Nem leszünk az Európai Unió menekült-gyűjtőközpontja, akik pedig Horvátországot azzal vádolják, hogy nem tartja be a nemzetközi előírásokat, kérdezzék meg maguktól, ők mit tettek – mondta Ranko Ostojic belügyminiszter újságíróknak vasárnap, az opatovaci ideiglenes befogadóállomáson, a nyugat-szerémségi Ilok (Újlak) mellett.

Magyarországon keresztül valamivel kevesebb mint fél millió ember haladt át, volt akit regisztráltak, volt akit nem – mondta, majd hozzátette: ezért Magyarország "nem oktathatja ki" Horvátországot, hogy hogyan bánjon a migránsokkal.

A belügyminiszter úgy vélte, hogy Orbán szövetségesei, Aleksandar Vulin szerb szociális miniszter és Tomislav Karamarko, a legnagyobb horvát ellenzéki jobbközép párt, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnöke ugyanaz a csapat, ugyanazokkal a szavakkal bírálják a horvát kormányt.

Tomislav Karamarko azért látogatta meg a szerb határ mellett fekvő Tovorarnikot, ahol a legtöbb migráns érkezik az országba, hogy keresztbe tegyen a kormánynak – vélekedett Ostojic.

"Forduljon inkább a barátaihoz, Orbánhoz és Vulinhoz, Milosevic pionírjaihoz, akik együtt keltik ezt a hisztériát" – mondta.

"Ők egy csapat, akik erővel, szögesdróttal és fegyverrel próbálták meg megoldani a dolgot" – tette hozzá.

"A mi szövetségeseink nem Karamarko, Vulin és Orbán, hanem Ferenc pápa és Merkel asszony" – jelentette ki a belügyminiszter.

Opatovacon a kormány 4000 fő befogadására alkalmas ideiglenes befogadóállomást hozott létre, amelyben a migránsok legtovább 48 órát tartózkodhatnak, mielőtt tovább szállítják őket a magyar határra. A horvát belügyminiszter vasárnap felkereste a tábort.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rózsika Hatházi
Na, holnap a szógyártó behívja a horvát külügyest. Vagy, azt már behívatta? Franc se tudja a nagy kavarodásban. Egyszerűbb lenne, ha azt írnák meg, hogy ki az, akit még nem rendelt feneséges színe elé. :))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rózsika Hatházi
@dr. prédikátor: Azt nem meri, mert Putyin összevonja szemöldökét, oszt menten összefosná magát.
bakegya
@Rózsika Hatházi: nem hinném!-sajnosw jön az már magától is-csakkk a megfelelő pillanatra vár.
Hazugovics és csapata ezt már levajazta-a sok marha pedig tapsol neki az előtt is és minden lépése arra utal -eztán is.
Lepényleső
A Horvát belügyminiszter egy valamit bizton nem tud;"aki nem tudja csinálni,az oktatja."
Lehet,hogy ez egy Hungaricum?
JAJMÁR
Takargatja a saját alkalmatlanságát mások kioktatásával. Csak az a baj, hogy azon a poszton, ahol ő van, ez nem megengedhető! Az a baj, hogy megengedik, megengedjük neki.
mariaberta
Nem Magyarország oktatja ki Horvátországot, csupán néhány mindent tudó elmebajos, akik sajnálatos módon Magyarország "vezető egyéniségei"!
Freewolf
Holnaptól nem Horvátország lesz a nevük, hanem viccisztán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.