Az adatközpontok legnagyobb költsége a felépítés és a szerverekkel való feltöltés után az áramfogyasztás. A gépeknek 0-24/365-ben kell üzemelni, amihez alacsony páratartalmú levegő mellett biztosítani kell az ideális 20-22 fok közötti hőmérsékletet. A Google egyik legnagyobb adatközpontját egy vízerőmű közelében húzta fel, mert ott sokkal olcsóbban jut áramhoz a vízerőművet üzemeltető cégtől.

Forrás: facebookhirek.hu
Feltöltő: facebookhirek.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wadnarancs
Ez még csak a kezdet. Ennél még sokkal nagyobb fogyasztású dolgok is jönnek. Nem hiszem ,hogy elég lesz a vízenergia hacsak ki nem találnak valami sokkal nagyobb hatásfokú energiatermelőt.Illetve meg nem oldják a sokkal kisebb fogyasztást. Lásd számológép.. Manapság 100ft ért kapunk egyet ami akkora mint egy kulcstartó régen egy egész termet elfoglalt és tudott összeadni..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.