Európa biztonságának helyreállítása érdekében "nincs mese", le kell győzni az Iszlám Államot (IÁ) – jelentette ki csütörtökön az MTI-nek Washingtonból nyilatkozva Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

  A külgazdasági és külügyi tárca irányítója kétnapos washingtoni látogatása során részt vesz az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni küzdő nemzetközi koalíció országainak tanácskozásán, amelyet John Kerry, amerikai külügyminiszter vezet. A magas szintű konferencia előtt a magyar diplomácia irányítója az MTI-nek kifejtette álláspontját az Iszlám Állam elleni küzdelemről és az ezzel összefüggő gondokról, valamint Magyarország hozzájárulásáról a terrorszervezet elleni harc eredményességéhez.

"Maga Európa is minden idők legsúlyosabb terrorfenyegetésének árnyékában éli napjait, ez mára már mindenki számára világossá vált" – elemezte a helyzetet Szijjártó Péter, s kifejtette, hogy e helyzet okai egyértelműek: részben az, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet oly' mértékben destabilizálta Európa déli szomszédságát, hogy onnan millióknak kell elmenekülniük, és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet térnyerésének következtében milliók indultak meg Európa felé is. "A feladat tehát világos: ha helyre akarjuk állítani Európa biztonságát, akkor nincs mese, le kell győzni végre az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet"- hangsúlyozta a magyar diplomácia irányítója. Emlékeztetett rá, hogy a terrorszervezet elleni eredményes küzdelem érdekében jött létre egy 64 országot, valamint az Európai Uniót és az Arab Ligát tömörítő globális koalíció, amelynek Magyarország kiemelt tagja.

A miniszter kiemelte: "mi azon 23 ország közé tartozunk, amely katonákat is küld az Iszlám Állam elleni harcba, s ezen kívül részt veszünk a globális koalíció három munkacsoportjának munkájában is, nevezetesen a katonai munkacsoportéban, a külföldi harcosok kiszűrésére szakosodott munkacsoportéban, valamint a stratégiai kommunikációs munkacsoportéban".

Szijjártó Péter tájékoztatott arról is, hogy jelenleg 126 magyar katona szolgál Észak-Irakban, az év végére pedig létszámuk 150-re gyarapszik, s ők már nemcsak őrző és védelmi feladatokat látnak el, hanem részt vesznek az iraki, illetve a kurd hadsereg kiképzésében is. A miniszter tájékoztatta az MTI-t arról is, hogy Magyarország növeli az iraki hadsereg kiképzésében való részvételét és idén novemberben újabb iraki tisztek érkeznek Magyarországra, hogy robbanóeszközök hatástalanítására vonatkozó honvédségi kiképzésen vegyenek részt. Ezen kívül Magyarország újabb fegyverekkel és száztízezer lőszerrel segíti az iraki hadsereget az Iszlám Állam elleni harcban, és húsz, Irakban megsérült katona magyarországi gyógykezelését is vállalta.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: mindaddig azonban, amíg nem sikerül teljesen legyőzni az Iszlám Államot, arra kell koncentrálni, hogy mindazok, akik a térségben arra kényszerülnek, hogy elmeneküljenek otthonaikból, ne Európába jöjjenek, hanem maradjanak az otthonaik környékén. Ennek érdekében Magyarország egymilliárd forinttal támogatja azt az európai uniós alapot, amely a Szíriából elmenekülteket és az őket befogadó közösségeket segíti, s Budapest továbbá másfélmilliárd forintot ajánl fel arra, hogy a majdani szíriai újjáépítés során Magyarország felépítsen egy modern kórházat Szíriában.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Ennyire nem lehet valaki egy utolsó népművészeti füles agyagedény, hogy a saját (fidesz) hatalomvágya érdekében a népére ráhívja a tenoristákat.

