A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezető-helyettese szerint újabb szervezett támadás indult Magyarország ellen azért, mert a magyar kormány kimondta: nem csak liberális demokrácia létezik, hanem demokratikus megoldásként kereszténydemokrácia is.

Vejkey Imre csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: liberális aktivista csoportok és az őket támogatók aggódó híreket tesznek közzé arról, hogy szerintük a kormány támadást indított a civil szervezetek ellen. Ezek csak szirénhangok, valóságtartalmuk nincs – jelentette ki a kormánypárti politikus.

Elképzelhetőnek tartja bárki, hogy Obama vagy Clinton álmából arra riad fel, hogy mi van az Ökotárs Alapítvánnyal? – tette fel kérdést a frakcióvezető-helyettes.

Hozzátette: a norvég alap pénzeit Európában mindenhol a Soros Györgyhöz köthető alapítványok kezelik. Megjegyezte: a Center for American Progress egy "balliberális agytröszt", amely a Clinton családhoz kötődik, és 2011-ben 209 ezer euróval, 2012-ben pedig több mint 220 ezer dollárral támogatta Bajnai Gordon Haza és Haladás Alapítványát.

Vejkey Imre  úgy értékelt: az amerikai elnök nyilatkozata minden ténybeli és jogi alapot nélkülöz. Szerinte a fenti érdekköröket az zavarja, hogy "Magyarország kereszténydemokrata kormánya bebizonyította, az európai kereszténydemokrácia legjobb hagyományit képviseli, egyszerre akar igazságos, szolidáris és versenyképes országot teremteni". Az sem tetszik nekik, hogy a kormány kiáll az emberek mellett a bankelszámoltatás, a rezsicsökkentés, az egyenlő közteherviselés ügyében – mondta.

A KDNP-s politikus kiállásra szólított fel Magyarország becsületéért és azért az eredményért, hogy a spekuláció helyett munkaalapú és szolidáris társadalmat hoztak létre.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Jó, hát muszáj volt válaszolni a jogos vádakra. Ha nem teszik, az egyenlő a beismeréssel. Azért őszintébb választ is adhattak volna, kb így: "Igen, mi liberalizmus és demokrácia nélkül képzeljük el Magyarország jövőjét."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eberti
Ha még ráadásul a Magyar Tengerészgyalogsággal is megfenyegetik Amerikát,akkor Obama megerősíti a védelmi rendszerüket.
Már ha megijed a KDNP-től és nem fullad röhögésbe a haditanács...
Hellcat
Ezt csak most olvastam el...te jószagú atya úr isten...ezek ennyire idióták? Tipikus amúgy...pontokba lehet szedni.
1) A kormányt szidják és terelnek az egész országra.
2) TÁMADNAK MEGINT!
3) Külföldön mindenki hülye és félre van vezetve...na most ez önmagában igaz is meg nem is. Félre van vezetve mert emlékszünk volt cikk arról, hogy a qrbánék a kínos dolgokat trükkösen fordítják idegen nyelve...a másik viszont hogy az amerikai hírszerzés bénázását feltételezni ilyen egyértelműen látható dolgokban...hát...
Kereszténydemokrácia...ezt a szót meg ma hallottam először...borzalmasan buták ezek a KDNP sek...ha akkor a a pofájuk induljanak külön...
mate03
@eberti: A Magyar tengerész gyalogság csak, smafu, mert megindul az elit alakulat a CÖF-is! Na attól fosik be Amerika!
Levrone
Lassan ez is aktuális lesz, látva vezetőink szellemi kvalitásait :-)

A második világháborúban Magyarország hadat üzent az USA-nak. Magyarország nagykövete bement a washingtoni külügyminisztériumba, majd átadta a hadüzenetet. Ezután a következő beszélgetés zajlott le:
USA Külügyminiszter: - Mi az Önök államformája?
Magyar nagykövet: - Királyság.
- És ki a királyuk?
- Nincs királyunk, hanem kormányzónk van.
- Ki a kormányzó?
- Vitéz Horthy Miklós tengernagy.
- És van Önöknek tengerük?
- Az nincs.
- Értem. Van az USA-val szemben területi követelésük?
- Nincs.
- Van valamilyen országgal szemben területi követelésük?
- Igen. Ausztriával, Csehszlovákiával, Romániával...
- Értem. És azokkal szemben is hadat viselnek?
- Nem, ők a szövetségeseink.
nezelodo
Én nem érzem találva magam a " Magyarország elleni támadástól" Igaz az ország kereszténydemokrata kormányáról is most hallok először, ha csak nem a "térdre imára csuhások" kormányára gondol ez a hivatásos szent!
Azt gondolom, inkább a "különös személyiségű vezetőnk" érzi találva magát, nem Magyarország!
Hellcat
Ahogy olvasom a sok jobboldali birkát feltűnt valami érdekes...kiforgatják az egészet. Azon pörögnek, hogy nyugati média azért "támad" minket mert nem liberális demokráciát csinál a viktor hanem keresztény demokráciát. A demokrácia szó ottmarad csak a jelzőt cserélik...ha belegondoltok iszonyat jó elterelés és látszatkeltés...az igazi gond viszont az, hogy a viktornak nem a "liberális" szóval van gondja, hanem a "demokráciával"...azt akarja lecserélni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.