltamadt-e_jezus
lazybonelover.blogspot.com/2009/02/az-osszetort-tukor.html
www.mindentudas.hu/magazin2/20050704vallasos.html
marlin
Akkor miért is kellene "Istennel alkotmányozni"??

@barnan:
barnan
@marlin: bocs, de nem teljesen értettelek.
A jelenlegi pártok megosztják az embereket, maguk alá gyűrnek, kisajátítanak értékrendeket, pedig a politikának (politikusnak) csak annyi lenne a szerepe, hogy a jólétünkről gondoskodjon. Ehelyett azt látom, a politikusok mondják meg a frankót, csaholunk utánuk. Ha azt mondják a másikra mutatva, rossz ember, neki ugrunk gondolkodás nélkül annak.
Attól nem lesz jobb, hogy bekerül az Isten szó alkotmányba, attól viszont igen, hogy mi próbálunk meg úgy viselkedni, hogy attól mindenkinek jobb legyen, a másiknak is. S nem az lényeg, hogy a zászló színe éppen narancssárga vagy piros (vagy éppen más színű), s nem az a lényeg ki hangsúlyozza jobban a Magyar (Haza) szót, ha kirekeszti a másikat, hiteltelen, mert a magyarság unió és nem komplementer képzés eredménye (bocsánat, hogy ennyire sarkítottam).

Fontos dolgok ezek is, mert érintik mindennapjainkat, de a politika (politikusok) felett számomra sokkal fontosabb, értékesebb dolgok is léteznek.

Minden jót kívánok Nektek!
orogordog
"A lengyel alkotmány a harmadik köztársaság állampolgárait két csoportra osztja: akik hisznek Istenben, azaz az igazság, a jóság és a szépség forrásában, és akik nem osztoznak a hitben, de tiszteletben tartanak más egyetemes értékeket. A lengyel alkotmány ettől eltekintve egyenlő jogokat ad minden állampolgára számára."

Orbán egy nagyon, irányítható befolyásolható ember ezek szerint, saját ötlet hiánya miatt. De ez még mindig Magyarország.

De bezzeg mikor a KISZ virágkora volt, "Ő" is tagadta az istent.
Kakastoll
@orogordog: Erre mondják, hogy más tollával ne ékeskedj !
Csubaka
@orogordog: Tök röhej. Gyurcsány egy interjúban elmesélte, hogy még bérmálkodott is, egy másikban, hogy Isten teremtményei vagyunk, összetartozunk, aztán közölte, hogy nem hisz Istenben.Basszus! Akkor most én mit higgyek? Ja, KISZ tag voltam én is még a 70-es években, és hiszek Istenben. Nem az egyházban és a hitekben, hanem Istenben. Ettől, most baromira kellene szégyellnem magam? Nem hinném!
orogordog
@Csubaka: Miért voltál KISZ tag? Nem volt kötelező.

