Letartóztatták a szaúdi hatóságok azt a nőt, aki felrúgva az iszlám szélsőséges ágát képviselő ország törvényeit, egész testet fedő lepel helyett miniszoknyában, sétált egy régi erőd környékén Nazsd tartományban. A helyszín jelentőségét növeli, hogy az a Szaúd-Arábiában meghatározó vahabita mozgalom bölcsője.

A csak Khalúd művésznéven emlegetett nőt Rijádban tartóztatták le, nevét nem hozták nyilvánosságra. A New York Times úgy tudja, a rendőrségnek azt mondta, nem tudta, hogy a netre kerül a felvétel, amelyet az őt kísérő férfi hozzátartozó készített. (A nők szabad mozgásukban erősen korlátozottak, csak rokon férfi kísérővel mehetnek ki, családon kívüli férfiakkal nem érintkezhetnek.)

A felvétel megosztotta a szaúdi közvéleményt. Egyesek bátorságát dicsérték, mások a törvényellenes viselkedését kérték számon, amiért súlyos büntetést érdemel.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Nem értem ezzel mi a baj. Itthon ugyan ez van. Ha én miniszoknyában kimennék flangálni, engem is elvinnének. Igaz, én 110 kg, egykilencven szőrös pasi vagyok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
A bátorság lenyűgöző. A Közvélemény formálást bizony nem kívülről kell kezdeményezni.
El kell dönteniük,hogy állati sorban maradnak-e vagy engedik a személyiség fejlődését.
Cefi
Állatok, azzal a mentalitással, amit mi a honfoglaláskor már hatszáz évvel azelőtt levetettünk.
Peller Anikó
Lipsik.

Szoknyácskában akarnak flangálni. Fel vagyok háborogva.
Cefi
Nem értem ezzel mi a baj. Itthon ugyan ez van. Ha én miniszoknyában kimennék flangálni, engem is elvinnének. Igaz, én 110 kg, egykilencven szőrös pasi vagyok.
cikicakk55
@Cefi: Szerintem téged nem vinnének el. Vagy kiröhögnének és ész nélkül kattognána az okostelefonok,videók, vagy keresnék hol a kandi kamera. Ma már annyi furán öltöző alak mászkál az utcán,fel sem tűnnél. A rendőrök ha oda is mennének,csak röhögni akarnak egy jót. Ezek a szerencsétlen nők meg csak az állatok után következnek a fontossági sorrendben. Soha nem felejtem el,mikor egy Szír lány sírva mondta,hogy lánytestvérét a saját apjuk ölte meg,mert megerőszakolták szegény lányt. Ha nem teszik meg akkor egy életre megvwtik őket,mert a lány okozhatta kihívó viselkedsésével az erőszakot
fekete
Nincs ott semi sem a melegen kivul! Szaudi csak Muhamed fajtak valo.Es nem feher embernek.
lampa laz
@Cefi: (tegnap 14:13) Arra azért figyelj, h melyik kerület polgármestere előtt illegeted magad...
Cefi
@lampa laz: Sajnálnád tőlem?
:-)))
lampa laz
@Cefi: Feltéve, ha sikerül "jól helyben hagynod" akkor nem sajnálom...
Cefi
@lampa laz: Hát igen. Miniszoknyához furán néz ki a Martens. A vipera még eldugható.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.