Angela Merkel német kancellár a legismertebb és legnépszerűbb, míg Zoran Milanovic horvát miniszterelnök a legkevésbé ismert 13 európai vezető közül egy friss közvélemény-kutatás szerint.

Az Ipsos-Mori 12 európai országban – köztük Magyarországon – végzett felmérésének eredményét a lengyel rádió hozta nyilvánosságra. A kutatásban a 13 uniós miniszterelnök (Franciaország esetében elnök) ismertsége mellett arra is kíváncsiak voltak, hogy a válaszadók hogyan értékelik az adott vezetőt: pozitívan, kevésbé pozitívan, inkább negatívan, nagyon negatívan. A közvélemény-kutatást két héttel az európai parlamenti választások előtt tették közzé.

Az így kialakult sorrendben Merkelt David Cameron brit miniszterelnök követi, a harmadik helyen pedig Fredrik Reinfeldt svéd miniszterelnök áll. A további sorrend: Francois Hollande francia elnök, Mark Rutte holland, Elio Di Rupo belga, Matteo Renzi olasz, Enda Kenny ír, Mariano Rajoy spanyol, Bohuslav Sobotka cseh, Donald Tusk lengyel, Orbán Viktor magyar és végül Zoran Milanovic horvát miniszterelnök.

Merkelnél a megkérdezettek 51 százaléka a "nagyon pozitív" vagy "inkább pozitív" választ jelölte meg. A francia elnök ugyan a negyedik legismertebb európai vezető, de egyúttal a legkevésbé népszerű európai vezető, 32 százalék negatívan értékelte teljesítményét.

A felmérésből az is kiderült, hogy az európai választók 62 százalékát "egyáltalán nem" vagy "nem nagyon" érdeklik a május 22-25. között rendezendő európai parlamenti választások.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Ki gondolta volna hogy a csúti cigánypáva nem túl népszerű külföldön...
ila51
@A Tündik bündije: ...hisz nem kellett volna odáig sem elmennie ...
I Robot
Egyik? "A" legnépszerűtlenebb (értsd: vállalhatatlan)
Szinonimák: csótány, senkiházi, gané, beteg (megaagy), de közben buta, mint a tök. Miért? Mert kifelejt Valakit a képletből: Istent, miközben Rá hioatkozik. Hogy meri!?
ű(Isten embereként) fikázhatok mást? Nem. De van mentségem: tökéltelen ember vagyok.
orbán viszont nincs ezzel tisztában. KDNP? A lelki segély? Sátánisták gyülevészete!!!
Törölt felhasználó
Á mindenki más hülye nem ő népszerűtlen..:)
renibébi
Fáj az igazság, odakint ... Fordított ...pszichológia...

Csak a Jobbik !
A Tündik bündije . Te abszolút realista voltál még Tavaly...most meg nyalsz balra mint állat..
Tehát ez nem te vagy.. akkor jól tudtam meg.. hogy kinyírtak..
Vagy bérszúrkoló voltál eddig is, KÁÁÁÁÁÁRRRRRRRRRRRR
postamester
@renibébi: Te csak szeretnél felnöni a Tündik bündije szintjére...
De addig még sok pelenkát elhasználsz a bölcsiben...:))))))
postamester
A cikkben a képhez:
Lehet vigyorogni a dicsöségen !!!
kata53
@renibébi: Szerintem most is realista és én nem vettem észre, hogy jobbos lenne. Te tényleg félre ismerted!
kata53
Egyébként mitől is lenne népszerű???
perfekt
@renibébi: Kiszöktél-rencsibaba?Ma 15:14 re
pbalage
@renibébi: Tündik bündijének szerintem több esze van annál, mint hogy jobbikos legyen. :)
miazavalami
@ziziplanet: Igazad van. Ők mindent forditva látnak, néznek...
A Tündik bündije
@renibébi: Azt hiszem, mindent elmondtak helyettem :-)
Pálinkafőző Rézüst
Hazugság! A saját neolibsibolsi műármánykodásuk túlkapása...:)))
bretagne
Én csodálkozom az utolsó előtti helyen. Szerintem túl jó neki!
nyanya001
Mindent megtett ezért a helyezésért és ha így folytatja
akkor a legutáltabb helyezést is eléri !
nemkati
0rbánt nem üti szíven a dolog. Totál nem érdekli ez sem, mint az ég világon semmi. Egy dolog érdekli, hozzá ne jusson el semmi kritika, a sleppje védje meg őt ettől, csak a fényezést akarja hallani. És ha mégis eljut hozzá kritika, akkor azon pillanatok alatt átlép. Így aztán semmit nem jelent neki, hogy az utolsó előtti helyen van a megítélése. Az ilyen genyó emberek ellehetnek szépen életük végéig ilyen megítésléssel, de ez az ember a mi miniszterelnökünk. Hát én nem vagyok büszke rá. Iszonyatosan szégyellem, iszonyatosan frusztrál, hogy ezt az embert el kell viselnem, ha akrom, ha nem. Nem akarom!
Dr. Felipe
Na majd holnap nézzétek meg az ellen közvélemény kutatást melyet a századvégbél csinál.
nemkati
@Dr. Felipe: Első helyen végez náluk? Nem lennék meglepve. Csak már tele van a nemlétező cukkinim a hivatalos média és a kormány közvéleménykutatói által prcenként rámdőlő hazugságokkal.
soljanka
Akkor mehet köpködő mami Európa körútra :)
ila51
@renibébi: 15:04 ...most tényleg mellélőttél
Desischado
@renibébi: Kezet csókolhatnál a sorsnak, ha csak fele annyi eszed lenne, és fel annyira lennél jó ember, mint Tündi! Csak szeretnél olyan lenni!
Engem nem lepett meg az eredmény. Vajon miért nem szeretik a csuti hazugot odakint sem? Hát még mennyire nem szeretnék, ha úgy ismernék őt, ahogy mi? Erre lehet vigyorogni, mint állat!
renibébi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
karma1
@verőce21: Persze, az utolso a NEGATIV ELSO, mert ha a kerdest ugy teszed fel, hogy kiket utalnak a legjobban?, akkor mar az elokelo masodik helyen van! Tudod, a godor a negativ csucs, a negativ Mount Everest!...:-)))
karma1
@renibébi: 23.24-re: a mondatod helyesen: "eddig csak a nyalad foLYt..."