Az ilyen ember ne vegyen levegőt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kamazuka
Druszámból még azt is kinézem,hogy arccal megy a vasútnak.De a vonat lenne a tutkó!
cs.n.
SZIJJÁRTÓ IGNORE OFF
Most akkor hogy is van ez, a magyar kormány egyik tagja menekültnek nevezte a gazdasági bevándorlókat/migránsokat/népvándorlókat? Viktorod ennek nem nagyon fog örülni, Péter. A végén még neked is csak előzetes jóváhagyás után lesz szabad nyilatkoznod az MTI-nek.
SZIJJÁRTÓ IGNORE ON
nevemnick
Ennyire nem lehet valaki egy utolsó népművészeti füles agyagedény, hogy a saját (fidesz) hatalomvágya érdekében a népére ráhívja a tenoristákat.

Az ilyen ember ne vegyen levegőt.
Clavigo
Ezt a Lófejűt kérdezte valaki,,vagy csak a gyomrát szellőzteti ???
varrólány
Egy személyes hadsereg Szíjgyártó! Nem akar nyàri szabadsàgra menni?
Még ha sikerülne is amit kétlek akkor is a sok agysebész a sérelmeit nem tudja feldolgozni és akkor bárkin bosszút àlhat. Vagyis à dehogy nem is olyanok csak hírük rossz.
volvós
Menjél oda petike skinhead, és mondd meg nekik személyesen
Garantáltan elvágják a torkodat, és fej nélkül szaladsz haza
Györbe, a putridba...Mi van a 200 millás házaddal ???
Rózsika Hatházi
Namármost! A szógyártó azt mondja, nincs mese le kell győzni az iszlám államot. Ennek érdekében 126, azaz egyszázhuszonhat katona szolgál Irakban. Ez ám a haderő! Annak érdekében pedig, hogy ide a migráncsok be ne tegyék a lábukat, Magyarország 1 milliárd forinttal "támogatja" az uniós alapot, Budapest további másfél milliárdot ajánl fel a majdani szíriai újjáépítés során felépítendő modern kórházra. Sok kérdésem lenne, ebből csak párat vezetek elő. Mióta is tart a szír háború? Az a 126 hadfi miért nem győzte le az isis-t? Minek kellett a kerítés? Tavaly, miért szívatták a menekülteket? Mi a tosznak kell az 5 milliárdos népszavazás + a nemtom hány milliárdos vízcsapból is az folyó tévéreklám, óriásplakát? Végül, de nem utolsósorban a magyaroknak nincs szüksége arra a 2,5 milliárdra? Tudom, tudom, minden szentnek maga felé hajlik a keze, de Magyarországon nem kellene az egészségügybe invesztálni? Nem majdan, hanem MOST. Azért, hogy az emberfiának ne kelljen hónapokat várni egy nyomoronc ultrahangra, szakorvosra, műtétre. Péterke, miért a budapestiek f...val veri a csalánt? Mi a helyzet a hármas metróval? Ja, hogy a tervezet be sem lett adva? Lenne még kérdésem, de az nem nyomdafestékintoleráns. Úgyhogy, "kedves" fityisz bekaphatod! Eddig sem hittem nektek, megnyugtatlak ezután sem fogok.
volvós
..." Budapest továbbá másfélmilliárd forintot ajánl fel arra, hogy a majdani szíriai újjáépítés során Magyarország felépítsen egy modern kórházat Szíriában..."
Lesz mit ellopni, abból törleszted Dunakeszit ...

Hát persze petike, te meg majd befekszel a szarral teli János kórház
intenziv ösztályára, leomló vakolatu koszos termébe... Megérdemlitek !!
papa.49
Ha eddig nem foglalkoztak velünk ez az idiótamajom most felhívja a figyelmet erre az országra is, remélem te leszel az első szargyártó, akinek a seggelyukába helyezik a robbanóanyagot!!!
justhpeter
Hát diplomata nem lesz belőle az biztos. A legjobb az lenne, ha a fenti véleményét egy személyes látogatás alkalmával közölné az iszlám állammal.
papa.49
@justhpeter: Ha lefejeznék, a szar elöntené a sivatagot)))))))))))))))))))))
Nil
Kell egy kis fenyegetés a csacsiktól (IÁ) hogy lehessen gyűlöletet szítani
karma1
Ezek a vadbarmok elelveznenek, ha csak vegre egy icikepicike kis terrorcselekmenyt is tudnanak itthon krealni, de nem tudnak!