Ja Ferenc testvér sem fut százzal.
Csubaka
@orogordog: Azért, mert jókat lehetett bulizni. Nyári táborok, csajok, bálok, kirándulások, és néha, havonta egyszer KISZ-tag gyűlés. Nem ártott senkinek, a politizálás nem ott, hanem később a pártban kezdődött aminek viszont nem lettem tagja.
Dr.luigilongo60
Kérem az alábbiak szíves tudomásul vételét:
- Orbán Viktor genetikai adottságai miatt mindig igazat mond!
- Orbán Viktornak nincs szüksége szövetségesekre. Ő maga a szövetség!
- Orbán Viktor rá tudja beszélni Chuck Norrist, hogy legyen öngyilkos!
- Orbán Viktor meg nem veszített el választást, csak hagyta, hogy azt valaki elcsalja!
- Mikor Orbán Viktor ezer forintossal fizet, húszezrest kap vissza. Ezzel 2 új munkahelyet is teremt!
- Orbán Viktort gondolatával képes lenne elpusztítani az egész világot, de Orbán Viktor sose gondol rosszra!
- A világon a 3 leggyakoribb örömforrás: a szerelem, a szülői szeretet és Orbán Viktor!
- Orbán Viktor negatív adót vetett ki országára a középkorban. Akkor kellett eltörölnie, amikor már nem fért több arany a királyi kincstárba!
- Orbán Viktor nem szereti, ha a gépeket a gyárban készítik. Ő a földben termeli meg őket!
- Orbán Viktor azért nem játszik a Magyar Labdarúgó Válogatottban, mert nem akar csalódást okozni a világ összes többi nemzetének!
- Orbán Viktor nem azért szereti önmagát, mert beképzelt, hanem mert maximalista!
- Orbán Viktor egyszer azt gondolta, hogy minden háztartásba ingyen bevezeti a sört.
- Aztán úgy döntött, hogy nem, mert Orbán Viktor csak olyan dolgot vezet be, amit mindenki szeret!
- Orbán Viktor semmit sem tud elrontani. Nem tanították meg rá!
- Az emberi agynak csak 10%-át használjuk. A maradékot Orbán Viktor használja helyettünk!
- Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!
- Orbán Viktor nem tanulni járt iskolába. Felmérte a terepet, hogy hol fognak róla tanítani!
- Isten magára hagyta a Földet. Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga!
- Orbán Viktor egyetlen dobásból megnyeri a Gazdálkodj okosan-t. Kétszer!
- Orbán Viktor sose szabálytalan a fociban. Orbán Viktor rábeszéli az ellenfél csapatát, hogy álljon át hozzájuk!
- Orbán Viktor nem emeli a benzinárat! Orbán Viktor eltörli a benzinárat!
- Amikor Chuck Norris meg akar küzdeni Orbán Viktorral, Chuck Norris 5 perc alatt morális válságba kerül anélkül, hogy Orbán Viktor barmit is tenne.
- Minden ember szereti Orbán Viktort. Minden EMBER!
- Orbán Viktor nem hős! Orbán Viktor az Orbán Viktor!
- Chuck Norris nem legitim. Orbán Viktor legitim!
- Orbán Viktor nem akar miniszterelnök lenni. Orbán Viktor a miniszterelnök
Csubaka
@luigilongo60: Szerintem amit írtál már súlyos pszichiátriai eset. Összesen alig egy perces szövegben leírni harmincszor az Orbán Viktor nevet nem semmi teljesítmény.

Erről egy vicc jut eszembe?
Egy fazon elmegy a dokihoz és elmondja neki, hogy valami baj van, mert amerre néz mindenütt pinát lát.
A doki elővesz egy tájképet megmutatja neki és megkérdi mit lát rajta.
- Hát pinát! - hangzik a válasz
Erre elővesz egy virágokat ábrázoló képet és megint megkérdi, most mit lát.
- Pinát!
Haramadjára elővesz egy alakot ábrázoló portrét és ismét felteszi a kérdést, mi ez?
- Pina.-
-Ember! Magának pina fóbiája van!. állapítja meg a doki , mire a beteg
-Maga beszél nekem? Amióta itt vagyok egyfolytában pinákat mutogat.

Dr.luigilongo60
Csubaka !
Control c, control v. Tudod a számítógép csodákra képes, nem úgy mint az agyad.
A fenti írásodból látszik, mennyire lenézed a másképpen gondolkodókat.
Orsolya vitéz agymosása már hatott rád is .
Csubaka
@luigilongo60: Longó!!! Én egy viccet írtam, nem egy nevet!!!

