Életét vesztette a pénteki dél-franciaországi túszdrámában megsebesült csendőr, aki önként vállalta, hogy a támadóval marad az utolsó túsz elengedéséig.

Szombat reggel a miniszter a Twitter közösségi portálon azt írta, hogy Arnaud Beltrame a hazájáért halt meg. „Franciaország sohasem feledkezik meg hősiességéről, bátorságáról és az áldozatról , amelyet hozott” – tette hozzá.

Méltatta a csendőrt az államfő is. Emmanuel Macron hősnek nevezte őt, és úgy fogalmazott, hogy kivívta az egész francia nemzet tiszteletét és csodálatát, kivételes bátorságról és önfeláldozásról tett tanúbizonyságot.

Belehalt sérüléseibe a hős francia rendőr

PHILIPPE WOJAZER / POOL / AFP

A csendőr alezredes a túszejtő semlegesítésére indított rohamban sebesült meg egy rohamrendőrrel együtt.

Halálával – a túszejtőt is beleszámolva – négyre emelkedett a halálos áldozatok száma. A túszdrámában további 15-en sebesültek meg.

A támadó, a marokkói származású carcassonne-i lakos, Redouane Lakdim – aki azt állította, hogy az Iszlám Állam terrorszervezethez tartozik és Salah Abdeslam, a párizsi merényletek főszervezőjének szabadon bocsátását követelte – péntek délelőtt először megállított egy gépkocsit, rálőtt vezetőjére és utasára. Mindketten megsebesültek, egyikük súlyosan.

Belehalt sérüléseibe a hős francia rendőr

Eric CABANIS / AFP

Ezután a carcassonne-i kaszárnya közelében kocogó rendőrökre lőtt – egyiküket megsebesítette a vállán –, majd egy közeli kisváros, Trebes szupermarketjéhez hajtott, ahol túszokat ejtett. Két embert megölt, majd a rendőrök közbelépésére a túszok többségét elengedte. Arnaud Beltrame, a csendőrség 45 éves alezredese önként vállalta, hogy a támadóval marad az utolsó túsz elengedéséig.

Lakdim magányos elkövető volt, aki kisebb bűncselekmények miatt ismert volt a rendőrség előtt, megfigyelték, de nem tudtak a radikalizálódásáról.

Édouard Philippe kormányfő és Emmanuel Macron terrorcselekménynek nevezte a túszejtést.

Címlapkép: PHILIPPE WOJAZER / POOL / AFP

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Arra azért kíváncsi lennék, hogy mit tett volna egy magyar rendőr ebben az esetben? Kiadták volna a parancsot valakinek, hogy menjen be?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
És természetesen részvétem minden áldozaté. Európában jelenleg, vallási és kultúrális alapon folyik a háború.
Persze, most megint jön a virágerdő, meg a bugyuta plüssmacik és az állami A4-es, píszí, semleges, formátumú és tartalmú duma, Macaróni gyerektől.

Csakhogy közben a muszlimok, ünneplik a hittestvérüket, aki gyaur, hitetlent ölt, így a paradicsomba kerül. Nekik ez így jó. Születik a muszlim asszonyoktól úgy is 3-8 gyerek helyette.
cikicakk55
Az ilyen hírek így választás előtt a Fidesznek hatalmas előnyt jelenthet.Nyomathatják a szócsövükön kifele,hogy nálunk ilyen nem történhet,mert nem engedünk be egyet sem. Azt nem mondják,hogy eddig csak mázlink volt,mert épp eleget engedtek be ahhoz,hogy legyen köztük pár terrorista,mint ahogy nem lehet tudni,főleg a kötvényesekről,hogy kik és milyen céllal választották pont ezt a legszegényebb,legnyomorultabb országot. A beröptetett 1300-nak több esze volt,mert azok amint megkapták az engedélyt,arra,hogy Union belül arra császkálnak amerre akarnak,már el is tűntek. Rég a Németeket,vagy a svédeket boldogítják.Remélem,ha majd pont a Rogán-Habony duó,vagy a fű alatt beröptetett 1300 közül csinál valamelyik terrorcselekményt,valamelyik Európai országban,azért megb..k Orbánt,elvégre miattuk kerültek be Európába.
Rockxy
A legfőbb teendők ilyenkor:
Hőssé avatni az egyik áldozatot.
Részvétet sugárzó arccal nyilatkozni.
Sok gyertyát meggyújtani.
Fészbukon keseregni.
Várni a következő támadást.
Pálinkás Pál
@cikicakk55: Értem...tehát a fityisz a hibás hogy a merényletek 90 %-t muszlim csürhe követi el?! Rém buta egy társaság a narancshorda,de ez jó húzás volt tőlük ,hogy meglovagolták a migránskérdést..az európai ember nem akar ezekker keveredni...csak a libsi marhák...legjobb példa erre itthon a cigányok...nagyon elenyésző a vegyes házasság,pedig ide ette őket a fene 600 éve...,na vajon miért is nem akarunk velük keveredni fél évezrede???Ez egy zseniális húzás volt,bárki találta ki a fideszbe...figyelembe vették hogy az átlag ember a saját fajtáját helyezi előre...mint minden normális ,a természetben../ libsik ezalól kivétel!!/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.