Az Egyesült Államok nem vonja vissza André Goodfriendnek, a budapesti amerikai nagykövetség eddigi ügyvivőjének diplomáciai mentességét – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára szerdán Budapesten újságírókkal.

Magyar Levente az ügy előzményét felidézve közölte, a diplomáciai mentesség visszavonását Polt Péter legfőbb ügyész kérésére Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter amerikai kollégájától, John Kerrytől kérte. Ennek oka az a feljelentés volt, amelyet Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke tett az ügyvivő ellen rágalmazás miatt – jegyezte meg.

Az államtitkár elmondta, a választ a nap folyamán kapták meg, az ügyet a magyar fél jogi értelemben lezártnak tekinti.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
@tivoli: - én sem tudom, miért van még itt Orbán, semmit nem intézett a témában!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Hoppá!!! megérkezett az első nagy amerókai maflás!!!
tivoli
Nem vonja vissza, hát nem vonja.
De mi a fenéért van még mindig itt ez a jóember? Intézett valamit érdemben?
Sziszifusz
@tivoli: 12:47
" mi a fenéért van itt ez a jóember ? "
Csak várd ki a végét. Nem lőtte még el az összes puskaporát.
eszegfu
Ezt pontosan tudta Polt Péter! Vida Ildikó rágalmazás miatt tett feljelentésének ezzel gondolom vége. Az biztos, hogy ha én ártatlan lennék, ezek után kérnék magam ellen egy vizsgálatot egy teljesen független szakmai szervezettől, nem a munkáltatómtól, vagy a felettes szerveimtől. Az ember egyszerü "tulélési ösztönből" is meg kell tegye, nem másért, hanem saját magáért!
oncogito
@tivoli: - én sem tudom, miért van még itt Orbán, semmit nem intézett a témában!
oncogito
@eszegfu: - ha ártatlan lennél. De ha nem...?
szaboria1
Ez csak egy kis színjáték volt Polt részéről.
eszegfu
@oncogito: "De ha nem...?", akkor mire volt jó ez a cirkusz?! Már bocs., de mire verte/veri a nyálát, hogy ártatlan? Ezzel időt és életet nyert? Esetleg "nagytakaritást" csinált? A legocsmányabb szavak jutnak az eszembe ezzel kapcsolatban is!
oncogito
@eszegfu: -arra verte a nyálát, hogy tudta, meg fogják védeni. A nagytakarítás sem kizárt.
Nem tudni semmit, csak feltételezni lehet.
Viszont az látszik, hogy nálunk a törvény akire akar lesújt bizonyíték nélkül is. Lásd a norvég pénzeket. Akire meg nem akar...
eszegfu
@oncogito: Igen, az is a védés egyik eszköze, hogy nem inditanak vizsgálatot ellene.
Vélelmezem többet tud, mint amennyit egyesek szeretnének.
Abban szinte biztos lehet, hogy egy esetleges vizsgálatkor viszont "beáldozzák"...
Senara
Polt Péter legfőbb ügyész kérésére Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter amerikai kollégájától, John Kerrytől kérte... A jogsegélyt kérjék ! Azt nem , mert nem tudnák elsumákolni . Nem volt benne semmi ez is csak egy fecni stb . Az ügyvivő soha nem mondta ki Vida Ildikó nevét , így nem is sérthette a nem létező jó hírnevét . Következő az új nagykövet basztatása lesz a bizonyítékért ?
bencemacska
@tivoli: Amikor kinevezték 2016-ig, még nem is tudták, hogy a nagykövet csak egy év késéssel foglalhatja el a helyét!
Fogadok, hogy ezután is ő dolgozik, a nagykövet meg reprezentál, és tartja a hátát!
bencemacska
@szaboria1: Szerintem nagyon durva szakmai hiba volt polt részéről, de meg akart felelni a gazdájának!
tivoli
@Sziszifusz: ma, 13:32
Az a malom nagyon lassan őröl. A szél is egyre kevésbé fúj.
tivoli
@oncogito: ma, 13:34
Azt én se tudom, ha nem akarom, de Vida még mindig a helyén van.
tivoli
@bencemacska: ma, 14:31
A meglepetésszerű letámadás váratlan ereje kifújt. Gyors támadás után gyors visszaesés. Ha a hölgy erősítésnek jött, akkor pont időben, mielőtt ki nem ebrudalják mindkettőt valami ürüggyel. Az idő ide dolgozik.
volvós
...úgyhogy efftársak, lehet tovább fosni, mert ha Goodfried Úr elöször:
" Ha én egyszer elkezdek beszélni...ha én egyszer kinyitom a számat " ...
akkor lesz majd kaki !!!
bencemacska
@tivoli: ma, 15:22

