A szakminiszterek heves tiltakozásának ellenére sem jött össze a minősített többség, amellyel elutasíthatták  volna a Pioneer 1507-es génmódosított kukorica termesztésére vonatkozó engedélyezési kérelmet - így az Európai Bizottságnak kell döntenie róla. Lehetséges ez a tagállamok tiltakozásának ellenére?

Forrás: Kitekintő
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Szerintetek az egyen paradicsom, paprika stb. nem génmódosított?
Ez megint csak egy színjáték.
Január
Azért azt is figyelembe kellene venni a döntéskor, hogy kik is támogatták és kik ellenezték a génmódosított kukorica bevezetését a termelésbe.

"Csak emlékeztetőül:Törésvonal az országok között
A javaslatot Spanyolország, az Egyesült Királyság, Finnország, Észtország és Svédország támogatta. Négy tagállam tartózkodott a szavazáson: Németország, Csehország, Belgium, Portugália. A többi 19 tagállam ellenezte az engedélyezést, köztük Olaszország, Franciaország, Magyarország és Luxemburg tiltakozott a leghevesebben."

Aki egy picit is konyít a mezőgazdasághoz tudja jól, hogy a kukoricát a mérsékelt égövben lehet termelni, szereti a meleget, de nem spanyol szárazságot, és nem az északi hideget. /Pl. Svédország/
Svédország, Észtország, Finnország, Egyesült Királyság nagy része nem mondható kukorica termesztő területnek, tehát ők még csak nem is érdekeltek a termelésben, azaz a GMO termékek "áldásos" környezeti terheit nem viselik.
Ezt azért ennek az Eu bizottságnak is érdemes lenne figyelembevenni. Ugyanis a támogatók esetében fennáll a "könnyű más kezével a csalánt szedni" eset. /Nem akartam a drasztikusabb változatot írni./ Ők majd beviszik az országukba a GMO mentes területek termését.
Abban igaza van a döntő bizottságnak, hogy jön az Eus. választás, és felesleges hergelni a tagállamokat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.