A portugálok még ennél is tovább mentek: megszakították a diplomáciai kapcsolatokat Phenjannal.

Olaszország kiutasítja Észak-Korea római nagykövetét Phenjan sorozatos kísérleti atomrobbantásai és ballisztikusrakéta-kilövései miatt – mondta el vasárnap a La Repubblica című olasz lapnak Angelino Alfano olasz külügyminiszter – írja az atv.hu az MTI nyomán.

Róma kiutasította a észak-koreai nagykövetet

A miniszter mindazonáltal világossá tette, hogy Olaszország nem szakítja meg diplomáciai kapcsolatait Észak-Koreával, mert fenn szeretné tartani a párbeszéd lehetőségét.

A nagykövetnek el kell hagynia Olaszországot. Világossá kell tenni Phenjan számára, hogy ha nem változtat politikáján, akkor elkerülhetetlenül elszigetelődik

- húzta alá Alfano, de arról nem beszélt, hogy a diplomatának mikor kell távoznia.

A külügyminiszter emlékeztetett arra, hogy Madrid is kiutasította az észak-koreai nagykövetet, Lisszabon pedig meg is szakította kapcsolatait Phenjannal.

Phenjan szeptemberben hajtotta végre hatodik, eddig legnagyobb kísérleti atomrobbantását, ami miatt az ENSZ újabb szankciókkal sújtotta Észak-Koreát.

(MTI/atv.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Csizmás Kond: Mind a 20-25, ami egy követség száma?
Vagy vége a migráncsok bejövetelének? Erről készült már festmény?
Vagy ezek nem azok a ""migráncsok"", akik valami hasonló módon, de a Vereckei szoroson jöttek? Aztán a történelem folyamán esett velük némi kavarodás a fene tudja kiféle-miféle nációval. Vagy attól még ezek a maiak ""fajmagyarok""? Igaz, ez ezer-egyszáz évvel ezelőtt kezdődött.
Csizmás Kond
@namihami: ..mikor minek az ideje...de te ha így beszélsz biztos nem tartozok közéjük.
Pálinkafőző Rézüst
Majd a zselésagyú,meg az elmeroggyant főnöke befogadja ... :))
namihami
@Csizmás Kond: Valóban. Az én felmenőim se a szoroson át jöttek. De biztos, hogy a jelenleg leghangosabb ""mélymagyarjainknak"" is inkább a hátukon volt a nyereg, mint hogy azon ültek.
Egyébiránt, mondhatom, hogy inkább magyarnak érzem magam, több mint 43 év itteni munka és adófizetés után, mint az a kinti ""magyar"", aki csak a markát tudja tartani.
Némi sváb beütéssel a családfámban már a '80-as években maradhattam volna odakint. Ezek a mi ""kinti magyarjaink"" pedig csak a MI PÉNZÜNKÉRT"" találnak ide. Igaz, akkor pápábbak a pápánál. (Ezt csak egy alliterációnak ((hasonlat)) szántam.) Miért nekünk kell finanszírozni egy hülye, alapjaiban elhibázott főúri politika tévedését? Főleg, hogy arra itthon is szükség lenne. Azok az emberek ott éltek, élnek, oda fizetnek (?) adót, TB-t és egyéb járulékokat. Miért a mi feladatunk az ottani államok ki NEM fizetett költségeit fedezni?
Vagy szerinted --""Itt van már a Kánaán!"". Erre apénzre itthon már semmi szükség nem lenne?
Csizmás Kond
@namihami: ...kinti vagy benti...ez csupa helyzetkép...
Nem attól magyar valaki, hogy kint van vagy bent van.
A pénz...hát ahhoz nem tudok hozzászólni. nem én osztom és nem én szorzom, de szerintem aki teszi az tudja mit tesz...csak emlékeztetésül, a szocialista kormányok alatt nem volt ilyen és mégsem volt egy fillérrel sem több pénze senkinek, sőt ha úgy lehet mondani akkor folyt el mindenhonnan...
wagabund
..."Róma kiutasította a észak-koreai nagykövetet"...(...)..."A portugálok még ennél is tovább mentek: megszakították a diplomáciai kapcsolatokat Phenjannal."...

majd jól idehajítanak egy atomot, aztán nézhetünk, mert nem rómát találta el, hanem a csepeli bányatavat...

óvatosan azzal a bajuszrángatással, mert felébred a nagymacska...(oroszlánt nem merek írni)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.