Vasárnap Svájcban arról tartanak népszavazást, hogy bevezessenek-e egy körülbelül 900 ezer forintos havi minimálbért. Bár a Magyarországon dolgozóknak minden bizonnyal csábítóan hangozhat ez a fizetés, az alpesi országban magasak a megélhetési költségek, ezért is akarják egyes szervezetek emelni a legalacsonyabban adható bért. Csakhogy komoly hátulütői is lehetnek az elképzelésnek, a svájciak többsége a közvélemény-kutatások szerint nem is támogatja az ötletet. Ettől függetlenül egyes cégek szép csendben már nekiállták emelni a béreket. Május 18-án Svájc polgárai az urnák elé járulnak és népszavazáson döntenek arról, hogy felemeljék-e az országban a minimálbért óránként 22 svájci frankra – 5500 forint körüli összegre. Ha valaki 8 órát dolgozik naponta, akkor így majdnem 900 ezer forintos fizetés érkezhet hó végén a számlára (ebből ugyanakkor még lejönnek az adók, és járulékok). A Magyarországról több mint ideálisnak tekinthető elképzelés mögé több szakszervezet, illetve a...

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pityuka
Sajnálom őket. Milyen nehéz lehet ott az élet, hogy olyan drága minden.:DDD
kukac50
Magyarországon is be kellene vezetni egy megélhetéshez elegendő minimálbért,de egy korlátot is,hogy 1 milliónál többet senki nem kereshet,de 1 millió mellé már nem jár semmi plusz juttatás, ingyen gáz üzemanyag még a politikusoknak sem!
Élhető országot és a szegények közmunkások megbecsülését is be kellene vezetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.