Ilyen mondatot pl. A Tundik Bundije meg tevedesbol sem irt volna le, eloszor joerzesbol nem, masodszor ilyen helyesirassal...

Nem nyertel te semmit, mert meg a kovetkezteteseket sem tudod levonni a tobbi hozzaszolo velemenyebol: tortenetesen azt, hogy Bundike egyetlen sohajtasaban is tobb ertelem van, mint a te fejedben,...

Nem baj, csak tisztseget ne vallalj az uj kormanyban, mert ezzel a teljesitmennyel meg onnan is kilogsz,...:-)))
renibébi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
silber13
@renibébi: Hogy te 3,5 soron mennyi marhaságot tudsz összenyihogni! Ehhez tudás kell Csak vihogni lehet rajtad és a hagymázas " jövendöléseiden !" Röhejes vagy!
renibébi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
renibébi
tündik bündije pedig nem "A" tündik bündije volt még egy éve, de ez lehet hogy csak nekem tűnt fel...XXXDDD
perfekt
@renibébi: Azt gondolom--veled szemben,@A Tündik bündije: -nek nem kell védekeznie--és magyarázkodnia sem..Nem is tette,mert nem akar liftezni a te szintedre, lefelé persze.Én most fogadatlan prókátor vagyok nem kért rá nevezett ,hogy szóljak érdekébe.De tudomásodra kell valahogyan hozni,hogy,amíg,az ő jelenléte , itt a Propin elismerést vált ki---addig a te "izzadságszagú" munkásságod aligha.
postamester
@renibébi: tegnap, 23:24
Kis pisis bölcsödés...várd meg, hogy beirasson Anyucikád az iskolába,
ahol megtanitják a MAGYAR helyesírást,,,,,,addig meg csak a cumi, cumika !!!
karma1
@renibébi: Kukkants be nyugodtan barmikor, ha ez neked szexualis elvezetet jelent (legalabbis ugy latom, ilyenkor kielegult mosoly ulhet a fejeden, mert ertelem egy szal se, az biztos), en toled es a hozzad hasonloktol egyaltalan nem borulok ki, mert a szintet szoktam nezni, vagyis azt, hogy ki es mit mond?

Bizony, ha ezt a Tundik Bundijetol vagy a tobbi kedves blogtarsamtol kaptam volna, akkor nagyon szomoru lennek, de te se nem osztasz, se nem szorzol ezen az oldalon, kopkodj nyugodtan tovabb,...:-)))))
Mobil123
@renibébi: Mi van ?? Megbolondultál megint?? Miért kell neked itt mindenkit legallyazni? Mi a fene bajod van @A Tündik bündije: -vel ?
Miért nem tudod kultulráltan elmondani a véleményed és nem bántani a másikat? Tudtommal mindenki elmondhatja a véleményét itt de nem úgy hogy bántja a másik kommentezőt.
silber13
@renibébi: Figyelmedbe ajáánlom,"A Tündik bündije" már akkor tudta, mi az a Propi, mikor te még arra a bizonyos edényre sem tudtál rácsücsülni segítség nélkül!:-))
karma1
@Mobil123: Hagyd ra, Kedves, mar a homokozoban is csak ugy tudta magara vonni a figyelmet, hogy felrugta a homokvarat meg ellopta a homokosvodrot,...:-))

Frocskol mindenkire, de csak azert teszi, mert k@rvara irigy A Tundik Bundijere , es maskepp nem tudja kifejezni magat,...

Teljesen adja magat ezekkel a buta kitoreseivel, mar nem erdemes vele foglalkozni...:-((
mhsztag
@renibébi: Takarodj náci söpredék!!
dr. prédikátor
Dajcs tompika után szabadon!kajafaszom ez a renibunkó???
silber13
@renibébi: 23:24-re. Hallom , szereted az állatokat! Dicséretes dolog, de azért nem kellene ilyen önimádónak lenned!:-))
bence
Ekkora csalódást ! Szentül megvoltam győződve róla,hogy az utolsó utáni helyet kapja meg !
vukkocska
Ezt a lengyel rádió adta közre, de itthon erről - legalábbis én - nem hallottam semmit. oda is lesz a nagy lengyel-magyar barátság, nem is fognak jönni békamenetelni.
bence
@vukkocska: ! Bárcsak igazad lenne ! Ne is jöjjenek ! Maradjnak ott ahol vannak !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.