Nem tudom felfogni, mit akart OV elérni, de tudhatta az eredményt.
Biztos, hogy a választóinak játszott, de nem nagy ár érte, hogy külföldön hülyének nézik!?
Ha én mondtam volna el azt a "tolmácsot kérek"-ről, , amit az ügyvivő elmondott, akkor sem szabadott volna az ügyészségnek vádat emelni, pedig engem nem véd semmi, csak az igazam!
Itt legjobban a polt bőgött le, egyszerűen azért, mert egyrészt tudta, hogy nem áll meg a vád, másrészt ország világ előtt bebizonyította, hogy OV kiszolgálását a szakmai becsülete elé helyezi!!! Eddig többre becsültem!
tivoli
@bencemacska: ma, 15:38
Mióta kipattant a kitiltási ügy, sokszor leírtam már, hogy ez nem magánemberek magánakciója. Nem úgy kell felfogni, hogy van egy köztörvényes gyanúsított s az most kénytelen színt vallani vádlói előtt. Itt nem Vida becsülete a tét, hanem sokkal magasabb körök reputációja. Polt ténykedésében sem OV kiszolgálása a lényeg, hanem egy nemzetközi botrány elkerülése.
kakaósbögre
"az ügyet a magyar fél jogi értelemben lezártnak tekinti." fordítom fideszről magyarra: Magyarországon nincs korrupció,és nem is volt soha.
oncogito
@tivoli: - legfeljebb a posztján van, de nem a helyén...
keresztapa
@tivoli: Most már meggyőződéssé vált részemre, hogy ez a mi ország vezetőink,pártállástól függetlenül, képesek az igazságszolgáltatást, kivétel nélkül saját érdeküknek megfelelően maguk alá gyűrni, kiszolgálójukká silányítani. Ez egy hatalmas égés az igazságszolgálat minden részvevőjének. Lehet magyarázkodni, de a valós helyzetet képtelenek feltárni,akarat gyengeség vagy bűnösségben való szoros érdekeltségből. Nagyon bebizonyítottnak tűnve látszik, a parlament a kormány Ügyészség együtt támogatja köz meglopását.
tivoli
@keresztapa: ma, 16:31
Én ezt nem így értelmezem. Ez az érintettek kiszorítósdi játszmája, ezermilliárdok foroghatnak kockán. Majd szépen elül a botrány, lesznek vesztesek és nyertesek, de nem lesz szabadságvesztés vagy ilyesmi egyetlen egy sem.
keresztapa
@tivoli: igaz a helyzeten sem ez, sem az nem változtat. Marad az állandósult lipi-lopi , mint a Pi 3,14
Levendula
A hangya megcsípte az elefánt patáját, azt hitte, hogy fájni fog neki...
Fradigege
Tolmácsot kérek. Ön szerint ez vicces?!
Toby
A NAV tolmácsképzést indít - csak vidának !
bretagne
Miért hitték, hogy az USA megadja a felmentést? Persze, ez csak az ő agyukban született meg. Mi az, hogy lezártnak tekintik az ügyet? Mi van a kitiltottakkal, a többi öt névvel? Ne higgyék, hogy nem kellene kivizsgálni! Már megint sunnyognak.
eszegfu
@bencemacska: Megnyerted volna a fogadást! Ma reggel hallottam: ugyanaz lesz a munkája most is, hogy megérkezett a nagykövet.
Senara
EZ A MAGYAR DIPLOMÁCIA ??? A díszőrség parancsnoka jelent az Amerikai nagykövetnek a fogadóbizottság "nőtagja"katonásan menetelés gyakorolja :-( távozáskor ketten is próbálják rendre utastani . galeria.index.hu/belfold/2015/01/21/colleen_bell_es_az_ismeretlen_katona/10 Szégyen az országnak koszorúzás tiszteletének megalázása .Csak azt nem értem a médiák miért nem szólaltak meg az ügyben
nezelodo
Nagyon kényelmes megoldás lenne a dakotáéknak, ha ezzel lezárulna az ügy! Nem sok idő fog eltelni, és meg fogjuk tudni a névsort, akkor is ha nem rendelnek a jenkik elemzést a világ "legelismertebb és legfüggetlenebb intézményétől" néhány millió dollárért.
Senara
@nezelodo: Nem fog lezárulni , diplomáciai csatornákon , már mindenki tudja aki számít a teljes névsort és a pénz útját is . Arról is beszéltek , hogy befagyasztanak a számlákat .
mate03
@eszegfu: De tudod a Vida Ildikók meg a Polt Péterek ,másként gondolkodnak! Ez nem Európa! Ez Orbanisztán!
eszegfu
@mate03: Nem is az a legnagyobb baj, hogy egyes emberek másként gondolkodnak! Csakhogy az ő személyük testesiti meg egy-egy szervezetet és végül is a kormányt.
bencemacska
@Senara: ma, 09:44

Egyáltalán ki az a bohóc és hogy' került oda?
És még van pofájuk az USA nagykövet tudását, diplomáciai jártasságát megkérdőjelezni??
A magyar külügyminisztérium egy röhej! - lenne, ha nem lennénk magyarok!!! Így sírni kell!!!
Senara
@bencemacska: ma, 14:33 Nem tudom Amerikai külügyhöz biztos nem tartozik , tehát csak magyar lehet . Egyedül az indexen képeken látható szereplése , a többi hírportálon nem találtam . Teremfocista munkahelye honlapján sem találtam róla semmit .
bencemacska
@eszegfu: ma, 07:39

Köszönöm, de amikor politikai megbízott a nagykövet, akkor mindig van egy nagyon erős hivatásos "első tiszt". Ez nem pejoratív, gondolj világhírű írókra, költőkre, filozófusokra, mint nagykövetekre. Ilyenkor mindig van mellettük a háttérben egy valódi diplomata, aki intézi a követség ügyeit!
Itt sem jött véletlenül előörsnek Goodfriend.
eszegfu
@bencemacska: Ilyen formában még bennem fel sem vetődött ez a dolog! Nyilván nem értek hozzá. Mindig tanul az ember! Kösz.!
kukac50
Orbán álláspontja az, hogy a korrupció tovább működtethető!
Pestilence
Goodfriend feljelentése azért kellett, hogy miután kiderült, hogy nem mentik fel (amit persze nagyon jól tudtak előre) elmondhatták, hogy lezárták az ügyet. Gondolják ők. Ettől még bármikor nyilvánosságra kerülhet, hogy ki a többi a listán. Lehet, hogy ezért lihegték túl Coleen Bell fogadását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.