Azon, hogy ez az idiota hulyegyerek mit hablatyol ossze kulfoldon, mar fol se kapom a vizet, en nem otthon elek, nem engem jarat le, de ki volt az a tullihegos hulye firkasz, aki ezt a hyulyegyereket ketszer is a "magyar diplomacia vezetojenek" titulalta?
Szamomra ebbol az jon le, hogy akkor a Don is ennek a hulyegyereknek a futtyere tancol?
Mert ha egyszer o vezeti a magyar diplomaciat?
Szókrakész
Az Iszlám államot maguk a nyugati politikusok, bankok, ...hozták létre, pénzelik.
Nem véletlen, hogy őket soha nem akarják lemészárolni, csak a civil lakosságot.
eugen4402
Kezdettől fogva a fejetlenség jellemezte az egész tevékenységét. Nem kellene szó szerint érteni külgazdálkodási és bűnügyminiszter úr...:-)))
Hellcat
Hajrá petya...mehetsz hivatásos katonának.
nezelodo
Remélem nem Magyarországra, csak magára haragítja őket, ha ugyan megér nekik ez a szerencsétlen egy homlokráncolást!
perfekt
Nem normális ! Irritálja ezt a semmitől vissza nem riadó népséget -direkt legyen esemény-ami miatt elterelhetitek majd figyelmeinket a romjaiban álló hazánkról-s annak népéről.Hülye vagy gyerek-mint szódás a lovát!
nyanya001
Jobb lenne ha a pofáját evésre használná !
koszpeko
"Szijjártó nekiment az Iszlám Államnak"

HAJRÁ!!!
Fogjatok fegyvert s menjetek.
Egyetlen fidesznyiket se hagyjatok itt.
felnőttem kissé
Ha én diplomata lennék ennek megfelelően viselkednék.Ficsúr, csak mondvacsinált ügyeletes.Éppen csak viselkedési zavarok sorozatában szenved.Köhög a bolha erről arról.eredménye max mindenkit magára de főleg ránk haragít - hat.Vakkomondor.
Az tegye fel az a kezét aki a riogatásaikat komolyan veszi, nem lenne tolongás. Kicsik vagyunk ahhoz,hogy bárkinek utjában lennénk,na meg csórók is. Az,hogy átvonulási utvonalon helyezkedünk el ez hol előny, hol hátrány.Ez meg örökségünk része .
LGG
Szijjártó "nagyon buta" Péter. megint mondott valami semennyire sem értékelhetőt.

Szijjártó már egyszer futott az életéért.
Ezt még sokszor megteheti.
Hajrá!

Szijjártó sokkal kevesebbet ér, mint amennyije van (és Lázár János is).
Erkölcsileg egy hulladékok.
Az a baj velük - és a fajtájukkal -, hogy azt hiszik soha nem kell számot adniuk semmiről.
Nem ott rontják el, hogy azt hiszik nincs Isten (van annál bolondabb, mint aki azt hiszi, nincs Isten? Zsoltárok 14, 1 abibliamindenkie.hu/uj/PSA/14/ ), hanem ott, hogy azt hiszik nincs Sátán, az Ördög.
Jozefina
Akkor mért nyaliznak erdogánnak, a balkéni népeknek??? Mind tele vannak iszlámmal!!! Jó jó az iszlám nem egyenlő az IA-val de sok közük van egymáshoz!!!
simmering73
A mi prüntyink ilyen kemény is tud lenni? Vazze. Ez aztán nem puhapöcs politika. Akkor is ilyen tökös legyél vazze, mikor a nyakadat reszelik az ia harcosok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.