Azért kíváncsi lennék arra, hogy amikor neked egy pinát mutatnak arra is azt mondanád, hogy Orbán Viktor? :-))
furfang
@Csubaka: Potyogtak a könnyeim a viccen! Nagyon jó, és találó! Nem tudom Luigi nem a Debreczeni József és Gréczy Zsolt duó mutánsa-e, mert erősen emlékeztet rájuk a gondolat és érzésvilága, már az belőle, ami a p... helyett állandóan az agyában motoszkál.
gcsabi
@Csubaka: Ércsük ám mi a viccet csak nem szeressük! :))
Dr.luigilongo60
Csubaka !
Ne nézzél már madárnak kicsirigó!
A vitát itt is lezártam.
gcsabi
@furfang: Na de mit adtak nekünk a rómaiak /ov/ ?
Csubaka
@luigilongo60: Rendben. Csak szerettem volna elérni, hogy ne vegyetek mindent annyira véresen komolyan mint ahogy azt politikusaink szeretnék.
luciferi
Állítólag minden templomban le lesznek cserélve a cumók. Több fázisban. Az első jelenetsor: Ovi kereszten. A másodidik: Szíjjártó et. lesegíti, megmenti onnan. A harmadik: Mikola et. újraéleszti, szájon át. Szíjjártó alig tudja őket szétválasztani, közben Semlyént megeszi az irigység.És megszólal az Úr: alkotmányozzatok, kis rózsabimbóim. Addig én elmegyek, de nagyon messzire!
gcsabi
@kevijeni: Csak nem azért lessz csupa narancsos , mert a szegfűsök valami "melegebb" helyen lesznek "tüzes hangulatú" fogadtatásban" részesítve fogadtatásban részesítve? :)
Mos esett le , miért is indúlt be tegnap az a tűzjelző........
luciferi
@gcsabi: mi van?,. Valamirőllemaradtam:) beszélj róla, ha akarsz, mert nekem ez magas.
gcsabi
@kevijeni: AÍmit leírtál, nekem a stációk -- /egyébként szellemes/-parafrázisának tünt.
Namármost tudjuk, hová vezetett. De legvégül két "kijárat" van és az egyik egy elég "forró" helyre vezet.... :)
luciferi
@gcsabi: leesett. Köszi! Ma kicsit lassúnak, és öregnek érzem magam.:)
Lajos10
@kevijeni: Tudod azért nem gondoltam volna hogy arra a hülyeségre még valaki (előtedd
hozzá szóló) ilyen komolyan veszi .Az ilyeneket csak sajnálni lehet és orvoshoz irányítani.Üdv Lajos
gcsabi
@Lajos10: Bocs azt hittem csak humor, de ha tényleg beszéltetek akkor bocsi..... :)
luciferi
@Lajos10: nem kell komolyan venni, lehet hogy csak élcelődött Ő is.

@gcsabi: Nem beszéltünk, és tényleg csak humor. Sztem. De ha megtudja, hogy kihagytuk a saját ötletű bizniszéből, nem tom mi lesz.:))))
gcsabi
@kevijeni:
Hát aszongya szólott hozzá az úr! Ha ilyen jóba vannak még lehet gáz belőle!!! :))
Csubaka
@Lajos10: :-))

Én nem kockáztatnám meg ezt a fajta viccelődést mert hátha úgy jársz mint azok az amerikai újságírók aki a II. világháborút követően újság hirdetésekben szólították fel adakozásra az amerikaiakat az ismeretlen katona özvegyének a megsegítésére. Baromi botrány kerekedett belőle mert a buliból nyitott számlára több mint 1.000.000,- dollár futott be. A törvényhozás rendezte végül is az ügyet tudtom szerint a háborúban meghalt katonák emlékére a világ különböző pontjain emelt emlékművek fenntartására fordítva azt. Az ötlet gazdákat pedig törvényileg meghurcolták kicsit.
eberti
Isten a listára sem kerülne fel.
Csak egyéniben indulhatna...
csutak
A vicceket félretéve:
Viktorom ha úgy nyúl hozzá az alkoktmányhoz, hogy nincs meg a társadalmi összhang, akkor bizony 56 csak előszele volt a leendő viharnak!
Sajna 1990-ben vértelen hatalomátadás volt, ami magával hozta a jelenlegi ismételten tarthatatlan közállapotainkat.
Szerintem az összes ma ismert (és ezáltal kellőképpen lejáratódott) politikust 35 évere eltiltani kellene a közügyektől.
Talán, de csak talán lenne érdemi változás itthon!
Nem bízom benne:(
mandiner
Csutak, ha eddig nem volt az..már pedig ok lett volna rá rendesen..akkor már nem lesz..A Fidesz felkészült a vezetésre. Jól csinálták 98-2002 között is. Én bízom bennük!
szaboria
Én sem a Fideszben de az MSZP -ben sem bizom. Nem csinálták jól mikor kellet volna legelőször bevezetni az EU-rót? Kitiltakozott ellene vagy már erre senki sem emlékszik.
inkvi
Ő maga az Isten! A megváltó! Fognak még nála gyónni sokan!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.